יובל בלנקובסקי מבקר במסעדת מחניודה, הסמוכה לשוק מחנה יהודה הירושלמי. המקום הכי לוהט בעיר מצטיין באווירה מחשמלת, אבל עם כל הכבוד למנות הראשונות והאחרונות, מסעדת שוק ירושלמית נמדדת במנות הבשר שלה, וגם הן מעולות
"ניסינו לברוח לפני תחילת משחק המונדיאל אבל הרבה אלכוהול ועוד הרבה יותר אוכל השאירו אותנו אל מול נוף הים שהפך לערמה של גברים מיוזעים שמודיעים לעולם על כל גול שהובקע..." שיר כידן מודיעה לעולם על מייקס פלייס, תל אביב
שפרה צח משוחחת עם קרן בת ה-10, שהשתתפה באחת מסדנאות הבישול לילדים שנערכות בימים אלו ולכל אורך חופשת הקיץ ברשת ספייסס כלים וטעמים. קרן תמיד אהבה לבשל, אבל המבורגר, קבב ולחמנייה היא עדיין לא הכינה בעצמה
"מולי נחה צלחת ציורית, ובה איים אדמדמים של סשימי טונה על רקע רוטב של חזרת לבנה, כשכל אחד מהם מעוטר בפרוסת צנונית זעירה, בעלי בייבי בזיליקום ובפילטים של לימון..." שפרה צח חוגגת לו יום הולדת בביסטרו רפאל, תל אביב
ליאורה חוברה חוזרת עם רשמים משוקי האוכל של פריס: הגבינות המצוינות, הירקות והפירות היפים, הבשרים ופירות הים המשובחים ומחירי הפרימיום. אבל על החוויה הפריסאית לא כדאי לוותר, במיוחד כשהיא צצה אל מול עיניכם במפתיע
"לא ידענו אם אנחנו רוצות שרצף המנות המסחרר הזה יעצור או ימשיך... כל מה שיהודים וערבים צריכים לעשות כדי שיהיה פה שלום זה פשוט לשבת על ארוחה טובה..." אדוה גן סתיו עושה שלום במסעדת אל-חאג' אבו חאלד שבהרצליה
"התחלנו בקלמארי פריך לצד איולי שום לימון (אני) ובשלושה שיפודי פרגיות קטנים בגלייז מייפל וסויה (כ')..." אדוה גן סתיו לוקחת את כ' בן הארבע וחצי אל מוזס בהרצליה: קלמארי, ארטבורגר, עוגת שוקולד בלגי וחתול חייכן
מנה אחרונה, החנות היפה והמטריפה השוכנת באזור שוק מחנה יהודה בירושלים, מציעה לילדיכם הקיץ הזה סדנאות במחזורים של שבועיים, שמתמקדות השנה במאכלי עמים. כך ילמדו ילדיכם על מאכלים מכל העולם – וגם יטעמו, כמובן
"סטייק הסלמון שלי הגיע אפוי בתנור, טבול ברוטב לימון, שום צלפים ויין לבן כשלצדו הונחו תפוחי אדמה וירקות מוקפצים..." שירלי רחמים, קפה ניצה, נתניה. ניחוח צרפתי אל מול חוף נתניה לצד ארוחות מפוארות וכשרות
רונימוטי שברמת החי"ל, תל אביב, הוא בית אוכל באווירה אירופית שכולל מעדנייה נהדרת, שתרצו לרכוש את כל מה שהיא מציעה. אבל בעיקר זוהי מסעדה איטלקית מעולה ואלגנטית, שמציעה לכם ארוחות עסקיות בלי סוף – רק תבואו
למי שלא נוסע השנה לחופשה בחו"ל, ולמי שכן נוסע אבל עדיין רוצה להיזכר בחו"ל גם בארץ, אספנו בשבילכם ארבע מסעדות שיזכירו לכם את הטעמים הרחוקים ויקרבו אתכם למקומות זרים. איטלקי, אירופי, מרוקני או אסייתי – לאן אתם?
לפעמים איזון הוא פשרה בין כמה רכיבים, ולפעמים איזון הוא תוצאה של פאזל מושלם בין פיסות - "השלם עולה על סכום חלקיו". כזה הוא הבוומור. עומר גנור מבית זמן אמיתי מספר הכול על הבוומור – הוויסקי הסקוטי הנפלא
קוק סטור, רשת חנויות לכלי מטבח ולמתנות, מציגה ליין כוסות חדש מבית Bodum הדנית, המציעה לנו ליהנות מכוסות עם ציפוי סיליקון בגדלים שונים, לצד ססגוניות כובשת בגווני אדום, ירוק וכתום. להנאה מושלמת בכל לגימה
"העיקריות של באבאי מבוססות על הדגה הטרייה של אותו יום, בהכנה פשוטה ונטולת התחכמויות מיותרות..." שפרה צח פותחת את הקיץ בשעת בין ערביים במסעדת באבאי שעל חוף ימה של יפו: משקה צונן ואווירת בטלנות נינוחה
"במנות העיקריות שיחק לנו מזלנו הטוב, בין הספישלים של הערב הייתה גם מנה זוגית של סטייק פריים ריב במשקל 950 גרם, חלומו הרטוב של כל חובב בשר..." יובל בלנקובסקי במסעדת רופטופ, על גגו של מלון הבוטיק היוקרתי ממילא
"כשראיתי אותו מתקרב אליי לאיטו, ידעתי שהוא האחד, הסטייק שלי. נתח אנטרקוט מיושן על הגריל עם רוטב צ'ימיצ'ורי לצדו ותפוחי אדמה ובטטות שנאפו בתנור..." שירלי רחמים יוצאת עם דייט למסעדת זן נדיר בגדרה, ומתאהבת בסטייק
"'מטילדה?' הוא שאל בחשש. 'איך זה קשור למשחק?' 'תירגע,' עניתי. 'מקרינים שם בכל ערב את משחקי המונדיאל. היום בתשע וחצי תראה כמתוכנן את הצ'ילה-ספרד שלך..." אפרת רוזן צופה במשחק המונדיאל אצל מטילדה, תל אביב
אמיר נהרי ובת זוגו מטיילים בעיר העתיקה של ירושלים ואחריו מבקרים בבית הקפה מנורה. כנדרש ממסעדות ברובע היהודי, הוא כשר למהדרין, ומציע סלטים, פסטות, דגים, כריכים וקינוחים מפתים. כמו לדוגמה הפיצה הביתית ופאי התפוחים
פעם בארבע שנים אתם מקבלים חודש שלם מלא בהזדמנויות לצפות בכדורגל משובח. הגמר הגדול כבר מתקרב, וזוהי ההזדמנות האחרונה לחוות את המונדיאל הזה כמו שצריך. הנה כמה המלצות לארבע מסעדות שיעשו לכם את סיום המונדיאל
"אני לא זוכר אם הייתי בבירה השנייה או השלישית שלי ב-Bell Wood Bar כשעלתה בי המחשבה שבר טוב לא צריך הרבה, בעיקר הוא צריך להיות עצמו..." עם שריקת הפתיחה של משחקי המונדיאל בורח יובל בלנקובסקי מהבית עם חברים
"בחרנו באנילוטי במילוי ריקוטה ושמן כמהין עם סקלופים ושרימפים צרובים ברוטב על בסיס שמן זית, שום וציר סרטנים..." מנה אחר מנה, לא מסתירים אדם וענת בר את התרגשותם מכל מה שיוצא תחת ידי השף יורם ניצן במסעדת מול ים
הקיץ מגיע גם לירושלים, ובאופן רשמי נפתח עם פסטיבל הקולנוע הישראלי והבינלאומי הגדול והחשוב בישראל. מיטב המסעדות מציעות לכם בימים אלו הצעות מפתות שתתקשו לוותר עליהן, ובעצם למה לכם. לקיץ נעים ושמח בירושלים
"אנחנו מניחים את כלי האוכל ונשענים אחורה. בדיוק נכנס ליאפא ספק הלימונים והמיץ כבר אצלנו על השולחן. לפעמים כשהחיים נותנים לך לימון אתה מכין לימונדה..." אורית ורן בקפה יאפא שביפו: ג'אז, ספרים וערבית
יובל בלנקובסקי ממליץ על יקבי בוטיק שהם יקבי איכות. נסו את הרוזה 2009, את הגרנד וין 2007 ואת הסי 2008 של יקב קסטל, תנו כבוד ליקב לוריא שבמדרונות הר מירון, ואל תשכחו את יקב הבוטיק עגור ואת הקסם 2008 שלו
בפודסטפס כבר מזמן הבינו שטעמים יכולים להיות כרטיס הטיסה שלנו לכל פסגות העולם, כל שדרוש מאתנו הוא ללמוד איך להגיע לטעם של האוכל. לשם כך יצרו כאן סדנאות בישול, ועכשיו בחודש המונדיאל מבצעים מיוחדים לרשותכם. תיהנו