מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מסעדת אריגטו סושי בר: תוצאה רצ'ויה

תוצאה רצ'ויה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''בתזמון מושלם הגיעו לשולחן מורי טמפורה – מיקס של קלמארי ושרימפס בטמפורה, שהוגשו בצורה אסטטית ומרשימה; וגיוזה מצוינים...''. מבעד לערפל האלכוהול, תוצאה של צ'ויה מוצלחת, משחזרת אווה גן סתיו את הביקור המהנה באריגטו סושי בר

אני זוכרת משהו עם סושי. קירות שחורים, משהו מנצנץ... ואני כמעט בטוחה שהיה מעורב בעניין איזה בחור חמוד (זה לא מה שאתם חושבים, באמת). אבל איך לעזאזל קראו לו??? עומרי, אולי? זה היה הוא שבכלל הציע לנו את הצ'ויה הזאת, שבגללה הכל מעורפל לי. מעורפל אמנם, אבל מאד נחמד.

הערב התחיל בהבנה ראשונית של הרעיון שמשהו בהחלט קורה בהוד השרון. הימים בהם אפשר היה לכנות אותה פרבר שינה חלפו מן העולם, ובמקומם הגיעו הימים בהם אתה רק צריך לבחור איפה בא לך לאכול, מתוך שורה ארוכה של בתי קפה ומסעדות. אנחנו בחרנו באריגטו סושי בר, מסעדה יפנית הוד השרונית, המתגאה בצביון הניו יורקי שלה ובמתן האופציה למקומיים לחסוך נסיעה לתל אביב.

אז התחלנו בצ'ויה, הברקה יפנית שהעלתה את מצב הרוח שלנו בכמה וכמה דרגות (וכאן המקום לבקש סליחה מהסובבים על פרצי הצחוק הבלתי נשלטים והמהומה הכללית בשולחן). הצ'ויה הוא יין שזיפים טעים ביותר, שמוגש קר מאד במין צנצנת תמוהה למראה, יחד עם כוסיות שוט נמוכות. בקרקעית הצנצנת (אותה פגשנו די מהר, אם זה לא היה ברור עד עכשיו) שחו בשלווה שלושה שזיפים שיכורים. בתזמון מושלם הגיעו לשולחן מורי טמפורה – מיקס של קלמארי ושרימפס בטמפורה, שהוגשו בצורה אסתטית ומרשימה (אפילו מזנב השרימפס חתך מישהו מוכשר במיוחד צורת מניפה), וגיוזה מצוינים שהיו שחומים, מבריקים וטומנים בחובם, מאחורי סגירת הבצק בקיפול מלאכת מחשבת, מילוי עוף ועשבי תבלין.

שלב הסושי הגיע, מצויד במגש רחב ידיים ועליו בחירתנו המושכלת (שהצריכה חצי שעה ומלצר סבלני במיוחד) מן התפריט החביב של אריגטו סושי בר, שכולל גם כל מיני קטעים קצרים ומעניינים על יפן, על סושי ועל החיים בכלל. בחרנו טוב, מסתבר, וקיבלנו מאקי i/o צלופח, מלפפון, אבוקדו ומעטפת אבוקדו ורוטב טריאקי; מאקי ספייסי טונה ואבוקדו; מאקי i/o אריגטו שכלל טאמגו, שרימפס, סרטן, אבוקדו ונעטף בבטטה; ומאקי אבי סאקה טמפורה שכלל 4 יחידות של שרימפס טמפורה ומלפפון ו-4 יחידות של סלמון טמפורה ומלפפון, כולם עטופים בטטה ומתובלים בטריאקי. הצ'ויה שהמשיכה לתת אותותיה, גרמה לאחותי שסעדה איתי לעשות ניתוח שלאחר המוות לפרפר יפה עשוי גזר, שנח על הרולים, שהלכו ונעלמו להם אט אט (היא פשוט הייתה ח י י ב ת לדעת איך הצליחו לעשות מגזר פרפר כל כך יפה).

הבחירות המוצלחות המשיכו איתנו גם אל הקינוח. האנגלז הייתה קערה קטנה עשויה שוקולד רך, עליה שפך עומרי רוטב שוקולד לבן חם לנגד עינינו. הצלחת קושטה בציור יפיפה משוקולד ופולי קפה שיצרו יחד ענפים משתרגים וניצני עלים. באמת מוכשרים באריגטו סושי בר, ועל זה אני מוכנה להעיד גם בלי 78% אלכוהול בדם.

אריגטו סושי בר
סוקולוב 10, הוד השרון.
09-7400987