מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> ביקורת על תפוח סדום

מתחת לפני הים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

לעיקרית בחרנו בדג פילה סלמון מתובל ברוטב חמאת לימון. ריחו התפשט באוויר וצבעו היה כצבע אפרסק שובב. הדג תובל בדיוק במידה הנכונה וטעמו היה רך ועדין...'' רונית טל ירדה מתחת לפני הים והגיעה לתפוח סדום שבים המלח

בזמן שרוב אזרחי מדינת ישראל אורזים את מיטלטליהם (בנוסף לילדים) ויוצאים לחופשה שנתית באילת, הכוללת פיזוזים לצלילי ''א גא דו דו'' וטור אינסופי בבופה, בן זוגי ואני בחרנו להקדיש את סוף השבוע לחופשה רגועה בים המלח.
ים המלח, ללא ספק, יכול להיכנס לרשימת שבעת פלאי תבל ולהיות החבר השמיני בה. האווירה המדברית, הצבע המהפנט של המים, ההיסטוריה והמורשת, המקום היבשתי הנמוך ביותר בעולם, כל אלה ועוד מדגישים את העוצמה האלמותית של האזור.

לאחר נסיעה ארוכה, הבטן כבר נתנה אותותיה וסימנה שכדאי לעצור ולמלא מצברים. כלל חשוב שלמדתי הוא שאם כבר יוצאים לחופשת בטן-גב, חשוב ומומלץ מאוד לעשות זאת על בטן מלאה.
עצרנו במסעדת תפוח סדום השוכנת בעין בוקק. פרוש השם תפוח סדום (או בשמו השני פתילת המדבר הגדולה) הוא עץ בגובה של כ-4 מטרים, הגדל בישראל בעיקר באזור עין גדי ועל שמו קרויה המסעדה.

התיישבנו במרפסת שמבעדה מתגלים נציבי מלח ענקיים, תיירים צרובי עור ואנשים בחליפות שחורות או בתרגום מקומי- מכוסי בוץ שחור וסמיך.
בתפוח סדום, כל אחד מוצא מה שהוא רוצה. תפריט המסעדה לא מתחכם אלא פשוט ועממי,ובאמצע השבוע אפשר ליהנות גם מעסקיות אטרקטיביות.

למנה ראשונה הזמנו פלטת מטוגנים מעורבת, הכוללת קובה פריך ממולא בבשר, פסטלים במילוי תפו''א וכדורי פלאפל טריים וחמים. במרכז הפלטה הונח גם חומוס ביתי בתוך גביע קוקטייל.
בכדי לשמור על הגזרה (בכל זאת, עוד שעה מחליפים מדים ועוברים לבגדי ים) הזמנו גם סלט גבינת צאן עשיר בירקות טריים, אגוזי מלך, קרוטונים, קישואים מוקפצים וריבועי גבינת צאן ערבים לחיך.
למנה עיקרית בחרנו דג פילה סלמון מתובל ברוטב חמאת לימון. נתח מאורך, עסיסי ויפהפה הונח על השולחן. ריחו התפשט באוויר וצבעו היה כצבע אפרסק שובב. הדג תובל בדיוק במידה הנכונה וטעמו היה רך ועדין. הפילה הגיע כשלצידו תפו''א אפוי, מקושט בכוסברה ושמיר וסלט ירוק. את הצלחות ניקינו מהר מאוד, כך שלשוטפי הכלים, עבודה לא היתה...

מפאת החום הכבד ששרר מחוץ למסעדה והגיע ל – 40 מעלות, בחרנו לקנח בגלידות קרירות ומרעננות. התייעצנו עם המלצרית על טעמים מומלצים, ולאחר דיון מעמיק נפל הפור- גלידת תות שמנת וגלידת מנגו פסיפלורה. שני הטעמים שבחרנו היו הצלחה מסחררת. טעם התות הצטיין בסמיכות ומתיקות ואילו בפסיפלורה והמנגו הורגשו הקלילות והרעננות. טעם הגלידה והקרירות הופכים להיות מוערכים יותר, בידיעה שאתה הולך לפגוש פנים מול פנים שרב כבד. אז נשארנו חצי שעה נוספת במסעדה, גם בגלל הגלידות וגם בגלל שהחלטנו לאגור בשקיות אוויר קריר מהמזגן...
תפוח סדום
עין בוקק, ים המלח, ים המלח.
08-9956128