''התחלנו במתאבן שהיה גם מקורי, גם מהיר וגם טעים – רול של נייר אורז עם סלמון טרי, פפאיה וירקות ברוטב פונזו. מנה קלה להכנה ועם זאת מרשימה ביותר – בדיוק מה שאני צריכה''. אדווה גן סתיו למדה בספייסס שבישול אסייתי זה לא רק ווק
''היו שם סלט מטבוחה מצוין; כבד קצוץ טוב מאד שרקם ידידות מופלאה עם חלת השבת הטריה, גם היא מבופה, ועוד...''. במסגרת תנועת ''היום לא מבשלים'' שהקימה אדווה גן סתיו, הוחלפו בישולי יום שישי בטייק-אווי מבופה בכפר סבא. היה שווה
''דני, בחורה עדינה ואנינה בדרך כלל, נאבקת עם המפצח, עד שהיא מגלה את מינון הכוח הנכון שיש להפעיל בכדי לשבור את שריון הסרטן ולשלוף את בשרו הטעים. אני מצטרפת בשמחה...''. מיכל זמרני וחברה גילו את חווית אכילת הסרטן במסעדת נמו שבחיפה
''ריח חזק של בירה חוצלארצית רחוקה עמד באוויר, מעל חבורת תיירים מזרח אירופאים אדומי-חוטם שישבו ודיברו בעליזות, ואני בבת אחת הבנתי למה מירב התכונה. אין עוד מקום כזה בתל אביב...''. עיינה גל שבה עם רשמים מפראג הקטנה שבתל אביב
''קציצות הבקר, כדורים עגולים מתקתקים, נטרפו במהירה, וידו של הקטן, האוחזת במזלג, נמשכה לכיוון צלחת הפרגיות של אחותו, שהיו באמת הצלחה מסחררת...''. מיה בר נזכרת בערגה בימי החופש הגדול הטובים, שבילתה עם ילדיה במסעדת המכבים
מסעדת אלפינה מציעה תצפית מוצלחת אל חופי הים היפים של נתניה, אווירה שלווה, רוגעת ונעימה, ותפריט צרפתי עם נגיעות שוויצריות. בשעות הצהריים מוגשת במקום ארוחה עסקית, הכוללת מנה ראשונה, עיקרית וקינוח, במחיר 60 ₪ לאדם
''הרביולי היו מגוונים בטעמיהם, ממולאים בתרד, גבינות, בטטה, פטריות, ברוטב פוטנסקה חרפרף פיקנטי, עם שמנת ועגבניות, בטעם נדיר שמעולם לא פגשתי...''. שירי טוב הפקירה את עצמה לידי המאמא האיטלקייה של קפה מסעדה סיסי בטעם איטלקי
''מנת הפטוצ'יני קפרזה התגלתה כפסטה מבושלת לדרגת אל-דנטה, שהוגשה עם רוטב עגבניות ופסטו. הרוטב היה חמצמץ ומעט חריף, וטעמי העגבניות הטריות והפסטו מלא הטעם התחברו להפליא..''. מרגלית אשכול מילאה מצברים במסעדת ונילה הירושלמית
שנת הלימודים החלה באופן רשמי, הילדים כבר הספיקו להתגבר על ההלם, או הבאסה, או השמחה, ומן הסתם כבר קיבלו מטלה או שתיים. למי שרוצה בכל זאת לפנק את הצאצאים לכבוד פתיחת שנת הלימודים – הנה ארבע מסעדות שמתאימות גם לילדים
''אני שתיתי אפל מרטיני, שידוע ביכולת שלו להתל בבחורות רכות ולהפוך אותן למאוד עליזות, בלי שהן מרגישות בכלל שמשהו השתנה...''. עיינה גל יצאה לערב בנות בבנקס, בר תל אביבי, הנע בין מועדון הופעות בתחילת השבוע, לבר שכונתי בסופו
''ההמבורגר הוא פשוט ליגה אחרת: עבה מאוד, עסיסי, עם תיבול מינימאלי שנותן כבוד לטעם האמיתי של הבשר. שיפודי האנטרקוט, לפחות לפי הכמה חתיכות שהוא הואיל לנדב לי, מעולים גם הם...''. שפרה צח פינקה את בכורה בארוחה במסעדת פטרוזיליה
סירי הבישול מסדרת זינו של ברגהוף ידידותיים ביותר למשתמש שבדיאטה: הם שומרים על הויטמינים שבירקות, מאפשרים בישול בחום נמוך השומר על ערכם התזונתי, ופטנט מיוחד מאפשר לבשל ולהקפיץ בהם ללא שמן. הדיאטנית ליאורה חוברה התרשמה
''הבשר היה רך ועדין ובאופן כללי תענוג לחיך, כזה שמזמין התלבטות האם לסיים את המנה בידיעה שלא תוכל לאכול יותר לפחות בשבוע הקרוב...''. שיר כידן, בתולת אוכל הודי, זכתה להתנסות חיובית ולחוויה לימודית במסעדת נמסטה הכשרה שבאשדוד
הכרוב נחשב לצמח מרפא כבר שנים רבות. הוא עשיר בפיגמנטים ירוקים מונעי חמצון, מסייע בהפחתת כאבי פרקים וגודש בשד בזמן הנקה, ואוחז בחומרים העשויים למנוע סרטן. וכמובן, הוא דיאטתי. ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית, מסבירה
''גם קיש הירקות הפתיע, עם רצועות גבינה מעושנת המתחבאת בין הקישואים שבתוכו ונדבקת למעטפת הבצק הפריך שתחמה אותו...''. שיר כידן ביקרה בשוק מחנה יהודה המחודש בירושלים, והופתעה למצוא בו את אמיל, בית קפה עם אוכל ייחודי וטעים
''הקוסקוס שהגיע לשולחן היה אחד המשובחים שטעמתי (סליחה סבתא) ואוורירי כמו שרק קוקוס ביתי יכול להיות...''. למרות שדניאל לוין הוא נצר טריפוליטאי גאה, הוא התענג על האוכל במסעדת הטברנה של דינו, כאילו לא טעם טבחה קרעה מעולם
למעוניינים לחגוג עם הילדים את פתיחת שנת הלימודים – מסעדת דיאבלו טאפאס בר שבמכבים מציעה עסקית מיוחדת לילדים, בכל ימות השבוע, בכל שעות היממה, וכוללת ספגטי או שניצל ותוספת, שתייה וקינוח. גם מחירה נוח – 36 ₪ בלבד
בלי ששמנו לב בכלל, החופש הגדול עומד להסתיים, והחופים יתרוקנו מהילדים, בני הנוער והמשפחות שגדשו אותם בחודשים האחרונים. בין אם חיכיתם להזדמנות, או שאתם רוצים לטעום ים בפעם האחרונה – הנה ארבע מסעדות חוף מומלצות ברחבי הארץ
''המשכנו בציפיות מרקיעות שחקים להמשך. בחרנו בסינטה שנצלתה בפלפל שחור גרוס, נפרסה והונחה על רוטב ציר בקר וחרדל, והוגשה לצד ניוקי פריטו פריכים...''. אדווה גן סתיו התמוגגה ברונימוטי מהאוכל, וגם מהזוג המאוהב שייסד את המקום
''הבירה הצוננת עם הבריזה של ים המלח, והאוכל הטוב, פשוט הותירו אותי שעון אחורה בכסא, ומאוהב מחדש בחיים האלו...''. בתום יום כיף בים המלח גילה נדב אבידן את נירקה בר, במקום הכי נמוך בעולם, והתרומם משם לגבהים חדשים
''אז, הפתיע אותנו המלך במסבחה, העשויה מחומוס וטחינה ומוגשת חמה, מתובלת בתבלינים המיוחדים של המקום, וכוללת לימון, שום ומרכיבים סודיים נוספים..''. ריקי אלעזר בחנה בממלכה של מלך החומוס האסלי בראשל''צ את גבולות הקיבולת של עצמה
שנת הלימודים מתחדשת ממש עוד מעט, ושוב נצטרך להתמודד עם הדילמה היומיומית – מה נמרח הפעם לצאצאים בסנדביץ'? גבינה צהובה כבר נמאס, קוטג' הם לא אוהבים והמחשבה על לחם עם שוקולד לא מאוד מעודדת. ללחם ארז וכד בני דרום הפתרונים
''בקינוח אחר הכנסנו עוגה שלמה לכוס קטנה, וכך קבלנו קינוח מתוק של עוגת גבינה פירורים. גם לאוהבי השוקולד והקפה נמצאו פתרונות מתוקים...''. מיה בר גילתה את יתרונות קונספט הקינוחים בכוסות, בסדנה אפייה בנושא בבית לגעת באוכל
מסעדת המשפחה בירושלים, מסעדה כשרה למהדרין המתפארת במגוון מאכלים ביתיים, מציעה בשעות הערב אווירה אינטימית ורומנטית, וארוחה עסקית משתלמת, הכוללת מנה ראשונה, מנה עיקרית, שתי תוספות, פיתות וחמוצים, במחיר 52 ₪ בלבד
''הרוטב, מתוק וחריף בעת ובעונה אחת, מיוצר במקום מרכיבים כמו סוכר, יין וקרמל. איך משילוב כזה יוצא טעם מתוחכם כל כך?...''. שיר כידן יצאה לבילוי שישי בקפה וניס שבגבעתיים, וגילתה את ההשפעה של שף מנוסה על מנות פשוטות, לכאורה