Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מסעדת 2C: על גגות תל אביב
לחם בשר הרצליה

על גגות תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''הבשר הוא כנראה האיכותי ביותר שאכלתי מימי, ואסף, שגר בטקסס כמה שנים, ומבין בבשר, מסכים איתי. נתח עבה, מתובל בדיוק, ועסיסי שזה כואב...''. מיכל שי נחשפה לארוחת הצהריים האטרקטיבית של מסעדת 2C, עם האוכל המשובח והנוף המנצח

הרעיון לעלות ל-2C היה דווקא של אסף. קבענו פגישת עבודה פלוס ארוחת צהריים בעזריאלי, אבל אווירת הפרה-חגים, עם העומס המלווה אותה, הבריח אותנו עד מהרה ממרבית שטחי האכילה. ''אבל שכחתי את הטוקסידו שלי בבית'', קבלתי בפניו, בעוד הוא גורר אותי למעליות. שכן, שמעה של המסעדה כיוקרתית במיוחד, וכיעד נחשק להצעות נישואין (שתי חברות שלי, בשנה האחרונה), הגיע גם לאוזני הפרובינציאליות. אבל אסף התעקש, ותודה לאל על כך, כי ככה נחשפה בפני אחת האופציות היותר אטרקטיביות לארוחת צהריים עסקית באזור.

קודם כל יש, כמובן, את הנוף. המסעדה ממוקמת בקומה ה-49 של המגדלים, ומספקת כנראה את הנוף הטוב ביותר שמסעדה אורבנית מסוגלת לספק. אני ואסף סובבים במצפה הלוך ושוב, נצמדים אל החלונות הגדולים, מביטים אל הכבישים הזעירים שלמטה, שמרגישים לי כמו מסלולי מכוניות של ילדים, ואסף משחזר רגעים נבחרים בגודזילה. אחר כך אנחנו מתיישבים על הבר, שבכניסה למסעדה, ומגלים שהתפריט אטרקטיבי לא פחות: בימים א'-ה', בין השעות 12:00 ל-17:00, מגישים פה את עסקית הבר, המיועדת בעיקר (אך לא רק) לעובדי המגדלים, וכוללת את לחם הבית, טאפאסים המשתנים מדי יום, ומנה לבחירה מהתפריט, במחיר 49 או 59 ₪. המסעדה מציעה גם עסקית נוספת, ליושבים במסעדה עצמה, הממוקמת במרומי המגדל כבר כשמונה וחצי שנים, וכשרה מזה כשנתיים.

אנחנו פותחים בקמיקז, משקה הבית המורכב מוודקה, ליים, טריפלסק וסאוור, שנמזג מתוך בקבוק קריסטל לכוסות קטנות, ומוגש לצד זיתים מתובלים ותערובת בוטנים מלוחה. אחר כך מגיע לחם הבית, שהוא למעשה שתי לחמניות חמות ופריכות, לצד סלט חצילים, סלט עגבניות שרי וקולרבי. לצידם, אנחנו חולקים מנה מתפריט המסעדה הרגיל שצדה את עינינו: שווארמה מבשר טלה, מעוצבת נפלא על מצע חציל בלאדי וטחינה, ומוגשת לצד נבטוטים. טעמו של החציל שרוף קמעא, ומתאזן טוב עם הטחינה ובשר הטלה, העסיסי עד מאוד.

עם המנה העיקרית אנחנו מבקשים, ומקבלים, גם כוס מיין הבית – פיוז'ן 2007 של מרום גליל, יין עדין ופירותי המורכב משלושה זני ענבים אדומים – קברנה פרנק, קברנה סוביניון ומרלו. המנות עצמן - אנטרקוט 200 גרם על מצע תפודים ברוטב פלפל מדגסקר, והמבורגר 250 גרם, עם צ'יפס – מגיעות על צלחות ייחודיות. מול אסף מונחת צלחת דמוית ברבאבא, בה הצ'יפס, המונח על ראש הברבאבא, מופרד מההמבורגר, שעל הגוף. ההמבורגר עצמו מונח על לחמנייה, עם חסה, ירקות טריים, ושקיות קטשופ, למהדרין. האנטרקוט, שמונח לפני, שוחה ברוטב עדין ולא מציף, על מצע פלחי תפוחי אדמה, אפויים בדיוק. הבשר הוא כנראה האיכותי ביותר שאכלתי מימי, ואסף, שגר בטקסס כמה שנים, ומבין דבר או שניים בבשר, מסכים איתי. נתח עבה, מתובל בדיוק, ועסיסי שזה כואב. אני כבר מתחילה להתחרט על ההסכם שעשינו בתחילת הארוחה, של להחליף את המנות באמצע. אבל אז אסף מתנדב להשאיר לי את האנטרקוט, ואני מתחילה לחשוד: מה הוא מסתיר ממני? האם המבורגר, שאסף מחסל במהירות מעוררת דאגה, עד כדי כך מוצלח? על כן, ההחלפה מתבצעת בייעודה, ומוכיחה לי שאכן, ההמבורגר גם הוא מעולה. בשרו עסיסי, ומחמיאים לו הן הירקות הטריים, והן המחסור המוחלט ברוטב.

בינתיים יקיר, הברמן, מדגים לנו שירות איכותי מהו. הוא דואג למלא לנו את הכוסות בכל פעם שנראה לו שהן לא מלאות מספיק, וגם פותח עבורנו את אריזת המגבונים הלחים, בדיוק ברגע שבו כילינו את הצלחות, ורגע לפני שביקשנו. מבחינתנו, זה האות לעבור לקינוח, אותו אנחנו בוחרים לאכול בשטח המסעדה עצמה, מול הנוף. מנה יפהפייה עם השם הבעייתי-משהו שוקו-קוקו גוואנאזה, מתגלה כקרם שוקולד וחלב קוקוס, על מצע דקוואז קוקוס קראנצ'י ומתוק, ומוגשת בשלולית רפרפת קוקוס, על קישוט של טוויל קריסטל, מסוכר שרוף. לצידה מנה עם שם מסובך פחות, סורבה, המורכבת משלושה כדורים של סורבה – תות, קוקוס ופסיפלורה – על דקאווז שוקולד וקוקוס, עם דפי שוקולד מריר וקוביות של ג'לי אספרסו. שתי המנות נראות נפלא, טעמן נהדר, וכל אחת מהן מהווה קייס חזק מאוד כנגד סלידת הקוקוס שלי.

אחר כך אנחנו מסתובבים עוד קצת במצפה, משקיפים על תל אביב מלמעלה, בוחרים את שכונת המגורים העתידית שלי (משהו עם גגות אדומים, שקרץ לי בין כל המגדלים), ומציצים לאולם האירועים הצמוד, ''על גג העולם'', שיכול להכיל עד 400 איש ומהווה יעד מושלם לחתונות חורף. לעבוד בסוף לא ממש יצא לנו, אז קבענו פגישה אחרת. אחר כך אני מרימה טלפון לגבר שלי, פותחת יומן וקובעת איתו ארוחת ערב במסעדה. אני מתה לראות מכאן את הנוף בלילה. וחוץ מזה, לשתי חברות שלי כבר היה פה מזל.

2C
דרך פ''ת 132, מגדל עזריאלי, קומה 49, תל אביב.
03-6081990

לחם בשר הרצליה אירועים חדש