''אני מקבלת קרייזי אבי מקי, סושי הצופן בחובו טייגר שרימפס ואבוקדו, בציפוי פירורי פנקו. המנה נראית כיצירת בונזאי קטנטנה ומוקפדת: קישוט סלרי נחתך כעץ, ומצל על הג'ינג'ר הכתמתם. עיגולי גזר גזומים בקצוות כמניפה משמשים צלחת לוואסאבי. הרול עצמו מנוקד בחום ולבן – מיונז ורוטב טריאקי סמיך – וטעמו משלב היטב בין הדג לירק...''. מסעדת ליצ'י שבמרכז הכרמל היא המקום המושלם להתיידד בו עם האוכל האסייתי
היכן מיוצר הכמון הטוב ביותר בעולם? למה משמשים גלעיני דובדבנים טחונים? ואיזה סגולות יש לתבלין המרוקאי ראס-אל-חנות? אמיר בן נעים קפץ לבקר במעוז הגרעין והתבלין, חנות בישול במבשרת ציון, וזכה לשיעור מאלף על תבלינים
ביסטרו יין הטרקלין, המשמש בית חם לאוהבי יין ואוכל משובח, מציע בשעות הצהריים של אמצע השבוע עסקית משתלמת, הכוללת מבחר של מנות ראשונות ומנות עיקריות, במחיר המנה העיקרית. מומלץ ללוות את הארוחה עם כוס יין טוב, ולחזור לעבודה שמחים....
כל מי שטייל במזרח אסיה, יודע שהאוכל שם לא תמיד מתיישב עם חוקי הכשרות. מזל שפה בארץ מספר מסעדות זיהו את הבעיה, ומציעות תפריט כשר למהדרין עם אדפטציות למנות תאילנדיות, סיניות, יפניות, הודיות ואסייתיות באופן כללי. הנה כמה מסעדות כאלה, עם תפריט אסייתי כשר
טימורז גבוניה, השף והבעלים של מסעדת דדה, מסעדה גרוזינית ביתית בגבעתיים, מספר איך היה עוזר לסבתא במטבח בתור ילד, מה הוא הכי אוהב לאכול, למה אנשים נותנים לו השראה ומה חשוב לו במסעדה אפילו יותר מהאוכל
''גרסת איציק למרק השף הוא מרק עגבניות ופלפלים קלויים בזיקוק בזיליקום, לחם קלוי וקציפת דגים, הממזג חריפות מעודנת ומתקתקות לכדי מקשה אחת, שהותירה אותנו תמימי דעים באשר למנת הדגל בארוחה...''. מסעדת סופיה הכשרה והמעולה שבמלון ענבל בירושלים, הפריכה למיכל וייס את כל הסטיגמות על מסעדות של מלון
''בצעד מאוד לא מחושב, העמסנו אני וענבל מכל הבא ליד. אנטיפסטי של קישואים ובטטות; עלי גפן ממולאים, תפוחים ורכים; פשטידת פטריות ופשטידת תירס...''. שירי טוב פתחה טוב את שישי בבוקר, בבופה של בית הקפה חטאים מתוקים
''גולת הכותרת – מנה של קלאמרי בפלנצ'ה. קלאמרי סגול מהים התיכון, המגיע שלם על מצע עשבים, גופו הגלילי רך ולעיס, טעמו מעושן, הסלט המתלווה אליו מרענן ברוטב יוגורט, וכולו חגיגה של שלמות...''. מסעדת יוליה ממוקמת דווקא במערב, ולא במזרח כמו הדמות הטרגית של שייקספיר. אבל בכל הנוגע לאיכות האוכל – היא בהחלט השמש
''לביבות הפרסה היו בטעם של בית, והממולאים הקטנים שהוגשו לידן הכילו אורז מלא ועוד הרבה הפתעות טעימות ובריאות...''. ליאורה חוברה נהנתה מהאוכל הייחודי של קפה-מסעדה מקום לב, ואף חילצה מתכון לממולאים צימחוניים
''ובאווירה כזו, הגיעו לשולחן הבשרים, בצלחות עמוסות, והכל מוכן לשוב ולהתמלא לדרישתנו, מה שקרה די מהר - ככה זה, כשטעים, מבקשים עוד, כמו במטבח של אמא....''. נדב אבידן מצא לעצמו כמה זוגות של הורים אלטרנטיביים בבית היין
''הקטנה ואני הזמנו ארוחת בוקר. שקשוקה בשביל אמא, ארוחת בוקר של חביתה בלי כלום בשבילה. מיץ תפוזים סחוט טרי לקטנה, קפה לאמא. הקטנה קרנה, זרחה''. מיקה פורז ובתה חתמו טיול אופניים במטילדה, בית קפה ומאפה
במסעדת ריחן תוכלו לסעוד את ארוחת הצהריים בחצר מטופחת, הממוקמת לצד משתלה, וליהנות מאירוח כיד המלך בסגנון מזרחי, הכולל מבחר של סלטים לפתיחה, מנה עיקרית לבחירה וכוס לימונדה. הכל במחיר 42 ₪ בלבד
מתעצלים לחתוך את הירקות לסלט, לפשטידה או למרק? חותך הירקות של KREFFT יעשה את זה בשבילכם. לקוצץ סכיני חיתוך מתכווננים הניתנים לכיוון גודל, עובי וצורה. עכשיו כבר אין תירוצים לוותר על הירקות בארוחת הערב
יניב חדד ממסעדת השף הכשרה מטבלים בראש פינה מגדיר את סגנון הבישול שלו כ''גורמה לעם'', מדבר על הציור כהשראה, מספר איפה פגש את אשתו ואיזה חלום הגשימו ביחד. וגם בוחר קריירה אלטרנטיבית מעניינת במיוחד
בייגל נתפס אולי כפינוק אמריקאי, אבל בלא מעט מסעדות ברחבי הארץ ניתן להשיג היום את הפחמימה המופלאה הזאת, המגיעה במגוון של טעמים, ועם קצת גבינה וירקות יכולה להוות ארוחה שלמה. הנה ארבעה מסעדות ובתי קפה עם תפריט ממוקד-בייגל. יאמי
''התורכים קוראים לאוזו שלהם Raki, ומסעדת בגפן הוא שימש אותנו כדי לשטוף נבחרת מוצלחת במיוחד של מזטים: עלי מנגולד עם צנוברים, אורז, בצל וצימוקים (שילוב מוצלח ביותר!!); סלט בורגול חריף; ג'אג'יק (הידוע גם בכינויו היווני צזיקי) סמיך שהורכב בצורה הרמונית, חציל קלוי ועוד...''. אדם בר פיצה על נפילת התוכניות לטיול בטורקיה, בביקור במסעדת גפן בתל אביב
''אל שולחננו עטור מפת התחרה הוגשה ברוסקטה עגבניות מצויינת, לחם איטלקי פריך בחלקו התחתון ועמוס תערובת מעולה של עגבניות טריות קצוצות, שום, בזיליקום ושמן זית מעל גבינות קשות שהותכו לפני בואן של העגבניות....''. אדווה גן סתיו גילתה פנינה איטלקית קטנה ואותנטית, מסעדת סיסי בטעם איטלקי שבהוד השרון
''סשימי פלמידה לבנה היא יצירה שבכל נגיסה גילתה טעמים אחרים: זרעי עגבנייה, שומר, נתחוני זיתים ופרוסות צ'ילי דקיקות...''. נטע גל הלכה למסעדת לילית במטרה לעזור לנוער בסיכון. על הדרך היא נהנתה לאללה. מה לעשות
''שני היינות מאותו זן, ונקצרו באותו זמן, אבל ההבדל ביניהם תהומי. היין שבכוס הימנית גדל בשיפוע, בחלקה עם מעט אדמה, ולכן היין מרוכז יותר, וטעמו יותר חזק ועוצמתי''. מיכל זמרני למדה על חשיבות הכרם בסדנת טרואר של יקב צרעה
התה התגלה במקרה כשעלים שלו עפו לכוס המים של הקיסר הסיני, העלים המשמשים להכנת התה נקטפים ביד, וחליטות צמחים אפשר לעשות גם בבית. ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית, מביאה עובדות שכדאי לדעת על תה וחליטות צמחים
''הכו בתופים, צאו במחולות, רשמית זה הוכח: לליאונידס השוקולד הטוב ביותר שאי פעם טעמתי. פשוט כך''. נדב אבידן הבין בלאונידס מה יאמר כשישאלו אותו, איך פינק את עצמו לאורך החיים הללו. הוא אפילו ניסח את התשובה בחרוזים
''אנחנו מתיישבות על הבר. לכוסותינו נמזג קאווה – יין מבעבע ספרדי בסגנון שמפניה, עדין, טעים וחמצמץ..''. הטרקלין, על מגוון האלכוהול הייחודי שלו והאוכל המעולה, היווה את הרקע המושלם לאיחוד של מיכל זמרני עם חברה ותיקה
ערב השנה האזרחית יחגג ביום שני בתופים ובמחולות בכל רחבי הארץ. זה יכול להיות מסיבות במועדונים, ערב שתייה עד דלא ידע בברים, או התכנסויות פרטיות בבתים. וזה יכול להיות גם ארוחות ערב מפוארות במסעדות נבחרות. כמו למשל...
בקפה מצדה בראשל''צ, קפה ישראלי עם עיצוב נינוח, תפריט מגוון ואוכל טרי, מציעים ארוחה עסקית התקפה גם בימי שישי. בעסקית לחם הבית, שתייה קלה, מנה ראשונה, ועיקרית לבחירה משני טווחי מחירים – 49 ו-69 ₪. נוח
חי אייל, השף של מסעדת רוסיני בחיפה, מספר מה הוא הכי אוהב לשים על הפסטה שלו (שום דבר), מה היה אילולא היה שף (כדורגלן), ואיזה רוטב גורמה היה שם על הספגטי בתור ילד (קטשופ). אל דאגה, המנה לא מופיעה בתפריט המסעדה