מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת רוסטיקו תל אביב

רוסטיקו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

ארז שלום מבקר בסניף באזל של מסעדת רוסטיקו – איטלקייה בתל אביב. בימים אלו ממש חוגגים כאן יום הולדת חמש עם תפריט הנודד בין ארצות המגף שימשיך עד חגיגות השנה האזרחית החדשה. איטליה עם טוויסט ישראלי-מקומי

השנה נגמרת בקרוב, ובאיטליה כבר לא אספיק לבקר. מזל שמסעדת רוסטיקו מביאה אותה אליי. בכניסה לרוסטיקו מקבלת אותנו המארחת שמציעה שנשב על הבר הבנוי בצורת חצי גורן ועשוי מעץ אגוז אפריקאי משובח. אנחנו מיד מבחינים במטבח הפתוח, שבו עובדים חמישה טבחים במלוא המרץ: מערבבים, מקפיצים, מטגנים ואופים. ניחוחות המטבח האיטלקי כבר בישמו את אפנו.

שלא על הבר מציעה רוסטיקו שולחנות ישיבה מרוחקים דיים זה מזה המאפשרים פרטיות ומרחב, גם את ארוחות הבוקר שהתחילו להגיש כאן באחרונה נחמד לאכול בנינוחות זו. בחדר VIP שוררת אווירה אינטימית שאינה לחלוטין מופרדת מן המסעדה. ניתן לערוך בו אירועים פרטיים קטנים כמו גם להבחין במתקן היין המרשים שמכיל מעל ל-90 אחוז יינות איטלקיים, חלקם מיובאים בלעדית לרוסטיקו.

יחד עם מפת איטליה בתפריט של רוסטיקו אפשר להתחיל להפליג למחוזותיה. למנה ראשונה טעמנו קרפצ'יו חציל: חציל צלוי בתנור עם שבבי פרמז'אנו, עירית, שמן זית ובלסמיקו המוגש קר עם לחם הבית. החציל הצלוי רודד דק מעל צלחת קרמיקה עגולה וגדולה ולווה בלחם הבית פריך ואוורירי שנאפה בטאבון. אכן, גולת הכותרת בעיצוב הפונקציונלי של רוסטיקו היא טאבון האבן הגלוי לעיני הסועדים ומפיץ אוירה וטעמים, היישר ממנו מגיעה גם הפיצה שלנו.
הפיצה המסורתית "קלבריה" מורכבת מרוטב עגבניות, מוצרלה, סלמי פיקנטי, פלפלים אדומים, צ'ילי טרי ואורגנו, היא דקה כמיטב הפיצות האיטלקיות וכשטעמתי אותה חשתי שאני מתרחק מבאזל לנאפולי.

ואם אנחנו באיטליה אז איך אפשר בלי פסטה לינגוויני טונה: טונה אדומה, שמן זית, שום, צלפים, לימון, צ'ילי, ארגולה טרייה ופרמז'אנו. זוהי מנה גדולה, לימונית, עטופה בשלל טעמים.

בין לבין התכבדנו בקוקטייל מרענן: מרטיני ענבים שטומן בתוכו וודקה, קרם דה קסיס, ליים וענבים כתושים. לרגע קפצנו לרומא עם עוד מנה מעניינת של רוסטיקו: ארטישוק בכמהין ופרמז'אנו – הוא היה צלוי קלות בווינגריט שמן זית וכמהין לבנות עם שבבי גבינת פרמז'אנו, זה לא ייגמר לפני שהיא תשיר.

מדי פעם בפעם ניגשת אלינו המארחת אדיבה, סובלנית, מתעניינת ומעדכנת אותנו לגבי הפסטיבל שנערך ברוסטיקו בין התאריכים 16-27/11 במלאת חמש שנים להקמת רוסטיקו ברוטשילד ובבאזל. במהלך הפסטיבל מוגשות מנות איטלקיות ייחודיות ואותנטיות המותאמות לחיך ולכיס הישראלי, שייקחו אתכם לסיור בארץ המגף סביב האימפריה הרומית. תיהנו.

צילום: אנטולי מיכאלו