''כמה יפה, כמה מוזר, גם אמיתי וגם מצוייר (תיסלם)...'' לפעמים המוזר הוא דווקא המעניין, והמענייין יכול להיות גם טעים מאוד. האם אכלתם חביתה עם נצרי במבוק? שמעתם על משמש לבן או אפרסק בצורת פיתה? כמה יפה, כמה מוזר
''הפאדג' של מתוקה תמיד מהווה עבורי חווייה על חושית של ממש. הפאדג' מורכב על מקל כך שניתן לאכול אותו כמו ארטיק והוא מתוק ורך ונימוח בפה...'' שיר כידן, כמו מכורה אמיתית, חוזרת לזירת הפשע במתוקה בתל אביב
''המנה שלי מנת כבד קצוץ הוגשה בצלחת חרסינה לבנה והייתה מלווה בלחם לבן פשוט, חם וטוב. על הכבד הקצוץ פוזר בצל מטוגן שהדיף ניחוח משכר...'' מרגלית אשכול פוסעת בבטחה לעבר שטיבלע- בית אוכל היהודי בראשון לציון
באומנות כמו באומנות צריך לשים לב לפרטים הקטנים, כך גם באומאי. תהליך יצירת הסושי היא יצירת אומנות בפני עצמה. מסעדת אומאי מזמינה אתכם להנות ממבחר עסקיות ביום ובערב, תפריט משלוחים מגוון ומבצעים על הבר
''למנה העיקרית הזמנתי צלופח אפוי בתנור. זו הייתה מנה מעולה ומיוחדת מאוד. הצלופח הוגש פשוט כפילה של דג חתוך לקוביות, ברוטב של יין סיני, דבש והוי-סין...'' נעמה הלוי לא נשברת וממשיכה להתנסות במאכלים מיוחדים בסין
סגרתם כבר מאפר, צלם, ודי.ג'י? עכשיו צריך להתפנות לחלק החשוב לא פחות, איפה כולם יפגשו? לפניכם ארבע המלצות למקומות שיהפכו את האירוע שלכם להצלחה ולזיכרון מתוק. אז מה אתם מעדיפים, צ'ק או מתנה?
''אני מקבלת ליקר שנקרא באטר שוט, שכשמו כן הוא: בטעם סוכריית חמאה. מדובר במשקה בנות נהדר...'' עיינה גל מבקרת ב YBAR ומציינת ש''אם הברמן יודע להכין לבנות משקאות בטעם מיץ שיפילו אותן לרצפה, הרי שהוא ברמן מצוין''
''כמה כשרוניים אנחנו! בשלבים הראשונים יצאו לנו דים-סאם פשוט ענקיים! בהמשך התמתנו וגם תפסנו מיומנות ליצירת דוגמאות קטנות יותר: המשכנו ולמדנו את קיפולי בצק השו-מאי והוון-טון...'' נעמה הלוי לומדות את נפלאות הדים סאם
''הגיע הזמן למנות העיקריות, ואל השולחן הגיע המלצר עם קבב לבנוני, המוגש עם מקלות קינמון כשלצידו צוואר כבש במילוי אורז עם בשר. יחד עם שתי המנות האלו הוגשו לנו גם שלושה סוגי אורז...'' נדב אבידן יצא לשיחת גברים בערבסקה
''לראשונות הזמנו רביולי תרד ואגוזי מלך ברוטב פרמזן – מנה מופלאה ממש: מספר כיסונים פריכים שטעמם פיקנטי, עטופים בשמנת ורוקפור. עוד הזמנו קלמרי פריך מצופה סולת...'' מיה בר מתיישבת בשורה ראשונה, מול הים, בקום איל פו
האם כדאי לערבב לתינוק תפוז עם בננה? מה עושים כשלתינוק יש עצירות? האם חטיפי בוטנים מגיל חצי שנה יועילו להתפתחות הדיבור? ליאורה חוברה ממשיכה לסקרן ולעניין אותנו בסדרת מיתוסים- והפעם מיתוסים בתזונה לגיל הרך
"כל המנות מוכנות במקום על ידי בני הזוג עם המון התמדה ואהבה. הטעם ביתי, פשוט, ללא יומרות. אחת ממנות הדגל של המקום, למשל, היא השקשוקה של עצמון (וכן יש אחד כזה)..." קרן ויזנר רושמת חוויות מתענוגות קפה בבוסתן
''קיץ (קיץ), בין קרניים (בין קרניים), שתו עוד מים (שתו עוד מים), אין גזוז (אין גזוז), שימו שמן (שימו מים), לא שימו שמן (שימו מים)...'' הקיץ הזה חוסכים במים אבל גם משדרגים אותם עם מספר מתכונים למשקאות קרירים
''קיבלנו קרפצ'יו פילה בקר וסביצ'ה טונה אדומה. הבשר היה רך ונימוח ונראה שטופל בידיים מיומנות ואוהבות. מנת הדג תובלה בעדינות שהבליטה את טעמו של הדג והוגשה על מצע של פרוסות סלק...'' אדי רון מספר: אין, אין על הכרם
כשאומרים איטליה מתכוונים לאומנות, ספורט ואופנה. כשטועמים איטליה מתכוונים לרוסטיקו. מוצרלה שנמסה על פיצה שיצאה עכשיו מתנור לבנים, פסטה בניחוח איטלקי ועוד. בואו להנות מעסקית צהריים ברוסטיקו, סניף בזל בת''א
כנס מחזור לחובבי בירות צוננות, מתחיל היום ונמשך עד סוף הקיץ. הכנס מתקיים בארבע מסעדות ברחבי הארץ ובתוכנית האומנותית: מפגש עם עשרות בירות, קרות במיוחד, מכל העולם ונשנוש מנות מיוחדות לצדן. אולי תקפצו?
''טוטון, פועלת 43 שנה באיזור סמטאות האמנים בדרומה של יפו העתיקה. התפריט צרפתי, והמנות בו מחולקות לדגים, פירות ים, פסטות, סלטים ועוד. לא תמצאו טעמים כאלה בשום בית קפה רשתי...'' עיינה גל מגלה אוצר חדש ושמו טוטון
''השוקולד כאן נשפך כמים ועומר והתלמידים מטמפררים ושופכים ומייצרים וצובעים. ממש קורס אומנות שבמקום צבעים יש בו שוקולד, אבל המון שוקולד...'' שיר כידן לומדת דברים חשובים בסדנת השוקולד בחנות מנה אחרונה בירושלים
''אני לקחתי קומבינציה של שש עשרה יחידות שונות. סלמון טריאקי עטוף בבטטה, ספייסי סלמון, סלמון סקין רול וסלמון גריל רול...'' שיר כידן מעידה על עצמה שהיא מכורה לסושי. המקרה נעשה קשה יותר, כשהיא מגיעה לסופר סושי
''חיים גן ליווה את טעימת היינות בהסברים מרתקים ולשמחתי פתח את דבריו באמירה מרגיעה מאוד: לא צריך להיות אנין טעם כדי לדעת ליהנות מהם...'' נדב אבידן מבקר בערב המוקדש כולו לקוסקוס ויין- וכן, הם משתלבים מעולה!
''הענבים הונחו על מגשים, הוקפאו לטמפרטורה של מינוס 12 מעלות למשך חודש ואז נסחטו. בטכניקה זו החלק המימי בענב קופא ומה שנותר הוא רק מיץ מרוכז מלא סוכר...'' יובל בלנקובסקי מציג יינות מומלצים לקיץ החם
''כשיצאנו מסימון, שעתיים וחצי לאחר שנכנסנו אליה, ציפינו לראות שלטי 'ברוכים השבים מפרובאנס' באולם הנוסעים הנכנסים...'' אדי רון מבין שהאלוהים של מסעדת סימון נמצא בפרטים הקטנים ומוחה דמעה של התרגשות
איך שלא נסתכל על זה, בקיץ הילדים לא נחים לשנייה. כל הזמן מחפשים את האטרקציה הבאה. אז במקום לחפש פעילויות שעולות כסף, הנה לכם רעיון: הכנת עוגה בצוותא. שווה לנסות! הבלגאן עליכם, הטיפים לעוגה מוצלחת עלינו
''הצלעות היו רכות, עשירות בטעם וניכר שהן טריות מאוד. לצד המנה שלי הוצע רוטב פלפלת שהשלים את הטעם השומני של הצלעות והדגיש את ניחוח העישון על הגריל. נועם טרף את סטייק האנטריקוט...'' דניאל לוין הולך עד הסוף בצל הים
סלמון כבוש וקוויאר על מצע אנטיפסטי, פילה סלמון חרוך ואפוי ביין לבן, אלו הן רק חלק מהמנות המיוחדות, על טהרת הטעם הצרפתי, שתמצאו בתפריט העסקיות של אחוזת מרגו. המסעדה מציעה עסקיות צהריים אטרקטיביות החל מ- 75 ₪