''יד אחת נשלחה לצלחת הבטטות, יד שניה נשלחה אל חצילים בלבנה עם קשיו. החצילים היו בשרניים, רכים וחתוכים לקוביות, טעמם השתלב מצוין עם טעמו המעודן של הקשיו....'' שירי טוב וחברתה ניסו לעשות מהפך במתוקה , האם הן הצליחו?
טל שטיינר, קונדיטורית ב – TAKE A CAKE , סיימה בהצטיינות את לימודיה בתחום הקונדיטוריה, חולמת לפתוח נישה חדשה בתחום, לא מחליפה את עיסוקה בשום דבר אחר ונותנת מתכון לעוגת שוקולד, גם לכאלה שאין להם מושג קלוש באפייה
בפורים נהוג להרבות באכילה ושתייה (בעיקר אלכוהולית). אז אם כבר יש לנו אישור פורמאלי שאנחנו יכולים להשתכר, מדוע לא ללכת על זה? חיים גן, מומחה ליינות וכהלים, נותן לנו מספר טיפים ובעיקר מייעץ כיצד ''להשתכר בחכמה''
פורים הגיע ואיתו שתי שאלות מטרידות: כיצד משדרגים את משלוח המנות ויוצרים מארז שכולם ירצו לקבל או להגריל? והיכן ניתן לאכול אוזני המן במילוי מיוחד וגם לבלות בפורים? אספנו עבורכם ארבעה פתרונות לסוגיות אשר מעלה החג
''הסטייק היה עסיסי, ריחני, מגרה ועשוי בדיוק במידה שהזמנו. הרוטב השתלב בדיוק ולא הסתיר את טעמו של הבשר אלא רק הוסיף לו'' יובל בלנקובסקי ביקר בכרמא הירושלמית, מסעדה עם אווירה מיוחדת, השוכנת בלב שכונת עין הכרם הקסומה
לאחר שסיימנו עם האסאדו, עברנו לשחקן המרכזי שלשמו נתכנסנו כאן: האנטריקוט. האנטריקוט התגלה כנתח עסיסי ומגרה, שמעליו נראו סימנים של רשת הצלייה....'' נטלי רז ביקרה באל גאוצ'ו בת''א ונהנתה מחוויה דרום אמריקאית
''הברמן זוכר מידורי סאוור ופיג'לינג סאוור שזרמו בנחלים קטנים אל שולחננו. לצד הנחל הוגשו לנו שניצלונים פריכים, צ'יפס וכריך רוסטביף מצוין...'' לאחר בילוי הכולל כמות אלכוהול נדיבה, אדווה גן סתיו מנסה להיזכר מה קרה בשמרוק
''אזני ההמן של לחמים נאפות במקום, מבצק פריך על בסיס חמאה, אותו מרדדים עד שהוא נעשה מאד דק. כאן דוגלים בכמה שיותר מילוי וכאוהדת מילויים, הערכתי מאד את ההעדפה הזו...'' עיינה גל וידידה החליפו מידע ועדכונים בלחמים
למה צריך לשים לב כאשר בוחרים בשר? מהו בשר ''עגל חלב''? כיצד מבעירים אש חזקה במנגל? איך מיישנים בשר בבית? השף הראשי של רשת הבשרים אל גאוצ'ו, איציק פיינשטיין, מציג מספר טיפים ועצות מעשיות בכל הנוגע לעולם הבשר
''מנת השקשוקה הגיעה במחבת רוחשת ולוהטת. היא לוותה בלחם טרי וסלט ירקות רענן. השקשוקה החמימה תובלה היטב והתהדרה גם בתוספת של פלפלים מבושלים...'' קרן ויזנר גילתה את קרם קפה, בית קפה ייחודי באזור השרון
''אני מחליטה לקחת אצבעות בננה עטופות בעלי פילו מטוגנות ומוגשות עם רוטב מייפל ועיטור חלבה, אבל אז מתברר שדווקא הוא שיחק אותה עם קינוח יוצא דופן של פלאן קוקוס...'' שפרה צח ובן זוגה החליפו מבטים ומנות במסעדת מיתוס
רואי גרשון, מקים רשת בוטיקי השוקולד Roy שוקולד, נזכר איך בילדותו היה קוטף פירות יער לסבתו בפינלנד, בוחר לעצמו אלטרנטיבה אחרת אילו לא היה שוקולטייר ומספר שהאתגר שלו הוא לנסות ולהמציא טעם חדש ומיוחד בכל פעם
באל ראנצ'ו מכינים את הבשרים מול הסועדים, על גריל פחמים גדול במיוחד ומתאימים את מידת עשיית הבשר לרצון הלקוח. אל ראנצ'ו, מסעדת בשרים מהותיקות בטבריה, מציעה עסקיות החל מ- 39 ₪, בכל השבוע ובכל שעות היום
פסטיבל יואב יהודה, הינו מסורת המתמשכת כבר 9 שנים. במסגרת הפסטיבל תוכלו ליהנות מסעודות דשנות, מטעמים אתניים, פעילויות בחיק הטבע ועוד. אספנו ארבע מסעדות המשתתפות בפסטיבל ופותחות את שעריהן לקהל המבקרים
''לאחר שהסתיים הסיבוב הראשון של האלכוהול והאוכל, ברור היה שחייבים להמשיך. לשולחננו הגיע ה''שיתוק''- קוקטייל המורכב מייגרמייסטר, אפטרשוק, אבסינט ומנת ויסקי בושמילס...'' נדב אבידן נהנה מהאווירה וממשקאות מיוחדים בפס ולוס
''לאחר המרק והלחמניות, הגיש לנו השף מנת צ'ילי קון קרנה, תבשיל חם ומהביל של בשר טחון, שעועית וירקות בתבליני פפריקה וכמון. לשדרוג המנה, הוא המליץ להוסיף פפריקה מעושנת...'' נעמה הלוי, חולקת חוויות מסדנת בישול בפורשף
''החומוס היה חם ומשובח. הגרגרים היו מבושלים בדיוק במידה, לא נימוחים מדי ולא קשים מדי, ניגוב החומוס עם הפיתות החומות והחמות היה חוויה מענגת...'' יובל בלנקובסקי ביקר באגס 1 ונהנה ממסעדה צמחונית אורגנית בלב שוק מחנה יהודה
''המלצרית מגיעה עם מגדל גבוה של שלוש סלסילות. בעליונה- מנה צמחונית, באמצעית – בקר ובתחתונה - כיסונים עדינים מבצק אורז שקוף, במילוי עוף...'' שיפרה צח וחברתה ביקרו בדים סאם וגילו שמיליארד סינים לא יודעים מה הם מפסידים
''כלי נוסף המספק מידע האם כדאי לשתות את היין או ליישן אותו, הוא המדריך הנפלא של דניאל רוגוב ליינות ישראל. המדריך כולל ביקורת על כ- 1,800 יינות ממאות יקבים וכולם מתוצרת הארץ...'' יובל בלנקובסקי מפרט על שוק היינות הישראליים
''לבסוף הבנו מדוע טעם הטירמיסו מיוחד כ''כ. הוא פשוט טומן בחובו את טעמו המשובח של קפה טאצה ד'אורו האיטלקי המקורי, והבסיס למחלוקת רבת השנים בין בני משפחה איטלקית אחת...'' עיינה גל גילתה את סוד הקסם בטאצה ד'אורו בת''א
גיא טולדו, שף מקצועי, מבטיח לכם כשתתארחו אצלו באומאי תזכו ליהנות מחוויה קולינרית שאין כמוה. עיקר התמחותו היא בסגנון צרפתי, איטלקי, מקסיקני ויפני. ''את האהבה לבישול ירשתי מאבי, שתיקשר איתי רק באמצעות האוכל''
''חזה העוף היה עשוי על הגריל והוגש עם חרדל דיז'ון, יין אדום, בצלצלים ודבש. הסינטה הוגשה פרוסה דק. שתי המנות היו עשויות היטב אך שמרו על עסיסיותם ולא איבדו מטעמם ורכותם...'' מרגלית אשכול ביקרה בזלדה ונצחה בהתערבות ציונית
אויאמה, מסעדה אסיאתית קסומה בפ''ת, מציעה לקהל לקוחותיה 15% הנחה, בימים א'- ה' בין השעות 12:00-16:00. התפריט באויאמה מגוון ומציע שלל של טעמים וצבעים הכוללים גריל אסיאתי, סושי, נודלס, אורז, פירות ים ועוד
מרגישים דחף היסטרי לאכול סושי ובמקרה אתם באזור הצפון? נזכרים בטיול לתאילנד ונתקפים געגועים עזים לאוכל אסיאתי אותנטי? אספנו עבורכם ארבע מסעדות מחלקה הצפוני של מדינת ישראל, המציעות תפריט סושי עשיר ומשובח
''לעיקריות בחרנו בשגריר מהים ומהיבשה. האדמירל מחיל הים היה פילה דניס בתנור מלווה במחית פלפלים ובשעועית ירוקה. הגנרל היבשתי היה סטייק אנטרקוט, שנעשה למידת מדיום רייר...'' אדם בר הפליג עד מסעדת ל'אנטריקוט בת''א