מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

רימון, פריון Out , אנטי איג'ינג In


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

 זה שתרומתו של הרימון לפריון לא הוכחה באופן מדעי, עדיין לא אומר שלא כדאי לצרוך ממנו. כדאי גם כדאי, גם למטרות בריאות וגם כי הוא יפה וטעים.

ריבוי הגרעינים המתוקים יופיו וצבעו, העלו את הרימון למעמד עליון בכל הנוגע לפריון ועושר מקדמת דנא. תמצאו אותו מצלצל מעל ספרי התורה, מעטר יצירות אמנות פלסטית, בספרות ובקולנוע. אבל לענייננו, מלבד היותו סופר סטאר תרבותי חוצה גבולות ומילניומים, יש לו גם ערך תזונתי לא מבוטל, ועכשיו בדיוק העונה בה הוא מאדים לחיים על המדפים, והזמן להצטייד למשך החצי השנה הקרובה במלאי.

אז ככה, עם כל הכבוד לריבוי הגרעינים, תרומתו של הרימון לפריון לא הוכחה באופן מדעי, אבל זה עדיין לא אומר שלא כדאי לצרוך ממנו. כדאי גם כדאי, כי הוא מכיל ויטמינים מקבוצה B, אשלגן ומעט ברזל. למרות תכולת הברזל הנמוכה, הוא נחשב ברפואה המשלימה מחזק דם, המועיל לטיפול במקרים של אנמיה. לפי הרפואה הסינית מומלץ למי לסובלים מאנמיה לשתות מיץ רימונים או לאכול מידי יום חצי כוס של גרגרי רימון.

בשנים האחרונות גילתה גם הרפואה המערבית את סגולותיו של הרימון. התברר כי הפיגמנטים האדומים שלו הם נוגדי חימצון חזקים ביותר. ככאלה הם עשויים לסייע בידינו להלחם בכל אותם חומרים מחמצנים אנו חשופים אליהם מידי יום. גם אם לא חשתם בכך, גורמים סביבתיים כמו זיהום אויר, עישון, פיח חומרי הדברה שונים, מזונות מסוימים וקרינת השמש משפיעים לרעה על גופינו בגלל האפקט המחמצן שלהם. הרימון , כאמור, עשיר בנוגדי חימצון המנטרלים פעילות זו. מחקר שנערך ע''י פרופ' אבירם בטכניון ופורסם בכתב עת מדעי כבר בשנת2000 הראה כי למיץ רימונים יכולת להפחתת רמות LDL מחומצן (הכולסטרול הרע). סביר להניח כי לאותם נוגדי חימצון יש גם השפעות רבות אחרות שנחקרו רק בחלקן. ביניהן השפעה נוגדת סרטן ואולי אף מאיטת הזדקנות.

ב – 100 גר' רימון (ככוס גרעינים) יש 65 קלוריות. אפשר לאכול את גרגרי הרימון כמו שהם כחטיף, להוסיף מהם למאכלים רבים, לסחוט מיץ ולשלב ברטבים. מתאים לפזר גרעיני רימון על סלטים ירוקים למיניהם ,או להוסיף לתבשילי אורז, עוף ובשר.
שתיית מיץ הרימון מאפשרת מתן מרוכז יותר של החומרים ולכן די בחצי כוס ביום. שלא בעונה אפשר להסתפק בתרכיז רימונים הנמכר בבתי הטבע. להשתמש בו כמו מיץ מרוכז – לכף תרכיז יש להוסיף כוס מים. כדי להנות מהשפעתו על הכולסטרול יש לצרוך שליש רימון ביום או לחלופין חצי כוס מיץ. גרגרי הרימון גורמים לעצירות ולכן אין להגזים בצריכתם. את הרימונים ניתן לקנות בעונה ולשמור בקירור אף מספר חודשים. יש המגדילים לעשות ובאופן מסורתי שומרים רימון להכנת החרוסת בפסח.

עם פרוץ השנה החדשה, עת הרימון הגיעה, ועל מדפי חנויות הספרים נחת ספר הרימונים, חגיגה של מתכונים של אן קליינברג. בספר כל מה שצריך לדעת על איך לבחור רימונים, לאחסן אותם, לסחוט ולהפריד את הגרעינים מהציפה, כיצד להכין סירופ ומולסת רימונים, שמשמשות במתכונים רבים, וכמובן מתכונים, אחד לדוגמה לפניכם.

סלט פטרוזיליה עם גבינת פטה, שקדים ורימונים

הסלט הזה הוא קערה של רעננות. ניתן להגיש אותו לצדה של כמעט כל מנה עיקרית, או להפוך אותו לארוחה פני עצמה.

להכנת 2-3 מנות
3 כוסות עלי פטרוזיליה טריים
½ כוס שבבי שקדים
50 גרם גבינת פטה מפוררת
¾ כוס גרגרי רימון

לרוטב
2 כפות שמן קנולה
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ רימונים
כף מיץ לימון סחוט טרי
כף חומץ תפוחים
שן שום כתושה
½ כפית מלח
½ כפית סוכר
קורט אבקת צ'ילי

ההכנה
מניחים את עלי הפטרוזיליה בקערת הגשה. מוספים את השקדים וגרגרי הרימון ומערבבים בקלילות.
יוצקים את כל מרכיבי הרוטב לצנצנת עם מכסה מתברג ומנערים היטב. יוצקים על סלט הפטרוזיליה מערבבים ומגישים מיד.

הכותבת הינה דיאטנית קלינית M.Sc. ומטפלת בתזונה סינית וצמחי מרפא

צילומים: יוסי סליס, מתוך רימונים חגיגה של מתכונים, באדיבות ידיעות אחרונות, ספרי חמד ופן הוצאה לאור