Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה על מסעדת La Marjolaine צפת
לחם בשר הרצליה

La Marjolaine


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הסטייק היה עסיסי ומשופע במיצים, נעשה בדיוק במידה הנכונה והפיץ את הריח המשכר של בשר מיושן היטב שאך הרגע ירד מן האש..." יובל בלנקובסקי אוהב בשר במסעדת השף הצרפתית La Marjolaine שבמלון הבוטיק וילה גליליי, צפת

במלון הבוטיק וילה גליליי שעל פסגת הר כנען בצפת שוכנת La Marjolaine, מסעדת שף צרפתית בשרית כשרה. הכניסה ל-La Marjolaine עוברת בלובי החמים והנעים של המלון המשופע בכורסאות עור עתיקות, והחלל שלה משרה אווירת יוקרה לצד נעימות וחמימות ביתית. אם תקדימו ותגיעו באור יום, תחזו בנוף הררי עוצר נשימה הנשקף מן החלונות. המשפחה המנהלת את המלון ואת המסעדה מוצאה בצרפת, והנגיעות מורגשות בכל פרט ופרט במקום: שולחנות העץ הכבד של La Marjolaine מכוסים כולם במפות לבנות והקירות מעוטרים בתמונות ובפרטי נוי מקסימים.

La Marjolaine מציעה הזמנה על פי התפריט וגם דיל של ארוחה זוגית הכוללת מנה ראשונה, עיקרית ואחרונה לשני סועדים במחיר של 375 שקלים. למנה ראשונה הזמנו קבב דגים, שהוגש בצורה מסוגננת בהתאם למסורת המטבח הצרפתי. בקערה לבנה עגולה ועמוקה שלה ששוליים רחבים הונח מגדל של שתי קציצות דג, שעליהן שערות מסולסלות של בצל ירוק וכרישה שנחרכה בתנור, ולצדו פוזרה טחינה ירוקה שהדיפה ניחוח של פטרוזיליה קצוצה וטרייה. הקבב היה עסיסי ומלא בעשבי תיבול, והקישוטים שעליו הוסיפו לו עוד טוויסט של טעם, חריפות קלה של בצל ירוק ומתיקות עדינה של הכרישה החרוכה. הטחינה הירוקה השתלבה אתו היטב ועידנה את טעמו.

מנה ראשונה נוספת שהזמנו היא רוסטביף המוגש קר ונעשה במקום. על צלחת מלבנית מוארכת הונחו שלוש פרוסות גדולות ודקות של רוסטביף בצבעים שהיו חגיגה לעיניים: השוליים חומים-אפורים ופנים הפרוסה אדום-ורדרד, מעליהם הונחו כמה שיני שום צלויות שיחד עם חרדל דיז'ון, פלפל שחור גרוס ולחם הבית הפכו את האכילה לחוויה צבעונית ומענגת. חרף מגבלת הכשרות לא סבל הבשר ממליחות יתרה, וניכר שהוא עסיסי ואיכותי. זו מנת פתיחה נהדרת, בייחוד אם אתם חובבי בשר.

מכאן המשכנו למנות העיקריות, ולאור איכות הרוסטביף הזמנתי מנת אנטריקוט, שאכן הייתה גולת הכותרת של הארוחה. הסטייק היה עסיסי ומשופע במיצים, נעשה בדיוק במידה הנכונה והפיץ את הריח המשכר של בשר מיושן היטב שאך הרגע ירד מן האש. גודלו היה לא פחות מ-350 גרם ולצדו הונח מבחר של תוספות, כולן עשויות היטב ומוסיפות למנה: פלחי תפוחי אדמה צלויים, סלק צלוי, שעועית ירוקה מוקפצת בשום ובשמן זית וסלט קטן של עלי רוקט. המנה הזו הייתה נהדרת ובקלות הייתה משביעה אדם רעב גם ללא מנה ראשונה ואחרונה, וככלל נראה כי איכות הבשר של La Marjolaine היא גבוהה, הייתי ממליץ על כל מנות הבשר כהימור משתלם במיוחד.

זוגתי העדיפה מנה כבדה פחות ובחרה ברביולי של בשר טלה ובטטה ברוטב עגבניות. הפסטה הייתה עשירה ברוטב אדום וסמיך, הבטטה הוסיפה מתקתקות לבשר הטלה העדין, ואף על פי שחובב בשר כמוני היה מעדיף להזמין מנה בשרית במסעדה המגישה בשר כה משובח, היא בהחלט הייתה מרוצה עד מאד.

לקינוח חלקנו את גרסת הפרווה של La Marjolaine למלבי גלילי המוגש בכוס גבוהה שעליו נמזג רכז רימונים ומי ורדים ומעליהם אגוזי קשיו קלויים. המלבי - קליל, טעים ומתקתק - הצליח לעניין את הפה בזכות שילובי המרקם והטעם של האגוזים ומי הוורדים.La Marjolaine היא מסעדה מוצלחת שמציעה לסועדים בה אווירה נעימה, יוקרתית ורומנטית ומנות בשר טובות במיוחד במחיר סביר. מומלץ.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש