Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת אל גאוצ'ו הרצליה פיתוח
לחם בשר הרצליה

אל גאוצ'ו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"עודכנתי בכך שעלינו לחזור לאל גאוצ'ו. לא היו לי כל התנגדויות וגם אם היו, הן היו נהדפות על ידי סטייק אנטרקוט עסיסי, פרימיום מאזור דה לה פמפה הנחתך רק מהאמצע כדי להימנע מהשוליים..." שיר כידן, אל גאוצ'ו, הרצליה

פעם באיזה זמן אני עושה את זה, חותכת שעה קודם מהעבודה והולכת עם חברה לארוחת ערב והופעה או הצגה. הפעם זו הייתה הופעה שווה ביותר, וחשבנו שראוי ללוות אותה במסעדה שווה ביותר, נסענו למסעדת אל גאוצ'ו בהרצליה פיתוח.

אל גאוצ'ו קיבלה את פנינו בשמחה עם קופטין, משקה הבית על בסיס יין אדום בשילוב תפוזים, קינמון, ג'ין, וודקה וציפורן - משקה מקורי המשלב מתקתקות עם מרירות אלכוהול וארומת קינמון. אמנם לחברתי הוא הזכיר סנגרייה ואכן חלק מהמרכיבים דומים, אך כל עוד לא צפות פיסות פרי בתוך המשקה, אני מרוצה. התחלנו בנשנוש לחם חם וטרי עם חמאת שום שמיר וסלטי הבית כגון טפנד זיתים חמצמץ, חציל מבושל שחיסלתי כמעט לבד וממרח עגבניות. בין לבין התרעננו עם סלט ירקות חתוך טרי.

המנות הראשונות של אל גאוצ'ו, כמו גם שאר המנות בהמשך הערב, הגיעו במהירות מפתיעה. פטריות שמפניון ופורטבלו מוקפצות בכלי רוחש, מרקמן מעיד על טריותן ועל הטעם האלוהי, שנשפך על השפתיים ומשאיר אותך מבקש עוד. אנצ'לדה בציפוי פריך נטרפה כמעט באותה השנייה שבה הגיעה. פרגית, פטריות ובצל הגיעו עטופים בטורטייה בציפוי פריך על מצע צ'ילי ועגבניות. הטורטייה, פנימה כברה, רכה ונעימה למאכל, מתיקות הצ'ילי מתמזגת בתיבול הבשר ומשלימה את טעמו.

כמעט מייד לאחר סיום המנה הראשונה הגיעה גולת הכותרת של הערב שלנו באל גאוצ'ו. סטייקים על מצע ירקות צרובים על הגריל, מלווים בתפוחי אדמה נימוחים בפה הצרובים גם הם על הגריל ובטטה ותפוחי אדמה מטוגנים, פרוסים דק דק. ייחודם מקורו בשילוב מתיקות הבטטה העדינה עם טעם השום הדומיננטי. סטייק סינטה אדום גדול ומדמם נחתך בקלילות יחסית והתאפיין במליחות נדיבה שקצרה הצהרות אהבה מהסועדת. ליתר דיוק היא התקשרה לחבר שלה והסבירה לו לאיזו מסעדה הוא צריך להזמין אותה בדייט הבא. גם אני עודכנתי בכך שעלינו לחזור לאל גאוצ'ו. לא היו לי כל התנגדויות וגם אם היו, הן היו נהדפות על ידי סטייק אנטרקוט עסיסי, פרימיום מאזור דה לה פמפה הנחתך רק מהאמצע כדי להימנע מהשוליים. הסטייק הבשרני העסיק אותי כל כך אבל מדי פעם גיוונתי עם תפוח אדמה או בטטה מטוגנת. בעוד אנו לועסות במרץ, תהינו אם כדאי לנסות להכין את הבטטה ואת תפוחי האדמה המטוגנים בבית. נטינו לומר שכן אבל במחשבה שנייה, עדיף שכל אחד יתמקד במה שהוא טוב בו. אל גאוצ'ו טובים בלהכין, אני טובה בלאכול. כשארצה וזה יקרה די מהר, פשוט אחזור לכאן.

לקינוח קיבלנו קרפ ארגנטינאי חם ומפנק, ממולא ועטוף ריבת חלב בנדיבות אינסופית. ים ריבת החלב, חם וסמיך, נתחם בשני איי קצפת קרירים ואווריריים. ריבת החלב מילאה את הפה במתיקות מלטפת ונוטפת בעדינות במורד הגרון.

הזמן עבר מהר כי ככה זה כשנהנים. אנחנו בעיקר היינו המומות מהמהירות שבה יכולות שתי בנות לא מסיביות במיוחד לחסל שני נתחי בשר לא קטנים אבל מאד טעימים. אבל האמת היא שהסוד הוא לא כל כך סודי. נתחי בשר עסיסיים ובשרניים הנוחים ללעיסה ושלל טעמים המרנינים את החיך ומעלים את חווית הסעודה. פלא שאנחנו כבר בדרך חזרה לאל גאוצ'ו?

לחם בשר הרצליה אירועים חדש