מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > כלים ומאכלים > כלי כלי> פויקה של סופרשף

פויקה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

בטח שמתם לב שכבר באמצע ספטמבר, הימים מתקצרים, הלחות יורדת, ובלילות אפילו נהיה קריר. זה אומר שהחורף תיכף פה, וגם אם עדיין לא מריחים את הגשם – אפשר להריח את האוכל של החורף. למשל, תבשילי קדירה המבושלים בפויקה של סופרשף

סירי הפויקה הומצאו על פי המקורות בדרום אפריקה, ובשנים האחרונות הם זוכים לפופולאריות רבה בעולם כולו, בעיקר בקרב מטיילים וחיילים, ככלי בישול בתנאי שטח. הפויקה הוא בעל מבנה מעוגל, הנתמך על שלוש רגליים. הוא עשוי מיציקת ברזל עבה, המאפשרת פיזור חום אחיד, ולכן הוא אידיאלי לבישול איטי של תבשילי קדירה, אשר צורת הבישול בסיר מעניקה להםל ניחוחות וטעמים מיוחדים.

את הפויקה ניתן לתלות על חצובה מיוחדת לשם העמדתו במוקד במדורה, הנחתו על גחלים רוחשות, וגם מעל כיריים רגילות. אופציה נוספת היא להשתמש בסירים הקטנים ככלי הגשה אותנטי.

את סיר הפויקה המקורי נתן להשיג בסופרשף, חנות כלים וחומרים לטבח ולמטבח. הסיר קיים במספר גדלים, תכולתו נעה בין 1/2 ליטר לכ-14 ליטר, וטווח המחיר נע בין 70 ₪ ל-350 ₪.

מתכון לתבשיל בפויקה
מאת: מסעדת פויקה
חומרים:
נתח אנטרקוט מיושן במשקל של 1.5 ק''ג
1/2 קילו תפוח עץ ירוק
150 גרם דבש
100cc שנאפס תפוחים
25cc קלבדוס (ברנדי תפוחים)
80 גרם מלח גס
40 גרם פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. ממליחים את נתח האנטרקוט, מפלפלים היטב מכל הכיוונים ומעסים אותו מעט. מלהיטים פויקה מס' 2 או 3 על האש, וכשהוא לוהט מניחים בו את נתח הבשר, לסגירה מכל הכיוונים, כדקה וחצי כל צד.
2. לאחר שהנתח סגור מניחים בסיר 4 בצלים שלמים גדולים, עם הקליפה ומנמיכים את האש. ניחים את הנתח על הבצלים לעוד חצי שעה אפייה (לדרגת מדיום) או ל-45 דקות (ליותר ממדיום).
3. חותכים את תפוחי העץ לקוביות, ומניחים בסיר עם מעט חמאה להשחמה קלה. מוסיפים דבש, שנאפס וקלבדוס, מבשלים כרבע שעה ומצמצמים עד שהרוטב סמיך.
4. להגשה: פורסים את הבשר לפרוסות דקות, ומניחים בצורת מניפה על הצלחת. בוזקים מהרוטב שלולית יפה מסביב לבשר והבצל שעליו אפינו את הנתח בפויקה. ניתן לקשט במקל קינמון.

טיפ: את נתח הבשר כדאי לקשור בחוט משיכה בצורת שתי וערב, כמו שקושרים חבילה בדואר, על מנת לצופף אותו - כשהבשר קשור ניתן להגיע למידת עשייה אחידה של הנתח, ולהימנע ונמנעים מעשיית יתר. והכי חשוב - בשר אוהב צלייה ראשונית וסגירה רק על פויקה לוהט!

סופרשף
ישפרו סנטר, מודיעין.
08-9795777