"מה שכיף במטבחון של סימה זה שקודם כל רואים את האוכל ואז בוחרים אותו, אבל כשהכול נראה טעים, הפריבילגיה קצת מקשה על הבחירה. בכלל זאת צלחנו את המשימה ובחרנו מנות עיקריות..." שירלי רחמים, המטבחון של סימה, מודיעין
"לאחר חיפושים רבים במסעדות אין ספור, אני חושב שסוף סוף מצאתי אחת שהיא גם תל אביבית וגם זולה..." אמיר נהרי מופתע לגלות ארוחת צהריים זולה ומעולה במסעדת פטרוזיליה הוותיקה בשטח - שדרות רוטשילד, תל אביב
חאלד עדוי היא מסעדת בשרים ותיקה המתמחה באוכל מזרחי אסלי. עם מוניטין שכבר מזמן הפך לשם דבר בחיפה, מטעמים חמים, יחס לבבי ומגוון בשרים על האש – תמצאו פה את מבוקשכם. והארוחה העסקית של חאלד עדוי - כמובן, משתלמת
לאלו מאתנו שמתמוגגים למראה חומוס בתרד, שאוהבים את הקטניות שלהם ללא תחתית, שאוכלים ירקות כאילו היו גרעינים, שמלקקים את שיפולי הצלחת משאריות הטחינה. מצאנו בשבילכם ארבע מסעדות שמציעות לכם מנות צמחוניות. רק בשבילכם
יש עוד זמן ואין לחץ, אבל כדאי כבר להתחיל להתכונן לקראת תאריך חגיגות הבוז'ולה העולמיות, שמתקרב ומביא אתו ניחוחות יין משובח. ויש מסעדות שמתכוננות שעה אחת קודם, כדי להבטיח לכם חגיגות מיוחדות מלוא כוס היין
"אל השולחן הגיעו מצעד מנות ראשונות טעימות להפליא: סלט עשבים עם פיצוחים, פטה כבד, סלמון כבוש על קרוסטיני, קרפצ'יו בקר ושרימפס ממולא בבשר סרטנים ובציפוי פריך..." אורלי פרש-אזולאי, שעת ערב, רסטו-בר מוריה 29 בחיפה
"שלוש צלעות עמוסות בשר לעייפה, בשרניות וטעימות להתענג, מונחות על מצע מחית תפוחי אדמה ירוקה. כשמה כן היא, ענוגה ונימוחה בפה..." שיר כידן מבקרת במסעדת פדריקו, הממוקמת במתחם קולנוע רב חן שבכיכר דיזינגוף התל אביבי
"גם במנות העיקריות הקפדנו להזמין מנה אחת ממנות הדגל של קימל שאנחנו מכירים ואוהבים: צלעות טלה בגריל על תבשיל חומוס גרגירים..." אורלי פרש-אזולאי מגלה את מסעדת קימל בגלבוע של שף שאול בן-אדרת: הגלבוע יפה ומאתגר
ליאורה חוברה ממליצה לכל מי שכבר היה בברצלונה וגם למי שמבקר בה לראשונה: אם אתם מחפשים להסתובב גם במקומות שלרוב אינם מופיעים במדריכים הקונבנציונליים, הצטרפו לסיבוב בין שבעה מקומות נפלאים בעיר המדהימה הזו
"זו כבר מזמן זו לא רק גלידה, התפריט מציע מגוון עשיר של קינוחים כמו בוואריה, מלבי, קרפים במילויים מפתים, ופל בלגי או סחלב, וכל אלו אינם ממעיטים מערכם של טעמי הגלידה הייחודיים..." שירלי רחמים, גלידה אנדרי, יפו
"בבקרים מארח טראפלס את אורחי הצימרים לארוחת בוקר מפנקת, הכוללת מבחר גבינות, ממרחים תוצרת בית, לחמים הנאפים במקום, ביצים ומיצים טבעיים. בערבים מגיעים התיירים במיוחד בשביל המתוקים..." עיינה גל, טראפלס, מנות
מסעדת מסיק היא ביסטרו בר איכותי הממוקם במתחם ישפרו סנטר במודיעין. עם התמחות בבשרים ובאוכל כשר תמצאו כאן ניסיון שפים רב, קהל נאמן, קינוחים מפנקים, מקום נעים ואיכותי שהוא גם ידידותי לילדים. וכמובן – עסקית משובחת
אנחנו לא מוותרים על כל מה שיוצא מן הים, ונהנים לשלוק את המולים, להרגיש את חמיצות הלימון שמלווה את השרימפס, ללעוס את הקלמארי וללקק עוד קצת את רוטב המיונז החרפרף. אנחנו גם אוהבים את הים שליד פירות הים. טיול בחוף
"למרכז השולחן הגיעה קערת חרס עגולה, שחורה ויפהפייה ובתוכה נחו להם כלאחר כבוד רולים של טונה אדומה ומלפפון בכיסוי של סלמון, רולים של סלמון ואבוקדו בכיסוי של שכבת סלמון קצוץ..." אמיר נהרי, רנינג סושי, הרצליה
"במחלקת הבשר התעוררה מחלוקת שבסופה נבחרו קרפצ'יו עגל בעיטור בלסמי ופרמזן (שאני בחרתי) וסרסיסו לבן חריף בגריל ברוטב יין ודבש (שבחרה החמות)..." אורלי פרש-אזולאי מנסה את כל מחלקות הטאפאסים במסעדת גאודי, חיפה
"מזמין את הקהל להתנסות: למדוד, למזוג, לערבב, לתפוח, להבעיר, להזניק – עבודת הברמן אינה קלה. ובכל זאת, האינטראקציה הזו חייבת לזמן כמה סיטואציות מצחיקות..." אורית איציק, סדנת קוקטיילים, זמן אמיתי, תל אביב
רשת קוק סטור שמחה להציע לכם ליהנות בחורף מסדרה חדשה של טרמוסים ססגוניים מבית Bodum, שיעזרו לכם להתחיל את היום עם חיוך וליהנות מעיצוב משופר לצד איכות מוצר ללא פשרות. להשיג במגוון צבעים עליזים לבחירה
"עקבנו אחרי הקבוע אל הבופה, הסתכלנו כה וכה, והחלטנו ללכת על זה: ארוחת צהריים בכתום עולה פחות מ-40 שקלים, ומקבלים בה מנה עיקרית אחת עם תוספות וסלטים ללא הגבלה..." עיינה גל מוצאת אוכל מהיר וטוב במסעדת כתום, חיפה
"את הלחוח בעלת המרקם הספוגי אני מנסה לשמור למרק שתכף יגיע. את פיתת הסלוף בעלת המרקם הבשרני יותר אני מקבלת לוהטת ושחומה במקומות הנכונים, והיא קלאסית לניגובים..." שירלי רחמים דוקטור לחומוס אצל יוחנן, נס ציונה
"הקונספט השיווקי של המושבה 54 מתרכז סביב תמחור ותמורה בעד הכסף, ובכל זאת נחמד לגלות שצוות המטבח והמסעדה אינו חוסך דבר מהסועדים. המנות נדיבות ומעוצבות בקפדנות, השירות חייכני..." יונתן שטרנברג, המושבה 54, ירושלים
"וכעת לכוכבי הערב של מוזס – ההמבורגרים כמובן. היות ששנינו רוצים לנסות את הסדרה החדשה, אנחנו לוקחים את שני המיוחדים של אותו שבוע – 'מומביי בורגר' בשבילי ו'אטאטורק בורגר' בשבילו..." שפרה צח חובקת עולם במסעדת מוזס
מסעדת קאראס ממוקמת אל מול נוף ים מדהים ובאווירה אינטימית באזור הטיילת המתחדשת של בת ים. בתפריט של קאראס תמצאו מאכלים איכותיים ומיוחדים מהמטבח האיטלקי ומהמטבח היפני, ארוחות בוקר מפנקות ועסקיות משתלמות
ארוחת בוקר. המחקרים המדעיים מכירים בחשיבותה. וגם אנחנו. מלאו את הריאות אנרגיה טרייה, תנו להבלי הקפה לחדור אל נימי נשמתכם, התחילו את היום רגוע. אספנו בשבילכם ארבע ארוחות בוקר מעולות. כדי שיהיה לכם יום נהדר
"את ארוחת שלושת אלפים המנות הזו חותם כבד אווז צרוב על הפלאנצ'ה שהונח על תפוח עץ מבושל בסנגריה לבנה. הכבד... קוצר הצלחה ונעלם מהצלחת במהירות..." שיר כידן וחברה טועמות המון טאפאסים באחד העם טאפאס, תל אביב
"קרפצ'יו פילה בקר וסביצ'ה מוסר נשמע בנאלי? לא אצל הנמל 24. כאן מוגש הקרפצ'יו עם רוטב בלסמי סיגליות שמדיף ניחוח משכר וגילופי גבינת פרמזן אלגנטיים פזורים מעליו..." אורלי פרש-אזולאי, מסעדת הנמל 24, חיפה