Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> זיו תפוז ביקר ברומא טוקיו

רומא וטוקיו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''בחרנו בסופלה שוקולד חם מלווה בגלידת ליצ'י. איזה כיף זה להחדיר כפית לאט לתוך סופלה שוקולד כהה, עשיר ולוהט, להתענג עליו בפה ולהחליף את החום והטעמים הכהים בגלידה קרה ומפתיעה...'' זיו תפוז טס לרומא טוקיו בראש פינה

לכו תבינו חלומות. יהיו כאלה שילכו ימים, יחצו יבשות, יטפסו הרים וכל זאת בכדי לראות זנב פרפר חולף שטרם ראו מימיהם. אחרים יקנו פולי קפה שנאכלו ועוכלו על ידי איזה יצור מהג'ונגל וזאת תמורת הסכום הסולידי של 1200 דולר לקילו. אנשים המגשימים חלומות, יש להם את הזיק המוזר הזה בעיניים, חיוך ממזרי ונכונות ללכת רחוק. לכן, כששמענו על מישהו היושב בראש פינה וחולם על טוקיו ורומא בו זמנית, התנענו את העגלה ודיו - יצאנו לבדוק אם חלומות מתגשמים. ראש פינה, מהשם ועד הביצוע (פחות הקניונים האיומים שבכניסה), נדמית לנו כאחד המקומות השפויים והנעימים בציון. שקט, מנומנם, בוהמיני במידה, סינימטק, מסעדות שוות. בקיצור, חיים עם טעם. בצומת הראשונה, ליד המשטרה והחומוס, פנינו ימינה עוד כמה מטרים והגענו.

המסעדה, שהחליפה מעדניה, הינה יפהפיה. ללא כל מאמץ בוצע הפלא הזה של חיבור בין צד אחד יפני, הכולל ציורים יפנים מסורתיים מלוא הקיר, חלק שבו אפילו האור הצהבהב הזר מאשש תחושה יפנית, לבין תחושות איטלקיים על רקע צילומי שחור לבן בסגנון שנות החמישים, מעיר האספרסו. בעוד השולחנות בצד היפני שולחנות עץ פשוטים הם, הרי שבצד האיטלקי השולחנות מהוקצעים, צבועים בשחור מבריק וערוכים בקפידה עם מפות לבנות. ואם כל זה לא מספיק, הרי שבחוץ מרפסת רחבת מימדים המאפשרת לצפות על הכביש הישן ולהכנס לשאנטי של ראש פינה.

אנחנו, שבאנו מתוך יום של אמצע השבוע ואף ידענו שנגזר דיננו לשוב אליו, התישבנו רחוק יותר בטוקיו. מעלינו צפה בנו בסקרנות יפני מאופר פנים ואנחנו צללנו בתפריט. כלומר בתפריטים. יש שניים. וניתן להזמין באיזה קומבינציה שרוצים. וכן היפני – יפני עד מאד ואילו האיטלקי – כן כן גם הוא. החלטנו ללכת על הקומבינציה היחודית הזאת ולהזמין גם וגם.

הראשונות הגיעו מהאי הפלאי שממוקם לא רחוק מסין. יצאנו לדרך עם קונסאי מיקס, עם מגורו ספייסי שהגיעו מוקפדים כל אחד על קרש משלו. מנות מוקפדות ועשירות. הראשון הכיל סלמון וצלופח מעושן. השני כלל בעיקר נתח טונה אדמדם ומיונז יפני חריף. ראינו כי טוב התרווחנו, והחלטנו להרחיב את מגוון המנות הראשונות. הזמנו קומבינציה של סושי טוקיו, סלט קאני פורוצו ובירה של KIRIN ICHIBAN. הסושי הגיע על ספינת דייגים בנויה מעץ והיה גם יפה עד לכאב אבל בעיקר כיפי. שילוב האננס, התפוחים ובשר הסרטנים עם המיונז הזר שלהם, העיף אותנו והבירה באופן מאד מדויק והצליח לכבות את שרפת הואסבי הקטנה ששבנו והדלקנו על מנת לכבות. פשוט, טעים ויש האומרים שזה גם בריא.

קראנו למלצר. בחור שהעניק חווית שרות מקצועית ונעימה. הזמנו בלי הנד עפעף כרטיס טיסה מחלקה ראשונה לארץ המגף, סמטת הוספות וחיכינו. הטיסה לא ארכה זמן רב והגעתם של הצלחות אל שולחננו סימנה נחיתה רכה ברומא. ננו אלברטו אצלי. פולו אלא גריל ממול. הטיסה על הגלובוס אמנם לא איפשרה נחיתת ביניים במדור הפסטות (משהו הקשור לעודפי קלוריות עם מחשבות על סתימת הצינורית הקטנה בואך הלב), אבל גם כך היינו בהחלט מרוצים בחלקנו. הנונו אלברטו התברר כנקניקיות עגל וטלה קטנות ושמנמנות מעושנות עישון עדין על פחמי עץ דובדבן ותפוח. לצידם תלולית של ניוקי ברוטב עגבניות מיובשות. דינג דונג.

מהגריל הגיע נתח אנטריקוט נדיב, מיושן היטב ומשויש לתפארת, מלווה בפירה פסטו ובריבת בצל עזת טעם. בעודנו מרחיבים את הנאת החך, החלה להתרקם בי מזימת הנסיעה הבאה. התרוץ הרשמי יהיה הקפלה הסיסטינית, אך בלוטות החשק מושכות למסעדות קטנות בשולי השווקים. ככה זה עם אוכל אצלי, משהו מתחיל לשחק לי עם החלומות.

סיימנו את היין המקומי העשיר שהתלווה למנות, נאנחנו שוב. אנחה שנייה לא איחרה לבוא, והפעם מאושר, כשהגיעו המנות האחרונות. נונו ורונה מולי – סופלה של שוקולד חם מלווה בגלידת ליצ'י, שבחרנו בה להחליף את הוניל המסורתי. איזה כיף זה להחדיר כפית לאט לתוך סופלה שוקולד כהה, עשיר ולוהט, להתענג עליו בפה ולהחליף את החום והטעמים הכהים בגלידה קרה ומפתיעה. אצלי זה היה נונו פאביו – פאי אישי של פיסטוק דובדבן. פריך, מתוק ומשמח. אצלה זה לווה בקומקום של תה ירוק. אספרסו קצר עד מאד ומלא בארומה אצלי.
מהנאות גדולות צריך לדעת להפרד בחדות. נפרדנו. נחזור.
רומא טוקיו
ראש פינה, גליל עליון, ראש פינה
טלפון: 04-6936016