פתחנו בשתי כוסות של יינות בוטיק ישראליים, קברנה של שאטו גולן ומרלו-קברנה של יקבי פלאם. לגמנו מזה ומזה מבלי שהצלחנו להכריע איזה מן השניים אנחנו אוהבים יותר, את הקברנה החלק והמלא או את המרלו-קברנה שטעמיו מודגשים יותר. בין כך ובין כך מפלס היין בכוסות הלך וירד ויחד עימו גם לחם הבית הטעים
אחת לשבוע, בערב, מתקיימת במטבח של המעדניה הכי מקסימה בגוש דן, סדנת בישול. רוני ומוטי, בעלי המקום ובני זוג, מתארים את סדנאות הבישול שלהן כבילוי אינטימי ומפתיע. כתבתנו יצאה לבדוק מה עומד מאחורי ההבטחות וחזרה נרגשת
האוכל של המסעדה היהודית המבוסס על מאכלים יהודיים מסורתיים פורט על נימי הנוסטלגיה כמו גם על חוש הטעם. יתר על כן, האווירה במקום נעימה ומסבירת פנים, ברוח המסורת היהודית.
אח מבוערת, נרות דולקים, שאנסונים צרפתיים ואוכל משובח בצלחת. כך נראה הערב הרומנטי של שפרה צח ובעלה, במסעדת אלגונקווין הכפרית שבמושב בניה. פרוטוקול של ערב מהחלומות (הרומנטיים)
רגע לפני שאסור, נתקפה נועה רובין כתבתנו, בחשק בלתי נשלט לסנדביץ' עסיסי וקפצה לבית הקפה השכונתי שלה לשעבר, יהודה הלוי. שם גילתה לשמחתה שאפשר להרגיע את צפירת האזהרה: סנדביצ'ים מבאגט טרי (ואף חם) יוגשו במשך כל החג
הזמנתם חופשה באילת בחג הפסח? מעולה. כשהשמש קופחת, גם התיאבון נפתח. קאזה דו ברזיל מזמינה אתכם להתפנק עם דיל עיסקי חגיגי, כשר ובמחיר לא יאומן. איך לא תבואו?
לקנות או לא לקנות? זאת השאלה, לפחות כשמדובר בארוחת ליל הסדר. ארבע המלצות על מסעדות ובשלנים שמכינים אוכל לחג, למי שלוקח ברצינות את הרעיון של חג החירות
יש מי שחושבים בטעות שפסח הוא חג החירות או חג האביב. האמת היא שהוא חג המתנות, ורצוי כלי מטבח, ורצוי עוד יותר, מהסוג שהוא גם יפה, גם פרקטי, גם חדשני וגם מתהדר בפטנט שיעשה לכם הרבה כבוד סביב שולחן הסדר
אלון כהן התעלה על עצמו הפעם עם מתכון לעוגת שוקולד חלומית, שתעביר לכם את החג במתיקות מופלאה. מומלץ לנסות בבית
לצד הגפילטע פיש המסורתי ניתן למצוא ב''מסעדה היהודית'' גם דג סלמון, דג נילוס פיקנטי, אמפנדוס ועוד מנות ראשונות. רשימת העיקריות כוללת מרבעי עוף, דרך חזה עוף בפטריות ועוף ממולא, ועד צלי בקר, לשון ומוסקה. לצד אלה, יש מגוון סלטים ותוספות, וזה רק התפריט 'ה''רגיל''. את הכל אפשר להזמין גם לפסח, כשר-גלאט ובמחירים שווים לכל נפש
איזה יין לשתות בערב החג? חיים גן, איש הענבים, ממליץ על יינות לארוחת החג: כמה יין לקנות, מאיזה סוג, מתי ואיך להגיש כל יין ומה לעשות עם ההנג אובר. עצות מפי המומחה
מה עושה שף כשאוסרים עליו להשתמש בחומר גלם בסיסי כמו קמח חיטה? מגלה יצירתיות. השף ניר דגן בוידוי חושפני על כל הדרכים להתמודדות עם איסורי מזון בתרבויות השונות, ויש כמובן גם מתכונים כשרים למהדרין
איך לעבור את פסח בשלום? ליאורה חוברה עם עצות למי שרוצה למצוא את עצמו אחרי החג באותה מידת מכנסיים
מלצריתנו החביבה המליצה בחום על מנת הפלפל הממולא באורז ובשר, ואני, שחובבת מזון מבושל שמגיע מסיר ומבושל ברוטב, לא התלבטתי לרגע. לצד שני הפלפלים הכתומים קיבלתי גם צ'יפס ותוספת אורז לבן לבקשתי, שנרטב יפה ברוטב אדום
בקצה גרם המדרגות הקצר, חולצים נעליים ונכנסים לחדר הגדול שבו שולחנות נמוכים סביבם יושבים על מזרונים, כריות ושטיחים. אם תבואו בשניים, יש סיכוי טוב שתוכלו להתייחד בשולחן פרטי, תלוי באיזו שעה תגיעו. אם זו תהיה שעה עמוסה, תחלקו את שולחנכם עם אורחים נוספים. לא חיסרון בהכרח, תלוי את מי יביאו לכם הגורל והקארמה...
מנות שחוגגות את החורף בארבע מסעדות מומלצות
אולי לא שמתם לב, אבל המון דברים קורים בענף האלכוהול, היין והברים. הנה כמה המלצות על אירועי השבוע הקרוב: פסטיבל יין ''וינו גרנד ריזרבה'' של טיב טעם ראשל''צ, יום פטריק הקדוש בטמפטיישן בר, סאקה אורגני בבית תאילנדי ועוד
לכל שף יש את חומר הגלם האהוב עליו. מירית הראל, מקולינרי שבירושלים, אוהבת כבד. כבד עוף, כבד ברווז ובמיוחד, כבד אווז. השאלון הפעם עם שפית שחולמת להכין ארוחה בת אחת-עשרה מנות לשגריר בריטניה, לפחות אחת מהן מכבד
גם אם אתם לא גרים באזור חיפה אלא בצפון הרחוק או אפילו סתם עוברים בחיפה, כלומר תל אביביים, אתם באמת, אבל באמת, באמת, באמת, חייבים לטען את החומוס של עידו קציר מינשוף חומוס, שמוגש עם פיתות טריות, פיתות עם תוספות ופיתות מקמח מלא. מי שבסוף הארוחה מרגיש מסיבה כלשהי שלא מיצה את עצמו, מקבל תוספת של חומוס לצלחתו על חשבון הבית. הבטחה שלי, לא תזדקקו לתוספת הזאת
התפריט בביסטרו 56 הוא חגיגה לקרניבורים: זה מתחיל כבר במנות הראשונות, שרובן ככולן כוללות בשר, כמו רול אנטרקוט, כנפיים פריכות, שיפודי פרגיות, פטה כבד, ומנה מקורית ומיוחדת שאהבנו, של פטריית פורטבלו במילוי בשר טחון, עם רוטב יין עשיר.
מי הגאון של שושי שטיינוביץ, הכוהנת של בישול הגורמה מוקפד הקלוריות? קראו ותגלו ויש גם מתכון למאפה שכבות בשר וחצילים קלויים, עם כל הטיפים שיחסכו לכם קלוריות יקרות בלי לקלקל את הטעם
בספרה החדש ''קל ובריא'' מציעה אלינוער רבין פתרון לשאלה הרת הגורל ''טעים או בריא?''. מדריך מעשי עם למעלה ממאתיים מתכונים ותפריטים יומיים דלי קלוריות, ויש גם מתכונים
רגע לפני שמורידים את הבגדים, ארבעה סלטים שהם ארוחה
לא היינו במצב רוח חברתי וגם לא כזה הדורש אלכוהול במסות. גם המסעדות הנוצצות והמעונבות לא פיתו אותנו, על אף שהיינו רעבות. מסיבה כלשהי לא יכולנו לדמיין את עצמנו מתיישבות עכשיו משני צידיו של שולחן מרובע
הג'מבו שרימפ נחצה לשניים והונח על אצות וואקאמה כשעליו רצועות קישואים וטבעות קלמארי ברוטב מדהים של ביצי דג הקפילן. יניב, מלצרנו הרהוט, הסביר שדג הקפילן הוא דג מעופף. אולי זה ההסבר לטעמה המופלא של המנה אך יש לי תחושה שזה קשור דווקא לכך שהשף בברקרולה, נועם דקרס, כמו רוב צוות המטבח, הינו יוצא מסעדת מול ים המשובחת...