במסעדת אלגונקווין שבמושב בניה מציעים ללקוחות שני דילים של ארוחה קומפלט, עשירה ומכובדת, התקפים בכל שעות פתיחת המסעדה. הרעיון: לשחרר את הסועד ממחשבות כספיות מעיקות, ולמקד אותו בהנאה שבאכילה. כמה פשוט, ככה גאוני
''מאידך, טורטליני - כיסוני בצק פסטה, ממולאים בגבינת עיזים ובזיליקום, מוקפצים בעדינות בשמן זית, שום ועגבניות. מנה עדינה וטעימה...''. קרן ויזנר בילתה את יום שלישי, פעמיים כי טוב, במסעדת פפרדלה הכשרה שברחובות
אם פעם היו רק שני סוגים של לחם, אחיד שחור או לבן עם שלושה שקעים למעלה, כיום מבחר הלחמים, הגדלים, הסוגים והתוספות יכול ליצור התלבטות לא קטנה בסופר. הנה ארבע מאפיות שמקדישות את עצמן ללחם. שם המבחר באמת אינסופי
''מייד הזמנתי לי סושי קליפורניה. מנה פשוט מצוינת של סושי אינסייד אאוט, במילוי סלמון ובשר סרטנים, עטוף באורז ומצופה בקוויאר...''. נדב אבידן שילב סושי יפני עם קינוח איטלקי, בהתאם לקונספט של מסעדת קאראס בבת ים
''מנת הסירלוין טוגראשי, שהגיעה אף היא במהירות, הייתה שירה של טעם, מרקם וצבע. נתחי הסירלוין דקים וורדרדים הוגשו קרים, על גבי סלט עלי רוקט ונבטים...''. מיה בר התרעננה במסעדת מינה טומיי, עם אוכל רחוב אסייתי משודרג
''ספיישל הבריאות שלי, מוחיטו ג'ינג'ר, לא נמצא בתפריט הרשמי, אבל אפשר לבקש אותו. זה היה המוחיטו הכי טוב ששתיתי בחיים, נקודה...''. יום אחרי הביקור בסמית', החלים נדב אבידן במפתיע משפעת. האם התגלתה תרופת קסם חדשה?
אם בכל השנה מצפים מאיתנו להתנהג בצורה מיושבת ושקולת-דעת, פורים הוא החג בו מצפים ממנו להשתולל, להתפרע, להתהולל ולהשתכר עד שלא נבדיל בין ארור המן לברוך מרדכי. הנה ארבע מסעדות בהן תוכלו לחגוג את פורים, עד דלא ידע
מקור שמה של העוגייה המסורתית של חג פורים, הוא בשפה היידית, ובמקור האוזניים היו בכלל כיסים. לכבוד החג שתיכף כאן, קצת מידע על אוזני המן, ארבע קונדיטוריות בהן ניתן להשיג אוזניים איכותיות במיוחד, וגם מתכונים
''גרגרי החרדל השחור מתפצפצים במחבת ומפיצים ארומה נהדרת. הג'ינג'ר הטרי, הפלפל החריף והכוסברה הופכים את האווירה לאקזוטית ומסעירה...''. יעל עופר, שויתרה בעבר על הטיול בהודו, פיצתה את עצמה בסדנת בישול הודי בצ'אנטי
''במגש שחור עטור מחצלת הונחו ניגירי סלמון, ניגירי בס, מאקי מלפפון ומאקי אינסייד-אאוט סלמון אבוקדו. נהנינו מאד לחסל כליל את תכולת הכלים הנאים..''. אדווה גן סתיו מהלה במסעדת סושי מאניה חוויה יפנית בקצת איטלקית
גן אירועים אל מול הים שבקיבוץ פלמחים מציע אירוע באווירה כפרית פסטורלית, עם נוף מדהים לים הכחול ולמרחבי הדשא שמסביב, תפריט אירוע בשרי או בראנץ' חלבי, ומבצע מיוחד בהצגת קופון: 5% הנחה על האירוע, במהלך חודש אפריל
''סלט בריאות חם ומלא בכל טוב: ברוקולי, כרובית, גזר, זוקיני ופלפל, שהוקפצו בשמן זית, שום ולימון על מצע עלים ירוקים, מלפפון ועגבניות שרי. מנה בריאותית ועשירה....''. קרן ויזנר סעדה באייר קפה, וכמעט הרגישה בחו''ל
אוהבים תפוזים, אשכוליות ושאר פירות הדר, אבל נמנעים מאכילתם בשל הבלגן והלכלוך הכרוכים בקילופם? מפלח התפוזים והאשכוליות של chef'n מאפשר ליהנות מהפרי, בלי צורך לקלפו. להשיג ברשת המתחמים הקולינאריים לגעת באוכל
''הפילה נקי מעצמות, מטוגן עד פריכות מבחוץ ועדין מאוד מבפנים, ואילו קוביות האנטרקוט הוקפצו עם קוביות סלרי וגזר, ומוגשות לשולחן במחבת רוחשת...''. שפרה צח מצאה שילוב בין האוכל הסיני לדרישות הכשרות, במסעדת קורוסין
בירה היא לא סתם משקה אלכוהולי – היא תופעה חברתית. פונדק רמון, לרשת מלונות ישרוטל, משיק את פסטיבל הבירה הראשון שלו, הכולל הרצאות על בירה, סדנאות בישול בבירה, הכרת מבשלות אקזוטיות ועוד. הכל סובב סביב משקה החיים
''מהביס הראשון מחלחלים כל מרקמי המנה לפה: הרכות העסיסית של חזה האווז, הקריספיות של הבצל וכמובן, איך אפשר בלי, העסיסיות של קציצת ההמבורגר...''. שי וקנין וחבר מגלים את החדווה שבציד משותף, במסעדת קניבר שבחיפה
שתיית אלכוהול באירוע, או כוסית לפני השינה, יכולה לשפר את מצב הרוח, ולהוריד את הסיכון להתפתחות מחלות שונות. אבל בכמות מוגזמת, היא עלולה להיות מסוכנת, ועוד לא דברנו על הקלוריות. הדיאטנית מיה בן אפרים מסבירה
''הגבר היה חייב לטעם מהחצ'פורי, מאפה גרוזיני במילוי גבינה, ואני בחרתי בפזי, מאפה פרסי של תרד וגבינת פטה, שגרם לי להיאנח בצער על שלא נולדתי לעדה הנכונה....''. מיכל וייס גילתה באמיל את יתרונות בתי הקפה של השוק
''בפינה הימנית, במשקל של 200 גרם, פילה מושט מתובלן היטב, לצד תפוחי אדמה אה לה טוסקה, חצי אפויים–חצי מטוגנים, עובדה שהקנתה להם מרקם שונה ומיוחד...''. ניר בר לב כל כך נהנה במסעדת טוסקה, שלא הרגיש איך הזמן עבר
אלו מאיתנו שלא אוהבים הפתעות בארוחת הצהריים שלהם – ימצאו פתרון הולם בלמון-גראס. סניף רעננה של רשת המסעדות האסייתיות מציע ארוחה עסקית משתלמת, הכוללת מנה ראשונה במחיר המנה העיקרית. האוכל מוכר, טעים - וכשר
למרות כל הסטיגמות והבדיחות, המטבח המקצועי הוא טריטוריה גברית כמעט לחלוטין, ורוב השפים בארץ הם גברים. אבל יש נשים שהצליחו מאוד בתחום הגברי כל כך הזה. לרגל יום האישה הבינלאומי, הנה מסעדות בהן תפגשו ארבע מהן
על דרך המסחר העתיקה דרך המשי נסחרו לא רק בדים, בשמים ואבני חן– אלא גם סודות קולינריים. השף ישראל אהרוני מסביר מה הקשר בין פסטה לדים-סאם, ומחלק מתכונים רלוונטיים, בשתי סדנאות מיוחדות שיערכו בסניפי לגעת באוכל
''סמיקלאוס היא בירה המיוצרת ביום אחד בשנה בלבד. יש לה ארומה מתקתקה-חריפה, אבל אל תטעו בה - אחרי חצי בקבוק, גם אתם תדמיינו שאתם בעליית גג בבלגיה...''. ניר בר-לב (היק-היק), נחשף לבירות חדשות (היק) בנורמה ג'ין
''המנה של אביב הייתה עמוסה בשרימפס, ולדבריה, 'כל כך טעימה, שאסור להניח ולו לשרימפסון אחד קטן להישאר בצלחת, ולא למצות את הפוטנציאל שלו'''. שירי טוב משבחת את מסעדת תמוז, שלמרות מיקומה המושלם - נותנת לאוכל לדבר
''מה אני אגיד לכם- בחיים שלי לא אכלתי סושי, לפני הערב הזה ברוקה. כלומר, אכלתי 'סושי', ודי הרבה, אבל לא באמת אכלתי סושי. סושי אמיתי, מוקפד, מושקע, יצירתי...''. נדב אבידן גילה במסעדת רוקה את עולם הסושי מחדש