מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > אוכלים עם ילדים > יוצאים לאכול > שפרה צח ביקרה בכרמליס בייגל בת

חכמת הבייגלה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''אני לוקחת לעצמי ארוחה מפנקת של פלטת סלמון מעושן, על מצע עלי בייבי וכדור גבינת שמנת, יחד עם בייגל אחד מחיטה מלאה ואחד בציפוי בצל...'' שפרה צח מספרת איך מתמודדים ומפנקים נערה בגיל ההתבגרות. התשובה: כרמליס בייגל

הורות היא דבר דינמי, כידוע, קחו למשל את סוגיית הפינוק: כשהם תינוקות, אנחנו נזהרים לא לחטוא בפינוק יתר, כדי שלא לקלקל אותם חלילה. חולף לו עשור פלוס, התינוקות של אז הם המתבגרים של היום, ואנחנו רק מחפשים הזדמנות לפנק אותם וליצור חוויה חיובית משותפת. כך זה עם שחר, התיכוניסטית הטריה שלי: מאז התחילה שנת הלימודים, אני בקושי רואה אותה. היא מגיעה הביתה בשעות אחר הצהריים המאוחרות, אחרי יום לימודים ארוך ומתיש, ואז מסתגרת בחדר עם המחשב, השיעורים, האמ-פי, האיי-סי והטלפון, לאו דווקא בסדר זה. אם אני רוצה שתהיה לי הזדמנות לתקשר איתה קצת יותר לעומק, זה כבר מצריך קצת השקעה. למשל – להפתיע אותה ב''בא לך לקפוץ לאכול משהו?''

דווקא כן. עכשיו צריך לחשוב לאן. עזריאלי זו האופציה המועדפת – גם קרוב, גם מגוון וגם עם חנויות שפתוחות עד מאוחר לשופינג מזדמן. מתחמי המזון מציעים שפע אפשרויות, אבל כאן שחר מציבה מגבלות: שזה יהיה אוכל ממש ולא סתם נשנוש, אבל בלי ישיבה ממושכת, כי מחר הרי שוב צריך לקום מוקדם, וגם לא ג'אנק פוד, לטובת הבריאות והגיזרה. ''כרמלי'ס בייגל'' מספק לנו את התשובה: גם מהיר, גם מזין וגם טעים. הקונספט פשוט: בר חלבי כשר ובו מבחר של סלטים, ממרחים ובייגל'ס מסוגים שונים, אפויים במיוחד לרשת, המונה שישה סניפים ברחבי הארץ. יש בייגל רגיל ויש מחיטה מלאה, יש בציפוי של פרג, שומשום או בצל, יש בייגל קל ויש מתקתק עם קינמון וצימוקים – לכל אחד לפי טעמו. זה הבסיס, ומכאן הכל פתוח: אפשר רק בייגל, אפשר בייגל עם גבינות וממרחים שונים, בתוספת ירקות טריים או קלויים, אפשר לקבל אותו כטוסט-בייגל ואפשר להפוך את כל העסק לארוחה שלמה, שבה הבייגל בא עם קערת סלט מתוך מבחר של חמישה סוגים או עם פלטת תוספות לפי בחירה – ''ניגובים'', גבינות שונות או סלמון מעושן.

אנחנו בוחנות ממושכות את בר התצוגה השקוף, ומתלבטות בין האפשרויות הרבות. לזכות המוכרת במקום ייאמר שהיא עמדה בגבורה ובסבלנות בכל ההתלבטויות שלנו, ומהרגע שהחלטנו השרות היה מהיר ויעיל. בשבילי בייגל הולך אוטומטית עם הצירוף הקלאסי של סלמון מעושן, וכך אני לוקחת לעצמי ארוחה מפנקת של פלטת סלמון מעושן על מצע עלי בייבי וכדור גבינת שמנת, יחד עם בייגל אחד מחיטה מלאה ואחד בציפוי בצל. מנת הסלמון נדיבה מאוד בכמותה, ואני מורחת לי את הבייגל הטרי בשכבה עבה של גבינת שמנת, מניחה עליו פרוסה כתמתמה של סלמון, מעטרת בעלעלים ירוקים ונוגסת ביצירה בהנאה. שחר מעדיפה את הבייגל שלה בגירסת הטוסט, ובוחרת ב''טוסט כרמלי'ס'', עם רוטב עגבניות, גבינה צהובה, זיתים שחורים ואורגנו, ורק מבקשת להשמיט את טבעות הבצל הכלולות בו, כך שהוא קולע בדיוק לטעמה. ואם כבר פינוק אז עד הסוף, והיא לוקחת לעצמה לקינוח דונט בציפוי שוקולד, עם כוס שוקו חם ליד. מה רע?

את הגיחה הספונטנית אנחנו חותמות בסיור ספונטני לא פחות בחנות אקססוריס סמוכה. אחרי בדיקה מקיפה של כל מלאי התכשיטים והאביזרים, שחר גם מצ'פרת את עצמה בזוג עגילים אלגנטיים ובצעיף פסים חם ויפה. זהו, מספיק עם פינוקים להיום.
כרמליס בייגל
קניון עזריאלי, ת''א ומבחר סניפים בכל הארץ.
1599-500-502