מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > סדנאות אלכוהול> כתבה על צ'ינאר - זמן אמיתי

צ'ינאר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"יש בצ'ינאר שילוב של מרירות, מעט עשבוניות ומתיקות באיזון מופלא. עוד תכונה שאני מאוד אוהב בו היא הגוף שלו, כלומר המרקם והתחושה שהוא יוצר בחלל הפה. הצ'ינאר הוא משקה מעט סמיך אבל לא יותר מדי..." עומר גנור והצ'ינאר

כל מי שאי פעם למד מנהל עסקים או כלכלה, למעשה גם כל מי שסתם קורא מדי פעם כמה עמודים בממון או בדה מרקר, יודע שהעולם המודרני נשלט על ידי תאגידים. זה נכון לתעשיית הרכב, לתחום מוצרי הצריכה השונים וזה כך גם בעולם האלכוהול. יש לתופעה הזו צדדים חיוביים כמו שמירה על סטנדרט ייצור גבוה ובקרת איכות, וכמובן, יש גם חסרונות ברורים לכך שמספר מצומצם של תאגידים שולטים בתעשייה שלמה, לא משנה איזו היא. לנו, שתייני ארץ הקודש, המצב הזה יוצר עוד בעיה שלא כולם מודעים אליה.

שוק האלכוהול הישראלי הוא קטן. ככל שהוא גדל בעשור האחרון, הוא עדיין אינו מפותח מאוד. אם תבדקו את הנתונים תגלו שמצד אחד הגידול בצריכת אלכוהול הוא אדיר, אבל הוא לא גידול אחיד בכל סוגי המשקאות. וודקה שותים כאן כמו משוגעים ואת זה כל אחד יכול לראות. אבל אני בטוח שאם תבדקו מה השתנה לדוגמה במכירות קלבדוס (ברנדי תפוחים צרפתי נפלא) בעשור האחרון, תגלו שלא קרה הרבה. בגלל גודל השוק, היבואנים של תאגידי העל בוחרים, באופן טבעי, להשקיע את תקציבי הפרסום והקידום שלהם במשקאות מסוימים שאותם הם מגדירים מותגי הדגל ולא בכל ההיצע האדיר של התאגיד שאתו הם עובדים. זה מובן, זה הגיוני – ואנחנו הצרכנים נפגעים בעקיפין כי איננו נחשפים לכל ההיצע הקיים אלא רק לחלק ממנו.

ולאחר ההקדמה הרצינית, אני, עומר, מייסד התנועה לזכויות השתיין (אם אתם תוהים מתי ייסדתי אותה, זה קורה עוד כמה דקות) לוקח על עצמי לחשוף אתכם למשקה נפלא אשר נדחק מעט לשוליים מטעמים אלו ואחרים – צ'ינאר!

צ'ינאר הוא משקה איטלקי נפלא המוגדר כאפריטיף ביטר. אפריטיף – משקה אשר נהוג לשתות לפני האוכל. ביטר – קבוצה בתוך משפחת האפריטיפים אשר כל חבריה מתובלים במתבלים שונים - עשבי תיבול, פירות וכדומה – ובעלי טעם מריר. לא ברור לכם עדיין במה מדובר? אז אכתוב מילה אחת שתגרום לכם גם להבין באיזה טיפוס של משקאות מדובר: קמפרי. אין לי ספק שאצל חלק גדול מכם כרגע עוברת המחשבה "קמפרי?! אהההההה..... ".

גם הקמפרי הוא אפריטיף ביטר איטלקי, ככל הנראה המוכר בעולם, לא משנה אם תקראו את המילה מוכר כמכירים אותו או כמוכר הכי הרבה בקבוקים – שתי הפרשנויות נכונות. קמפרי הם גם הבעלים של צ'ינאר, ואם תעשו אחד ועוד אחד תבינו למה הצ'ינאר פחות מוכר בשוק קטן כמו שלנו, בניגוד לקמפרי שנמצא בכל בר. בחו"ל הוא הרבה יותר מוכר ואפילו מופיע ברשימת 100 מותגי האלכוהול הנמכרים בעולם. אני, דרך אגב, מכור קשות לשניהם, ובבית תמיד יש בקבוק של כל אחד משני הנקטרים הנפלאים הללו.

אז מה זה צ'ינאר? כאמור, משקה איטלקי, 16.5% אלכוהול (כמעט 10% פחות מהקמפרי), כמו כל ביטר הוא מתובל במתבלים שונים (13 במספר) אך מה שהופך אותו למיוחד הוא העובדה שהוא מתובל בעיקר ב... ארטישוק!

התוצאה מאוד מיוחדת – יש בצ'ינאר שילוב של מרירות, מעט עשבוניות ומתיקות באיזון מופלא. עוד תכונה שאני מאוד אוהב בצ'ינאר היא הגוף שלו, כלומר המרקם והתחושה שהוא יוצר בחלל הפה. הצ'ינאר הוא משקה מעט סמיך אבל לא יותר מדי. שתי התכונות הללו, האיזון בטעם והגוף המלא אך לא מדי יוצרות משקה מאוד ורסיטילי שאפשר לשתות במגוון דרכים. צי'נאר הולך מעולה עם מיץ תפוזים או אשכוליות (אני אישית מאוד אוהב אותו עם מיץ האשכוליות האדומות המוגז של שוופס). גם טוניק יתחבר אליו יפה, ביטר למון אפילו יותר. כל אלו מאפיינים גם את הקמפרי אחיו הגדול – אך בניגוד לקמפרי המאד-מאד מר וסמיך, את הצ'ינאר ניתן לשתות גם נקי (כל עוד הוא מעט צונן ולא בטמפרטורת חדר תל אביבי ביולי) או על קרח. את הקמפרי הנקי, למשל, הרבה יותר קשה לשתות. עוד סיבה לאהוב אותו וביטרים בכלל היא השכרות שהם יוצרים. אולי זו אמירה לא פופולרית בזמנים אלה, אבל לתפוס ראש זה נחמד. אני לא שותה בשביל להשתכר אבל לפעמים זה קורה – ואם זה בשליטה ובצורה סבירה זה ממש כיף ומי שאומר אחרת הוא מתחסד או פשוט לא חווה אף פעם שכרות נעימה. שכרות של צ'ינאר היא משהו מיוחד. אחוז האלכוהול אינו גבוה כמו בוודקה או בוויסקי, אבל גם לא נמוך כמו בבירה ממוצעת. בנוסף לכך, גם לעובדה שהמשקה מתובל בעשבים שונים יש השפעה על תחושת השכרות ולטעמי היא חיובית ביותר.

מי מכם שאוהב קמפרי, סביר להניח שיאהב גם צ'ינאר. מי שהקמפרי מר לו מידי, ייתכן שצ'ינאר הוא בדיוק מה שהוא צריך. בכל אופן שווה לנסות, ודרך אגב מחירו של בקבוק צ'ינאר די נמוך – ברחבי הרשת מצוינים מחירים שנעים בין 50 ל-75 שקלים. לסיום, אני מצרף שתי הצעות לקוקטיילים פשוטים יחסית עם צ'ינאר ואני מבטיח לכם שחיפוש ברשת יניב מאות תוצאות בקלות.

My Summer Rebellion
מקור שמו של הקוקטייל שמור במערכת (המערכת שלי, כן?)

מרכיבים:
25 מ"ל צ'ינאר
25 מ"ל בחרובקה
10-20 מ"ל מונין משמש (לפי הטעם – יותר מונין, יותר מתוק)

הכנה:
מוזגים את כל המרכיבים לשייקר עם קרח, מנערים ומסננים לכוס מרטיני.

224
הקוקטייל הוא הומאז' לפאב 223 הנמצא ברחוב דיזינגוף 223 בת"א, מקום שנתן לי את ההשראה לקוקטייל הזה ומהווה עבורי אורים ותומים באשר להכנת קוקטיילים בפרט ועבודת בר מקצועית בכלל.

מרכיבים:
25 מ"ל צ'ינאר
25 מ"ל זוברובקה
20 מ"ל מי סוכר
15 מ"ל סאוור מיקס
מספר עלי נענע טריים
טוניק

הכנה:
שמים את הנענע בשייקר, מוזגים עליה את מי הסוכר וכותשים עם עלי ("מאדלר")
מוסיפים לשייקר קרח ואת שאר המרכיבים חוץ מהטוניק
מנערים ומסננים (עדיף סינון כפול עם מסננת צפופה) לכוס הייבול עם קרח
סוגרים עם טוניק

לחיים!

הבהרה – הכותב אינו מועסק במישרין או בעקיפין בשום צורה שהיא ע"י חברת קמפרי, חברת הכרם או כל גורם אחר. הכתבה הינה חווייתית ואין לראות בה יותר מאשר דעתו האישית של הכותב.

זמן אמיתי – סדנאות אלכוהול