דגים יכולים לשפר את תפקודינו המוחיים, להקל על סימפטומים של דיכאון ולהקטין את הסיכוי ללקות בשבץ או מחלת לב. הדיאטנית ליאורה חוברה מסבירה מה יש בהם שמועיל לנו כל כך.
ארוחת הערב שלנו התחילה עם פוקצ'ה רכה, שהגיחה מהתנור מהבילה. טבלנו קרעים ממנה בקערית שמן הזית, נהנים לשבור את מיתוס ילדותינו ש''לחם חם עושה כאב בטן''.
קשה לכם לשתות 12-14 כוסות מים ביום? הדיאטנית ליאורה חוברה, מסבירה שוב, למה חשוב לשתות המון מים, במיוחד בקיץ, ולמה משקאות קלים לא מספיקים. כתבה שמומלץ לקרוא עם כוס מים ביד.
לכבוד אוגוסט, שבו כידוע נמסים בחום כל כללי ה'עשה ואל תעשה' באוכל, תופסת הדיאטנית ליאורה חוברה את תפקיד המרגיעה הלאומית ומדווחת שמותר לאכול גלידה וזה אפילו לא נורא משמין.
אבטיח ומלון הם בכלל ירקות, מסבירה הדיאטנית ליאורה חוברה, ויש להם אינסוף יתרונות בריאותיים. כרגיל, יש גם מתכון בסוף.
דיאטנית הבית שלנו, ליאורה חוברה, חובקת ספר דיאטות חדש – הדיאטה הסינית. בספר היא מציעה שיטת הרזיה שמתאימה את התזונה הסינית הידועה בסגולותיה הבריאותיות לחיים בישראל. תמצית השיטה בת 4 השלבים.
מתי מוציאים את השומן מהחלב שאנחנו שותים? האם זה כדאי בכלל? הדיאטנית ליאורה חוברה משווה בין מוצרי חלב דלי שומן למלאים.
הידעתם שכף טחינה מכילה כ-45 קלוריות ובמאה גרם חומוס, רק שתי כפות גדושות, יש כ-300 קלוריות? רגע לפני שאתם עולים על המשקל לבדוק את הנזקים המצטברים של ניגובי החג, הדיאטנית ליאורה חוברה מסבירה למה בכל זאת היה כדאי.
לא פשוט לרצות דיאטנית בבית קפה. בכל תבשיל היא מחשבת את כמות הקלוריות וממיינת שומנים רוויים ובלתי רוויים. בכל עוגה בודקת את רמת הסוכר. ומה עם קצת הנאה בחיים, הא? בסקואלה הצליחו לגרום אפילו לליאורה חוברה לאכול כבדי עוף ולהתמוגג מכל טיפת כולסטרול.
בסוף חול המועד הארוך של פסח עמוס המצות ושאר מוצרי קמח מצה, מוצאים את עצמם רבים סובלים מעצירות, גם כאלה שברוב ימות השנה לא נאלצים להתמודד עם הבעיה. ליאורה חוברה מתגייסת למשימה הלאומית ומציעה שישה טיפים שיקלו על רוע הגזירה.
חשוב להבין כי לכל מחלבה יש חיידק משלה שהוא פרי פיתוח שלה. כדי להינות מיתרונות של כל החיידקים מומלץ פשוט לצרוך את כל סוגי היוגורט, של כל היצרנים
לפעמים סנדוויץ' הוא פתרון אולטימטיבי לארוחה. אפשר לקחת אותו לעבודה או ללימודים, לא קשה להכין והוא יכול להחליף ממש ארוחה. אם אתם רוצים להכין לעצמכם כריך טוב, טעים ושיהיה גם בריא
בדיוק ככה מדמיינים לעצמם אנשים את הקפה השכונתי. חמוד, מאיר פנים, מרפסת מוצלת בשימשיות ומעוטרת בשולחנות משובצי מפה, מלצר שמכיר אתכם ויודע בדיוק איך אתם אוהבים את הקפה שלכם.
אם הרגשתם שלאחרונה אתם אוכלים יותר מידי ואין לכם ממש הסבר הגיוני לדבר תוכלו בקלות לתלות את האשם במזג האוויר
עוד המלצה חשובה – לא לוותר על מיצי הפירות הנסחטים באחד המשקים בסביבה ומגיעים לחנדלה, בעיקר טעם לנו מיץ התפוחים.
זה שאת חג האהבה אפשר להתחיל כבר בארוחה רומנטית, כולם יודעים, אבל מה לשים בצלחת כדי שהיא תהפוך לאפרודיזיאק? זו כבר שאלה יותר מסובכת.
ט''ו בשבט הוא הזדמנות מצוינת להתעמק בפן הקלורי של הפירות היבשים למרות שהם טעימים כל השנה
מיתוס גריל בר, בר הבשרים הממוקם מול בית המשפט בתל אביב, ליד איכילוב, הקריה ומשרדים רבים החליט שבר בשרים הוא דווקא מקום מצוין לעשות בו דיאטה.
החומוס, גאוות המקום מלווה בגרגרים ומעוטר בטחינה שגם היא מעשה בית מומלץ ביותר. לכל מביני החומוס שמרחיקים נדוד כי למצוא חומוס ששווה לטבול בו את הפיתה, כדאי לבדוק את זה שעושה מיקי מ''שמן זית''.
סויה, היא ללא ספק הטרנד החדש באוכל. יותר ויותר מחקרים מגלים שהסויה נלחמת בתחלואים מערביים נפוצים. ברור היום כי לסויה יש יכולת להוריד את רמות הכולסטרול ושומני הדם
על הפוקצ'ה הנאפית במקום פשוט אסור לוותר. אוהבי לחמים יתמוססו מהשילוב הריחני של הפוקצ'ה שיצאה זה עתה מהתנור , עם שמן זית ועשבי תיבול.
זה שתרומתו של הרימון לפריון לא הוכחה באופן מדעי, עדיין לא אומר שלא כדאי לצרוך ממנו. כדאי גם כדאי, גם למטרות בריאות וגם כי הוא יפה וטעים.
דבש הוא מוצר טבעי, בניגוד לסוכר הלבן שהוא מוצר מזוקק ותעשייתי. בתהליך זיקוק הסוכר מתקבל סירופ כהה ועשיר בויטמינים ומינרלים ופחמימות מורכבות...
ה"ריידל" (גלגל באידיש) היה מקום מפגש לגברים בלבד בימי זיכרון הראשונים (שימו לב פמיניסטיות). אבל היום ישמחו לארח אתכם בחיוך לבבי על נשיכם וטפכם. בערב קיץ, כייף לשבת בחצר ולהנות מבריזה מצוינת,