שירלי רחמים מורידה את התיק מהגב ופוגשת במסעדת פרסקו שברחובות חברה מגדרה – חוץ לארץ במחוזותינו. למראה בר הסלטים העשיר ותפריט הבשרים הרומני-אותנטי הן שוכחות הכול, משנסות מותניים ומתחילות לעבוד. לאכול, זאת אומרת
"החידוש המרענן שמציג שושקה שווילי הוא שבמקום להתלבט בין שלושה סוגי בירה הקיימים ברוב הברים בעיר, הוא מציע כשמונים וחמישה סוגים, שבעה מתוכם מגיעים בחבית..." שיר כידן, שושקה שווילי, מתחם התחנה נווה צדק, תל אביב
יובל בלנקובסקי מהרהר בימי החורף ומציג יינות אדומים, כהים, מרוכזים וכבדים שיסתדרו טוב עם תבשילי קדירה ארוכים וגם יתאימו למטבח הישראלי. עוד ביומן החורפי: האלכוהול החזק באמת - ויסקי לייבל 5 וודקה פוליאקוב
"החלום הישן שהגשים מרקו במרסלה ניכר בכל... העיצוב המוקפד עם הנברשות העתיקות, הטפט המצפה את הקירות, הריהוט שמזכיר בית סבתא מחד וסלון תל אביבי מהודר משנות ה-70 מאידך..." אורלי פרש-אזולאי, קפה מרסלה, קריית ביאליק
"הקובה עשויות אורז ונראות כמו ניוקי ממולאים, ובכלל, מתברר שהקובה העיראקי המקורי אכן עשוי מאורז ושרק בארץ, בתקופת מחסור, החלו להכין אותו מסולת..." אמיר נהרי נטול גלוטן בבית הקפה המפתיע, משו... טוב הרצליה
"ואז הגיע טאג'ין השף של אל מגרב – צלחת חרס שמעליה מכסה גבוה בצורת חרוט. כשהוא הוסר הציפו את האף שלנו ריחות חזקים של בשר עגל ברוטב מבעבע של שזיפים ושקדים. גם הטעם היה מדהים..." דניאל לוין, אל מגרב, תל אביב
ממשכנה החדש שבמרכז המסחרי של רעות, מזמינה אתכם באנאפה לטעום את הקרואסונים הכי פריכים, את המאפים הכי פאריזאיים, את העוגות והשוקולדים הכי איכותיים ועוד מבחר מתוקים ומלוחים. ובשעת צהריים כדאי לבוא לעסקית משובחת
כמו את העיר תל אביב, שאינה עשויה כמקשה אחת, גם את הברים ואת הפאבים שבה אי אפשר להגדיר בהגדרה אחת כוללת. בהיותם חלק מהמרקם העירוני, המשתנה משכונה לשכונה, מאזור לאזור, אופיים משתנה בהתאם. אספנו ארבעה, רק כדוגמה
יום חמישי בחצות, סוף השבוע כבר כאן באופן רשמי, ואנחנו רוצות להשיל מעצמנו את תלאות השבוע שחלף. כבר אמרו חכמים שבנות רק רוצות לכייף... הלילה, המיקום היה המשבעה בהרצליה פיתוח. שיר כידן, חגיגה ישראלית במשבעה
זהו ראש השנה לאילנות, הפריחה בטבע מציינת תחילת שנה נוספת, בני האדם נוטעים עצים ונזכרים בקיומם של הפירות היבשים, והמסעדות – הן אף פעם לא מתקשות למצוא סיבה למסיבה. מה עושים בט"ו בשבט הזה? אספנו כמה רעיונות
"מבנה המסעדה מעוטר בצריח אבן קטן ומחלונותיה נשקף צלע ההר שבו נראות כיפות הזהב המבריקות של המנזר הרוסי הזרועות בין עצי הברוש והחורש הטבעי של ההר..." יובל בלנקובסקי, מסעדת כרמא, עין כרם: קפיצה קטנה לחו"ל
"התחרות על תואר ההמבורגר הטוב בעיר היא קשה וצמודה, אבל זה של רוטשילד'ס קיטשן - שעשוי משייטל ומנתח קצבים ומוגש עם צ'יפס דקים, יעלה לשלב הגמר בלי צל של ספק..." מיה ואדם בר יוצאים בערב יום א' אל רוטשילד'ס קיטשן
"אם צריך לסכם את הביקור במסעדת פסטה בסטה במשפט אחד, נגיד שהיא מציעה אוכל פשוט, טעים, טרי ולא יומרני במחירים השווים לכל כיס. מה עוד נותר לבקש..." יונתן שטרנברג נהנה מהיצע קולינרי משובח בשוק מחנה יהודה הירושלמי
יובל בלנקובסקי משתתף בערב קריאה וגורמה בבית הקפה-מסעדה תמול שלשום. על הקריאה: גיל חובב, מרגש ומצחיק עד דמעות. על הגורמה: השפים מאזן שוויקי וירון וינקלר, שמציגים מטבח ספרדי-ירושלמי מיוחד עם אופי "ספאניולי"
"מבין מבחר המאפים הפריכים שנאפו בתנור אבן גדול עם גבינות איכותיות ואנטיפסטי... בחרתי לי את הבריק המפורסם של סבתא מרגו של עלי פילו ממולאים בביצת עין..." שירלי רחמים, בוקר שישי, הבופה של מרגו, קיבוץ צרעה
"לא היה צריך אפילו להסתכל בתפריט כדי לדעת מה אנחנו הולכים לאכול: גפילטע פיש וכבד קצוץ, צ'ולנט ושוק אווז, קיגל וקומפוט, או בקיצור – מסע בזמן אל מטעמי השטייטל של מזרח אירופה..." שפרה צח, בתיה קפה ומסעדה, תל אביב
צעירה, תוססת, קונספטואלית ומחויכת – מסעדת המושבה 54 מקשטת את רחוב עמק רפאים שבמרכז ירושלים. עם מנות בעלות מחירים מדורגים, סביר שתמצאו פה את מבוקשכם, בעיקר אם תבואו לסעוד את לבכם בארוחה עסקית בשעת צהריים
מנות דגל איטלקיות קלאסיות הן דבר שבשגרה בשבילנו. רוב הימים שלנו אינם עוברים בלי לפחות פסטה או פיצה אחת, לכולנו יש מתכון לרוטב עגבניות מנצח, ואת הלזניה שאכלנו במסעדה בטוסקנה נזכור לנצח. אספנו כאן ארבע איטלקיות
" אני נגסתי בנהנתנות אין קץ בספייר ריבס עגל עסיסיות בדבש ובמרינדת פפריקה. תלשתי את הבשר מהצלעות בזו אחר זו ומדי פעם גיוונתי בתפוח אדמה לוהט מסירות תפוחי האדמה האפויים..." שיר כידן מתמסרת לננה בר, תל אביב
"אני בהתמדה מרשימה בחרתי לי נתח של סינטה 300 גרם איכותי וארץ ישראלי מרמת הגולן, ולצדו פוטטוס עם עשבי תיבול..." שירלי רחמים חוגגת חתימה של עסקה במסעדת סזאר שברחובות – הטובה ביותר לעניות דעתה בכל פארק המדע
כמובטח, אנחנו ממשיכים לעדכן אתכם באירועי החורף המבורכים. והפעם: התענגו על תפריט החורף החדשני של קפה זוהו התל אביבי, והוציאו את הילדים לפעילות ביום חורפי שלא נועד לפארק: סדנת הכנת קאפקייקס ברשת ספייסס כלים וטעמים
"הקהל, המונה סטודנטים, בוהמיינים ואנשי ספר, לוקח חלק במועדונים של רודיאו פאב, כמו לדוגמה 'מועדון הפייפ' שנפגש בכל יום רביעי האחרון בחודש ובמסגרתו מעשנים החברים, בני 18-80, ממקטרות..." עיינה גל, רודיאו פאב, חיפה
"ארזנו מזוודות, ילדה אחת לפני גיוס ועוד אחת צמחונית ונסעו מזרחה. כמישהי שאוכל על נגזרותיו הוא חלק מעיסוקה, התבוננתי בתאילנד גם מהצד הקולינרי..." ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית, חוזרת עם המלצות מתאילנד
"נתח גדול במיוחד של דג סלמון הונח חצוי על בסיס של קינואה מאודה וסלט קטן. הסלמון צרוב ועטוף ברוטב מתקתק-חמצמץ ופיקנטי של טריאקי עם קרמל..." שירלי רחמים נוטשת את המקרר הביתי לטובת קפה-ביסטרו גרין האוס שבמושב שילת
"בין כל אלה ניתן כמובן גם ליהנות מעוגות, מכריכים, מקישים וממאפים שונים המוגשים בקפה חירייה..." אמיר נהרי לומד הכול על קפה חירייה, הממוקם בחירייה – אתר האשפה הגדולה במדינה. פרויקט חברתי ואקולוגי מרשים