''הזמנתי אסאדו עגל חלב, מנה שמיועדת לאוהבי בשר שומני. כבר למדתי לבקש את מידת הצלייה המומלצת על ידי השף, וקיבלתי נתח עשוי מדיום פשוט מושלם. עסיסי כהלכה ומקושט בעצם שהשביחה את טעמו. מידת הצלייה הייתה מדויקת במידה השמורה למומחים בלבד. לא נזקקנו לשום רוטב מעבר לצ'ימיצ'ורי רענן תוצרת-בית....'' דניאל רום נזכר באל גאוצ'ו שבראשל''צ במנגל שבת בבוקר של ימי ילדותו
''תכנן הבשרני והרך של צדפות קוקי סן ז'אק משובחות נמשח בחמאת סרטנים והונח על קרם דלעת מצויין. נוצרה מנה מעולה ומלאת טעמים שהותירה עלי רושם עז..''. אדווה גן סתיו שתתה כמו שצריך, לצד אוכל אלוהי, בברקרולה בכפר סבא
''על עלי הבייבי הונחו עגבניות מיובשות, פטריות מטוגנות ממולאות בגבינות, חופן של שקדים פרוסים קלויים, ולצידם שני שיפודים עם קוביות מרשימות של גבינת חלומי מטוגנת''. אמיר בן נעים יצא לקפה שחר הירושלמי, והרגיש בבית
''בשר הרגל היה שומני ורך והשתלב היטב עם פריכות השעועית וטעמן המתובל של הקציצות..''. דניאל רום הסתכסך עם זוגתו הנוכחית, כשביקור תמים במסעדת בראכה הזכיר לו את חברתו הראשונה, ואת המאכלים של אמא שלה
''הבא בתור לעלות על הבמה היה מרק סרטנים מוקצף עם קוקי סאן ז'אק, בכניסה מלודרמטית. בשר הצדפות נחתך לרצועות ונצלה קלות על הגריל, פעולה שהוציאה ממנו טעם מעט חרוך ונפלא. המרק, שהכיל ציר סרטנים, יין ושמנת, היה מתקתק, עם טעם עמוק של ים. כל כף של הנוזל האוורירי הזה הייתה כמו פיסה של ענן. מעולה''. מיה בר התמוגגה בחודש הסרטנים של קום איל פו
''הארטיקיד מועמס לעייפה בסוכריות גומי, שוקולדים שזורי סוכריות צבעוניות ושלל ממתקים שונים...''. דור ההמשך של אדווה גן סתיו רצה לקבל בארטיקו שירות מכרובי מרחוב סומסום. זה לא קרה. אבל זה באמת החיסרון היחיד
עונת החתונות הרשמית הסתיימה, אבל דווקא בחורף משתלם יותר, לפעמים, לעשות אירועים. מעבר למחירים שצונחים בצורה דרסטית – יש משהו רומנטי בחתונה חורפית וגשומה. שלא לדבר על כך שלכם אף אחד לא יגיר גלונים של זיעה על רחבת הריקודים. הנה כמה הצעות רעיונות לקייטרינג, שישב לכם בול על האירוע החורפי
מה עושים לפני ישיבה שאמורה להימשך שעות? מזמינים כיבוד, כמובן. קונדיטוריה אינגליש קייק שבפתח תקווה מציעה דילים משתלמים לישיבות ולבופה, שיוציאו את המשתתפים שבעים ומרוצים, כמו גם מגוון של מוצרים שניתן להזמין ישירות למשרד, במחירים משתלמים לעסקים
מתקפלא, המסננות המתקפלות של ''פרוגרסיב'', עשויות מסיליקון, ניתנות לפירוק ולשטיפה קלה ונוחה, הן ביד והן במדיח הכלים, ובזכות הקיפול הן תופסת פחות מקום אחסון
תומר חקזנר ממסעדת דיוינו בראש פינה מספר איפה למד לבשל (מהחיים), מה היה עושה אם לא היה שף (היה בכל זאת עוסק בתחום המסעדנות), מה נותן לו השראה (הכל מהראש), וגם מספק שני מתכונים: לצ'ורוס, ולאמפנדס בטטה
רוצים להיכנס למטבח ולא יודעים איך? מתים לבשל ארוחה רומנטית, אבל בקושי מצליחים להרתיח מים לקפה? סדנת בישול לרווקים של פורשף תלמד אתכם את יסודות הבישול הפשוט והבסיסי. מכאן ועד ארוחות גורמה הדרך קצרה
אטרקציות מיוחדות ביקב צרעה במסגרת אירועי דרך היין במטה יהודה, יינות חדשים באקדמיה לבשר וליין שבחדרה, ויין מיוחד שהוא תוצר של שיתוף פעולה בין יקב טוליפ שבקריית טבעון, לרשת מסעדות ג'קו מאכלי ים. חדשות האלכוהול
זהו. החגים נגמרו, מהסעודות נותרה רק אי נוחות באזור המותניים, הילדים חזרו לבית הספר, הפסטיבלים והאירועים הסתיימו כולם. ואם נרצה לבלות קצת זמן איכות עם הילדים – לאן נוליך אותם? הנה כמה מקומות שמתאימים לחגיגה עם הילדים, לאורך כל השנה
''סטייק האנטריקוט היה עשוי בדיוק במידה הרצויה, אדמדם מבפנים ופריך בחוץ, כשכל ביס מוסיף טעמים נוספים...''. שי וקנין בילה ארוחת ערב רומנטית במסעדת אל גאוצ'ו בחיפה, עם נוף מהמם, שפע של בשר וקינוחים מפתיעים לטובה
''לראשונות הזמנו מלנזנה פרמז'ן וסלט רוקפור, חגיגה לאוהבי ז'אנר הגבינות. פרוסות החצילים התעטפו בהרמוניה בטעם גבינתי עז. גבינת הרוקפור בסלט דומיננטית בחריפותה...''. דניאל רום טעם איטליה ברעננה, בקפה-מסעדה לה טוסקנה
למרות שבשנים האחרונות הן הפכו לנפוצות יותר, הסתיו הוא העונה האידיאלית לבישול עם פטריות. ליאורה חוברה מספרת למה כדאי לאכול אותן, מפרטת את סוגי הפטריות השונים, ומביאה טיפים לבישול עם פטריות, טריות ומיובשות
''פתחנו במגוון ירקות מטוגנים במעטפת בצק בציפוי קמח עדשים, עם מטבלים ייחודיים למטבח ההודי. בהם טבלנו בשמחה את הסמוסה (גזר, אפונה ובצל בעטיפת בצק), בטטה ואדה (תפוחי אדמה ובצל מטוגנים בציפוי קמח עדשים), ובהאג'יאה (חציל, טבעות בצל, כרובית ובטטה בבצק מקמח קטניות) וליקקנו את האצבעות...''. מיכל וייס התמוגגה במסעדת אלמורה, ומכריזה: זה הדבר הכי קרוב להודו, בלי טיסה
מי אמר שעסקיות חייבות להיות בצהריים? במסעדת ראנץ' האוס בר בורגר האילתית מציעים לכם ארוחה עסקית מלאה, הכוללת מנה ראשונה לבחירה מהתפריט, מנה עיקרית לבחירה מהתפריט וקינוח, בתוספת כוס יין הבית, ב-120 ₪ בלבד. משתלם לצאת לבלות באילת
יולי וחן מזרחי הכירו במטבח של קזנקי, התאהבו, נישאו, ופתחו עוד סניף. כאן הם מספרים מה הם אוהבים לבשל ביחד, מה נותן להם השראה, ועל החלום המשותף שלהם: להמשיך עסוק במה שהם עוסקים, עם אותה אהבה
''לעיקריות חלקנו סטייק אנטרקוט וקבב. באג'נדה מיישנים את הבשרים בחדר מיוחד במסעדה, והתוצאה היא בשר משובח, שנדרש לו תבלון מינימלי של פלפל ומלח (במקרה של הסטייק), ותוספת פטרוזיליה וצנוברים (במקרה של הקבב). טעמנו גם דוגמית של כבד אווז, שמלבד רגשות אשם, עוררה בנו הנאה רבה..'' מיה בר גילתה במסעדת אג'נדה גריל ישראלי אמיתי
''סטייק האנטרקוט היה בסיסי ומצוין, והקבבים- רכים ומבשר איכותי. חבל שהייתי ביום רע, אחרת הייתי שואבת הכל...''. שירי טוב התאוששה מפרידה במקום מהסרטים. האוכל, והגומות של המלצר, בהחלט סייעו לה. לפחות לכמה שעות
''האוכל בסנגם פשוט מעולה... שילוב של תיבולים עדינים, מדויקים להפליא, עם טיגון לא מוגזם, וגודל מנה אופטימלי ולא מעיק....''. נדב אבידן ביקש, בחשש קל, להתנסות בחווית האוכל ההודי במסעדת סנגם - והפך לתלמיד חרוץ ונלהב
''סלט הבית הוא המנה המעניינת יותר – פסטה פנה חמה ברוטב פסטו, בתוספת ירקות אנטיפסטי, אגוזים וגבינה בולגרית..''. חיפושית בקפה הוא המקום האידיאלי להתאוורר ולנקות את הראש באמצע סשן מתיש של לימודים
''כמנה עיקרית הגיעו שתי מנות מדפונה, מאפה בצק שחום קלות בעל ציפוי פריך וקראנצ'י, ממולא בכרעיים של עופיון צעיר, שקדים ואורז, אפוי בתנור. מנה טעימה להפליא..''. מסעדת אלחיר, בטיילת חיפה, עשתה לשי וקנין חשק לילדים
בסוכות, חג האסיף, השתרשו מספר מנהגים הקשורים בצומח בכלל, ובפירות בפרט: החל ממצוות הסוכה, הדורשת לכסות את הגג בסכך, דרך המצווה על נטילת ארבעת המינים, מן הצומח כולם, וכלה במנהג הרווח לאכול בתקופה זו הרבה פירות. הנה כמה מסעדות בהן תוכלו לעשות את זה