מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > סופרים קלוריות > ליאורה סופרת קלוריות> על בטן מלאה. טיפים לארוחת החג

על בטן מלאה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

כל שומר משקל מכיר את זה: ראש השנה פירושו מות הדיאטה. הרי לא ייתכן לצלוח את ארוחת החג בשלום. האמנם? ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית, מחלקת טיפים שימושיים לארוחת החג, שמבוססים על עיקרון פשוט אחד: להיות שבע במהלך הארוחה

כתבה זו לקוחה מתוך פרויקט ראש השנה של אתר 2eat

החגים מתקרבים בצעדי ענק והשנה, בגלל מיקומם באמצע השבוע עתיד להיות לנו חודש מרוצף בחגים ושבתות המסתדרים להם לסירוגין. בקיצור - הרבה ארוחות, אירוחים וסיבות לחגוג. אז למי שלא רוצה להתעורר מעלפון החגים שהוא מצויד בחגורת הצלה סביב מותניו, כדאי לחשוב קצת לפני, איך עוברים את החודש הזה בשמחה - אבל בלי תוספות.

הגורם המשפיע ביותר על ההצלחה בשמירה על המשקל הוא תחושת השובע. נכון, שאפשר להמשיך לאכול גם כשמתפוצצים מאוכל, אבל על בטן מלאה, הרבה יותר קל לסרב לעוד מנה. בקיצור - אם תשקיעו קצת באלמנט השובע, יהיה לכם קל הרבה יותר לחסוך בקלוריות.

דווקא בארוחות המשפחתיות הארוכות זה יותר קל. כדי להרגיש שבעים, נזדקק למשך זמן של 20-30 דקות מתחילת הארוחה. כשיש מרווח בין מנה למנה, הזמן מתארך, ותחושת השובע מגיעה לפעמים אפילו לפני המנה העיקרית. אם תרצו להקל על עצמכם, כדאי שתניחו את הסכו''ם בין מנה למנה. נגסו גיסות קטנות ולעסו מספר רב של פעמים כל נגיסה. שוחחו עם בני המשפחה שמזמן לא פגשתם, והזמן יעבור בנעימים. עוד דרך מצוינת להגדיל את תחושת השובע, וגם להרגיש שטעמתם מהכל, היא לנקוט בשיטה הידועה ''לביס הבא יש אותו טעם'', ולקחת רק נגיסה אחת או כפית מכל מנה. כך תיהנו ממנות רבות, תחושת הקיפוח תתפוגג והקיבה תתמלא. כמו כן, השיטה הפולנית, של אכילת מרק בתחילת הארוחה, גם היא מועילה. מזון חם תורם יותר לתחושת השובע ממזון קר. ולכן, בתחילת הארוחה, יועיל מאוד.

ובנוגע לסוגי המזון המומלצים: חשבו מתי אתם רעבים. בדרך כלל, זה קורה כשהקיבה ריקה, ומיצי העיכול פועלים במרץ. ואכן, הקיבה מגיבה גם לעצם המילוי שלה - קירות הקיבה מתמחים ונותנים תחושת שובע. למלא אותה במזון עתיר בקלוריות זו חוכמה קטנה מאוד. לכן, כדאי למלא את הקיבה במזונות בעלי נפח גדול ותכולה קלורית נמוכה, כמו פריכיות אורז, ירקות טריים ומבושלים, מזונות עשויים ללא שמן וכו'. את המזונות האלה כדאי לאכול בתחילת הארוחה, או אפילו בבית לפני שיוצאים לארוחה, כדי לא להגיע מורעבים לארוחה עצמה. מזונות עתירי סיבים, בתוספת שתייה, גם הם ממלאים את הקיבה, ללא מחיר קלורי נלווה, כי הסיבים נטולי קלוריות. לכן כדאי לבחור דגנים מלאים, קטניות, ירקות, פסטות מקמח מלא וכו'.

ויש גם צמח מרפא שמועיל בנושא השובע. מדובר בפסיליום, שהוא שיח עתיר מאוד בסיבים מהסוג המסיס. בתוספת נוזלים, יוצרים הסיבים בקיבה מעין ג'ל, שממלא את הקיבה ונותן תחושת שובע הנמשכת שעות אחדות, במחיר קלורי אפסי. את הפסיליום צורכים בכמוסות או כאבקה. את הכמוסה יש ליטול 20-30 דקות לפני הארוחה (כדי שתחושת השובע תגיע לפני שיגיע האוכל), בתוספת של 2 כוסות מים. שקיק אבקה יש לערבב בכוס מים, לשתות מיד, ולהוסיף שתייה של עוד כוס מים. אפשר לצרוך 2-3 כמוסות או שקיקי אבקה ביום. אולם מי שעבר ניתוחים במערכת העיכול - צריך להתייעץ עם רופא או דיאטנית.

שתהיה שנה טובה, מתוקה – וקלה.

ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc., ומטפלת בתזונה סינית ובצמחי מרפא.