''הפילוט, הוא פירוק הדג מן העצמות, הראש והזנב בצורה בה נשארת מנת דג גדולה ויפה. לדג צריך להיות ריח של ים ולא ריח של דג, זוהי האינדיקציה שהמדובר בדג טרי...'' נעמה הלוי משכילה מדבריו של השף ערן ירוחם מפודסטפס
''הברווז מתקתק, רך בצורה מדהימה ומושחם היטב, מוגש כפיסות קטנות לשולחן, בליווי פנקייקים קטנים, בצל ירוק ורוטב הוי-סין. הרעיון הוא למלא את הפנקייק בכל טוב...'' כתבה רביעית (ואחרונה) על מסעותיה של נעמה הלוי בסין
''למנה העיקרית הזמנתי צלופח אפוי בתנור. זו הייתה מנה מעולה ומיוחדת מאוד. הצלופח הוגש פשוט כפילה של דג חתוך לקוביות, ברוטב של יין סיני, דבש והוי-סין...'' נעמה הלוי לא נשברת וממשיכה להתנסות במאכלים מיוחדים בסין
''כמה כשרוניים אנחנו! בשלבים הראשונים יצאו לנו דים-סאם פשוט ענקיים! בהמשך התמתנו וגם תפסנו מיומנות ליצירת דוגמאות קטנות יותר: המשכנו ולמדנו את קיפולי בצק השו-מאי והוון-טון...'' נעמה הלוי לומדות את נפלאות הדים סאם
''השפית מורן רוטמן החלה לשלוף מן המטבח מנה אחר מנה: מרק קרם ערמונים עם גבינת עזים, קולי פלפלים, פרחי קישוא ממולאים בתערובת גבינות...'' נעמה הלוי לומדת להכין מאכלים לאירוח קליל וטעים בסדנה של Spices כלים וטעמים
''בסדנה עבדנו עם שוקולד שהכיל 70% מוצקי קקאו. לאחר הבאתו לטמפרטורה הנכונה, נמזג השוקולד בצורה מעוררת תיאבון לתבניות. שארית השוקולד שנשארה בתבנית תשמש כתקרת הפרלין...'' נעמה הלוי מבקרת ב- Roy שוקולד
''בתחילת הטיול, כל מה שהיה לי בראש היה דים-סאם. במסעדת Jade Garden פתחתי שולחן ומנות דים סאם זרמו אל השולחן - עם כרוב, שרימפס, כוסברה ועוד...'' נעמה הלוי מספרת על חויותיה הקולינאריות מסין בסדרת כתבות מרתקות
''ערב נעים, טעים ומיוחד חיכה לנו: פוקצ'ות אישיות עם ירקות אנטיפסטי ומוצרלה, סלט עלים ירוקים עם אגסים מקורמלים, קרוסטיני שום ורוקפור, קנלוני תרד וערמונים...'' נעמה הלוי למדה בישול איטלקי מהו, בסדנא חלבית בפודסטפס
''כל המנות שהוכנו בסדנה הן מספרה החדש של פיליס: חומוס מעדשים אדומות, סלט עדשים ים-תיכוני, גבינת פטה וזיתים, קישואים ממולאים בקינואה ועוד...'' נעמה הלוי פגשה את כוהנת הבריאות, פיליס גלזר, בסדנת בריאות חווייתית בספייסס
הזמנו מנה הנקראת ''פאי רועים'', מנה עשירה המוגשת בכלי אליפטי. המילוי של הפאי הורכב מפלפלים אדומים, קוביות חציל, גבינה וחתיכות של ערמונים. אח, איזה טעם של פעם...'' נעמה הלוי מספרת את סיפורו המקסים של בית הקפה של גידי
''לאחר המרק והלחמניות, הגיש לנו השף מנת צ'ילי קון קרנה, תבשיל חם ומהביל של בשר טחון, שעועית וירקות בתבליני פפריקה וכמון. לשדרוג המנה, הוא המליץ להוסיף פפריקה מעושנת...'' נעמה הלוי, חולקת חוויות מסדנת בישול בפורשף
''במיומנות רבה פירק מלצרינו החייכן את העוף הרך, שהחליק ונפרד כמעט מעצמו מן העצמות, והוגש לצלחות האישיות, לצד פיסת לימון כבוש וכמה זיתים...''. נעמה הלוי חותמת את מסעה במרוקו במסעדה האהובה על המלך – מסעדת יקוט במרקש
נעמה הלוי ממשיכה את הטיול שלה במרוקו עם ביקור בדוכני תבלינים ושמנים; טיול בערי החוף של מרוקו, בהם הוגשו מנות פירות ים בסגנון אירופאי; ומרק חרירה נהדר אחד, בדוכני שוק האוכל הצבעוני של מרקש. המסע למרוקו – פרק שלישי
''את סיורנו במדבר עשינו בטיול ג'יפים, שבסופו עצרנו בעיירה ריסאני, בחדר פרטי עמוס בשטיחים צבעוניים, לארוחה מצוינת שכללה פיצה ברברית: בצק פריך ומושחם, ממולא בבשר והמון ירקות שונים...''. המסע למרוקו של נעמה הלוי. פרק שני
''אחר כך הגיעו הטאג'ינים: עוף בשקדים; כבש בשזיפים; קציצות מתובלות ברוטב עגבניות וביצה; קוסקוס 'רויאל', עשיר מאוד בירקות וקישוטים, וטלה בתנור...''. נעמה הלוי חזרה הלומת טעם וריח מהטאג'ינים המרוקניים. המסע למרוקו – פרק ראשון
נעמה הלוי כתבתנו, הצטרפה הפעם לסדנת הטעימות האסיאתית של השף דרור שושן ב"לגעת באוכל" וחזרה עם צרור טיפים והמלצה חמה
המנות הראשונות בנמסטה מגוונות מאוד וכוללות סוגי לחם הודי רבים ושונים, כולל לחמים מתובלים כמו למשל ה ''נאן שום'', המתובל בכוסברה, גמבה קצוצה ושום, ולחמים ממולאים בירקות או בבשר: עוף, בקר טחון או כבש.
אחת לשבוע, בערב, מתקיימת במטבח של המעדניה הכי מקסימה בגוש דן, סדנת בישול. רוני ומוטי, בעלי המקום ובני זוג, מתארים את סדנאות הבישול שלהן כבילוי אינטימי ומפתיע. כתבתנו יצאה לבדוק מה עומד מאחורי ההבטחות וחזרה נרגשת
נעמה הלוי כתבתנו, נסעה באישון לילה להופעה בקרסון בר החדש שביפו וחזרה מרוגשת. מהקוקטיילים, מהמוסיקה, מהאווירה ומהבחורים יפי המראה שמילאו את המקום (ואולי זה רק האלכוהול?)
הערב הראשון של סדנת בישול פירות ים עם השף איל לביא, היה ערב קסום. משתה חגיגי ומיוחד, שנמשך ברוגע ובנעימות והפך לבילוי של למעלה מחמש שעות. כשהקסם נגמר, נזכרנו באושר שהמשתה הפעם יימשך יומיים
נעמה הלוי, צמחונית בארון, הצטרפה לסדנת הבשר המעשית של ''פודסטפס סדנאות בישול'' ונזכרה מה טוב בחיים
ורד הזמינה ספגטי ברוטב של זיתים שחורים כתושים יחד עם עלי בזיליקום ויין לבן, עגבניות שרי וגבינה בולגרית מגורדת, רק בלי הגבינה הבולגרית המגורדת... מנה מצוינת גם בלי גבינה. כמו תמיד חיפשתי אני מנה מיוחדת. הפעם גם קיבלתי: 250 גרם של פילה מיושן, רך ונימוח, על מצע של רוטב תאנים ובליווי פירה, שיצרו יחד מנה מצוינת, נדיבה, ובהחלט מיוחדת
הערב נפתח בסבב בו התבקשו המשתתפים לספר מהו המאכל שלא יאכלו לעולם. הדבר היחיד שיכולתי לחשוב עליו היה מקקים. גם השף שיתף אותנו במוצר שאינו מסוגל אפילו להסתכל עליו. השף שלנו, מתברר, לא סובל אבוקדו
מסעדת אלדד וזהו היא מוסד ירושלמי ותיק ונחשב שמנוהל בידי בני משפחה אחת. אלי לוי הוא הבעלים, אשתו מנהלת במסעדה, בתה, גלי, אחראית על שירות הלקוחות ונשואה לרפי, אחד משני הטבחים, שעובד לצד שני גיסיו, יוסי ואיציק. משפחה שכזאת
מנת הדג היתה יוצאת מן הכלל. פילה של פרידה ועליו פרוסות בטטה, עטוף בעלי מנגולד ואפוי ברוטב שמנת ועירית. הדג, שממש נמס בפינו, היה מלווה בפרוסות בטטה נוספות ובבורגול. זללנו אותו וליקקנו את הרוטב