חיכינו ארבע שנים, והנה הוא שוב כאן איתנו - מונדיאל 2018 - חגיגה שכולה כדורגל מקצועי ומירוץ להכתרת הקבוצה הטובה בעולם. לא משנה איזו קבוצה אתם אוהדים, מה שבטוח שההתרגשות בשיאה, ואין כמו לצפות ב-22 שחקנים רצים אחרי כדור אחד, יחד עם החברים הכי טובים שלכם. מוזמנים להכיר את המסעדות והברים שיחגגו את חודש המונדיאל עם מסכי ענק, אוכל טעים ושפע של אלכוהול. הנה נשמעה שריקת הפתיחה!
"רביולי סופריטו ששודך בצורה חכמה עם תרד וריקוטה, שרי, חמאה, ארטישוק איטלקי צלוי, שום קונפי ובזיליקום. מנה ססגונית עם שילובים נהדרים שנמסה בפה ועושה טוב בלב..." ככה סוגרים את היום: אבי לוטם מגיע לאיטלקיה בפשפשים ביפו ונהנה מאוכל איטלקי עממי, פשוט, איכותי בתוספת טאצ'ים נכונים של השף. ככה זה שלא קופצים מעל הפופיק
"קרפצ׳ו לוקוס לבן, שלווה בצנוניות, נבטים, זיתי טאסוס, עגבניות שרי, ולבנה ותובל בשמן זית, פלפל אדום חריף, מלח, פלפל גרוס וליים. טעמו של הדג הנא היה עדין מאד וערב לחך וטעמי הרכיבים האחרים היו מודגשים במידה הנכונה כך שנוצרה ניגודיות מסקרנת..." עם אוכל ים-תיכוני כשר וטעים, שירות מקצועי ומוזיקה יוונית סוחפת - אפשר להבין למה פיש מרקט תל אביב הפכה למקום בילוי מועדף למשפחות וחברים. ענבל לורן קפצה לביקור וחזרה עם בטן מלאה וחיוך ענקי
הישראלים אוהבים לאכול סושי, והוא זוכה למקום של כבוד לא רק בסושיות אלא גם במטבחי שף מובילים. הסושי מתאים לכל שעה של היום והכי כיף להרכיב את הקומבינציה האהובה כי זה סוג של משחק. לכבוד יום הסושי הבין-לאומי שייחל באמצע החודש, ריכזנו רשימה של מסעדות מכל הארץ המציעות סושי מעולה. חשק לרול?
סיימתם הרגע עוד יום עבודה מטורף ולחוץ, וכל מה שמתחשק לכם עכשיו זה לנקות את הראש עם החבר'ה. חיי הלילה התוססים מציעים מגוון רחב של מקומות לכל סוג בילוי שרק תרצו. במיוחד עבורכם, כתבנו שתו, ערבבו, נשנשו, רקדו וקצת הקריבו את הכבד שלהם כדי לחזור עם רשימה של ברים מומלצים שהולכת לשפר לכם את הבילויים הליליים. מי מצטרף לדרינק?
"איבריאקו קרים צ'יז, או כפי שמפרט ההסבר בעברית: צנון יפני כבוש מעושן ממולא בגבינת שמנת. כמה פשוט זה נשמע, אבל איזה שילוב נהדר של טעם ומירקם: פרוסות שורש קריספיות בטעמי חמוץ-מתוק-מעושן חובקות מילוי קטיפתי שמאזן אותן..." המטבח היפני של 'שיראטויה' כובש במהירות את ההרפתקנים והשמרנים כאחד. שפרה צח יצאה לבחון מקרוב את האיזקאיה המודרנית החדשה שנפתחה בתל אביב
"טאקוס מתירס כחול כשעליו מונח פילה דג קוד בבלילת בירה, פיקו דה גאיו, סלסלת חלפניו בגריל ושמנת חמוצה. גם במנה זו זכינו ל"משהו ליד" בדמות פאפס בצי'פולטה שהם פלחי תפוח אדמה ברוטב צי'פוטלה מיונז..." כרמית אופק מתבלת את יום הסידורים שלה בעיר הגדולה עם בוריטוס, פחיטס, טאקוס, צ'ילאיקילס, וכמובן מרגריטות. כן-כן, היא הגיעה לביקור צבעוני במקסיקנה, המקסיקנית הכי וותיקה בתל אביב
"השף יצא עם פלטה ענקית של זאב ים שלם המעושן במקום בשבבי עץ מייפל בשיטת העישון החם. הוא חילק לכל הסועדים במסעדה טעימה מהמנה היוצאת דופן הזאת. וואו, איזה דג עסיסי בטירוף, ממש כמו סטייק...". כשליאור פנחסי רוצה זמן איכות עם סבתא שלו, הוא לוקח אותה לפלמידה רמת גן, המתהדרת באווירה משפחתית, עיצוב המתכתב עם המנות ותפריט שירגש את כל המכורים לנפלאות הים
"שתי מחבתות ברזל לוהטות, באחת שתי קוביות עבות של פילה עגל עשוי מדיום, עם מעטפת צרובה כנדרש ופנים אדמדם-עסיסי, ובשניה נתח אנטרקוט משוייש ושופע מיצים, ולידן פירה תפוחי אדמה נימוח וירקות צלויים על הגריל..." שפרה צח מגיעה לבית המקדש של אוהבי הבשר באשר הם - רובינשטיין בנתניה. היה משובח, טעים ועם ציפייה לפעם הבאה
"פיצה ארטישוק ששידכה בין פרוסות ארטישוק, בצל, טימין, פלפל קלוי, זיתי קלמטה, מוצרלה, פומדורו ופרמזן. חשוב להדגיש לטבעוניים שבינינו שפיצת הארטישוק יכולה להיות טבעונית לחלוטין..." בין שביליה הקסומים של שכונת עין כרם הציורית בירושלים נמצא פונדק עין כרם. כרמית אופק קפצה לביקור חוזר ושמחה לגלות שהמקום ממשיך להציע חוויה איטלקית מיוחדת וטעימה
"השווארמה טונה עשויה מדג טונה אדומה, חתוך לנתכים קטנים ובשרניים ממש כמו בשווארמה ומוגש על פיתה קראנצ'ית. על המנה פוזרו בנדיבות עגבניות, טחינה ועלי כוסברה..." אורלי פרש-אזולאי מצאה את המקום המושלם למפגש בנות מוצלח - קפה בחורש, בית קפה מפתיע הממוקם בלב החי פארק בקריית מוצקין
"ניוקי תפוחי אדמה בעבודת יד המוגש עם חתיכות דלעת וקרם תרד שכל כך נמס בפה שקשה להאמין שהוא לא חלבי. הקרם מעניק את המליחות הדרושה למאזן הטעמים של המנה בצורה מושלמת..." עדי רם ובן זוגה סועדים באוליב ליף תל אביב. מנות ראשונות עם טוויסט, נתחי בשר משובחים, מנות מעולות לטבעוניים וקינוחים העומדים בכבוד באתגר הכשרות
החג הכי לבן בשנה או-טו-טו כבר כאן, ובמיוחד בשבילכם טעמנו שלל עוגות ומאפים בכל רחבי הארץ, וחזרנו עם רשימה של קונדיטוריות מומלצות לשבועות בהם תוכלו למצוא עוגות גבינה בשילובים מיוחדים, קישים, מגשי אירוח, מאפים וקינוחים שיוסיפו המון צבע, טעם וחן לשולחן החג. שבועות שמח!
ראשון לציון היא כבר מזמן לא רק קניונים, פארק שעשועים גדול וחוף ים שווה אלא תמצאו בה סצנה קולינרית אורבנית, צעירה ועצמאית כזו שמתחרה בכבוד באחות הגדולה שצמודה אליה. קפצנו לביקור וחזרנו עם המלצה על מסעדות בראשון לציון שפשוט אסור לפספס!
בטיילת של נתניה תמצאו את מרקש המציעה לבאים בשעריה נוף כחול לים התיכון, טעמים אותנטיים מהמטבח המרוקאי, ריהוט וכלים מיוחדים שהובאו ממרוקו, תקרה המכוסה בד סאטן בצבע צהוב-זהב, טאג'ין בשלל צבעים המונח על כל שולחן וגם מלצרים הלבושים בגדים מסורתיים. ויש גם ארוחה עסקית משתלמת באווירה הכי שמחה שיש - מי מצטרף?
"פרוסות דקיקות של דג ים, מעוטרות בפילטים של לימון, פרוסות צ'ילי, עלי מיקרו בזיליקום ואורגנו טרי, שמצליחים להדגיש את טעמו הנקי של הדג מבלי להשתלט עליו..." שפרה צח יצאה לביקור בבוקצ'יו המתחדשת, ושמחה לגלות שהיא ממשיכה להיות יצירת מופת קולינרית ואומנותית, המעניקה לאורחיה את האפשרות לשבת בלב תל אביב ולהרגיש כמו באיטליה
"מזמינים את 'סירת הטעימות' החובקת בקרבה ארבעה מיני המבורגרים בטעמי טלה, בקר, עוף ואנטרקוט. המבורגר הטלה מגיע עטוף בגבינת עיזים, העוף מוקפץ עם בצל ופטריות, על האנטרקוט נמסה גבינת צ'דר כתומה ועל הבקר קונפי שום..." קרין אביב ואיש הרדיו נעצו שיניים בהמבורגרים המושחתים והעסיסיים של ארט בורגר במעלות תרשיחא. כאן משאירים את ספירת הקלוריות מחוץ לדלת!
חוויית דיינר אמריקאית בתל אביב. בטקסס ברביקיו ברמת החייל תיהנו מתפריט מהמטבח הטקסני המסורתי הנותן במה לנתחי בשר איכותיים הנצלים בשלמותם בתוך מעשנת עצומה בגודלה הנמצאת במרכז המטבח. תשמחו לדעת - מוגשת כאן ארוחה עסקית במחיר משתלם!
"לאחת - שניצל של מר שפיצר עם קטשופ, צ'יפסים מהצ'יפסר וירקות חתוכים במיקסר; ולשניה - ספגטי של האדון האיטלקי קרלטי ברוטב עגבנתי, הרבה גבינתי וגם קצת ירקותי..." דן תורן לוקח את שתי האחייניות הקטנות והמתוקות שלו לארוחה מפנקת וסופר מתוקה במקס ברנר פתח תקווה
"הסטייק היה עשוי טוב, מדיום בדיוק כפי שביקשנו עם חריכה טובה מבחוץ ועסיסי ומלא טעם מבפנים. הקבב היה מצוין אף הוא, קבב טלה עם צנוברים, ירוקים ותיבול עדין ומדויק. המנות בלינק נדיבות מאוד..." עמוס בזיכרונות טובים וטעימים, חזר יונתן שטרנברג ללינק ירושלים, וגילה שהמקום ממשיך להציע אוכל מוקפד כיאה לבראסרי הכי אירופאי בעיר
"הבשר בושל לאורך זמן רב והיה רך מאוד, והשילוב עם הירקות רק הקפיץ אותו מעלה. מנה מנחמת מאוד, משביעה, כזו המזכירה את האוכל המסורתי של אימא..." גאורגיה בחיפה יודעת לתת שואו מטורף עם מאכלים אותנטיים סוחפים, משקאות מארץ המקור, הופעות חיות של אמנים גאורגיים, וכמובן, נוף מהפנט למפרץ כולו. קרין אביב הצטרפה למשתה הגאורגי הכי שמח בעיר
"כל אוצרות הים בצלחת אחת. מנה נדיבה במיוחד של קלמרי, שרימפס, מולים, קוקי סן ז’ק וסרטנים כחולים, ברוטב שמנת וירקות פיקנטי ונפלא, שהיה כיף לנגב עם הלחם. גם כאן חומרי הגלם הצטיינו בטריות ובפריכות...". ליאור פנחסי יודע איך צריך לפעול חבר אמיתי, ולוקח את מורן לאבארג' יפו, המציעה שנינות קולינרית, לוקיישן מושלם, עיצוב מרשים ומזל המאיר פנים לכל אורח
קחו מקל, קחו תרמיל וצאו לטייל בעמקי הצפון. מזג האוויר נפלא, האזור מלבלב, השדות ירוקים ואולי עוד תזכו לראות כמה מקווי מים יפים שנותרו מגשמי החורף. וכמובן, יש כמה פינות חמד קולינריות מיוחדות באזור ששווה לכם להכיר. במיוחד לעונת הטיולים, ריכזנו עבורכם המלצה על מסעדות מומלצות בעמקי הצפון
"אל מול עיניכם תגיע לשולחן פלנצ'ה שחורה רותחת, ובתוכה רוחש נתח ענקי ומופלא של פריים ריב 700 גרם על העצם, וכמובן שתזמינו אותו מדיום-רייר, לא יותר, כי כך הוא יישאר עסיסי ומלא מיצים גם כשהוא ימשיך להיעשות על הפלנצ'ה בזמן שאתם מפרקים אותו בסבלנות חתיכה אחר חתיכה..." אל מול נוף מרהיב של יאכטות, מפרשיות, גלים ושקיעה, שפרה צח התמסרה בהנאה רבה לפריים ריב העסיסי של ביסטרו 56 שבקניון ארנה הרצליה. מקום חובה לאוהבי הבשר, ולא רק להם!
"שרימפס קריסטל ביוגורט מוטו, לונג בין, יקיטורי וצ׳ילי תאילנדי, מנה כל כך יפה שבאמת נראית כמו זהב שרק ברי מזל מצליחים למצוא..." עמרי שמילוביץ טרם החתים דרכון בתאילנד, אבל גילה את ניטן תאי בתל אביב, שלקחה אותו למסע קולינרי מרתק בין טעמי המטבח התאילנדי היוקרתי, כזה שהוא מנת חלקה של החברה הגבוהה בתאילנד