"אצבעות פריכות של ברוקולי ותערובת גבינות, ומעליהן רצועות בצל סגול מקורמל, שילוב מדהים של פריך ונימוח..." ענבל גרזון מגלה בין רחובות ירושלים הצרים את קפה קטמון - בית קפה צמחוני וכשר
"למרבה המזל, היום זהו לברק – הדג המועדף עלי. כאן הוא מוגש בשיא הפשטות – צלוי בשלמותו על הפלנצ'ה, כשכל מה שצריך זה לשפוך כמות נדיבה של רוטב חמאת לימון עליו ועל תפוח האדמה האפוי שמוגש איתו. בסיסי וטעים..." שפרה צח, קלימרה, נמל יפו
"הטוסט שספג את טעמי הגבינה ועלי התרד נמס בפינו וביצת העין התפצחה והגירה צבע כתום עז על המנה ושיוותה לה מראה של יצירת אומנות..." חגית גרוס מתחילה את היום בארוחת בוקר כשרה ומרעננת באספרסו בר פולג (נתניה). וכמובן, לא מוותרת על קפה חזק, איכותי ומעקצץ
קימל, המסעדה המקורית של השף שאול בן אדרת, מציעה מנעד רחב של טעמים בסגנון כפרי-צרפתי אותנטי. במקום תמצאו אווירה פסטורלית נעימה, כלי אוכל והגשה מיוחדים ובצהריים מוצע גם תפריט עסקי שווה במיוחד
"לראשונות קיבלנו תמרים ממולאים בקינואה ואורז מלא ובליווי רוטב מתוק, מנה מעולה ממנה ביקשנו סיבוב נוסף, בלינצ'ס במילוי ירקות וקציצות עלי חוביזה בתיבול מזרחי..." קרין אביב מגיעה לדליה, הצמחונית-טבעונית במושב אמירים שבצפון
מסעדות בנמל תל אביב הן אטרקציה קסומה בחורף, שכן הן משלבות בין חוויה קולינרית מרעננת, נוף של גלים המתנפצים על המזח מינוס מסות האנשים הגודשים את האזור כאשר נעים בחוץ. קבלו המלצה למסעדות שפשוט חובה לבקר בחורף הזה.
"הקיש הים-תכוני היה עם בצק פריך כשבפנים הייתה תערובת של גבינת פטה, חצילים ופלפלים קלויים, עגבניות שרי וגרעיני דלעת. תערובת פשוט נפלאה שיחד עם הגבינה השתבחה עוד יותר..." רונן סולומון, לחמים, תל אביב
"הוא לקח פילה דג מוסר אפוי בתנור בלוויית תפוחי אדמה ואני נהניתי מפילה דג לברק נימוח ומלווה ברוטב שום עשיר. בשתי המנות הדגים היו טריים, הרטבים במרקם הנכון וארומתיים..." אורלי פרש-אזולאי מגיעה לג'קו מאכלי ים בעיר התחתית של חיפה
"אינבולטיני חצילים שהיא מנה של גלילות חציל ממולאות בגבינת עיזים ומונחות ברוטב עגבניות עוקצני, וסלט גוסטו ובו מגוון עלים טריים, נגיעות תפוח עדינות וקרוקונים של גבינת עזים...", דן תורן לוקח את הבוס לארוחה איטלקית משובחת בגוסטו, תל אביב
את הנבטוטים כנראה כבר פגשתם על המדפים בסופר ומומלץ מאוד להכניס אותם למטבח. הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה מלמדת אותנו איך להנביט את הנבטוטים וגם מציעה מתכון להכנת מרק נבטוטים וירוקים
"אז למי מתאים ברולו? לאוהבי הבירה, מעריצי היין וחובבי הוויסקי. הבר מציע תפריט אלכוהול מרשים שכולל פריטים יחסית נדירים..." דן תורן מעביר ערב עם הרבה מאוד אלכוהול משובח בברולו שבפתח תקווה
"אחד השיאים של הארוחה, קרוי בפשטות "סטילטון": עלי אנדיב שבתוך כל אחד מהם נחות קוביות של גבינת סטילטון חמה יחד עם פיסות זעירות של אגס ביין ופיסטוקים מקורמלים..." שפרה צח מוצאת מגוון עשיר של מנות בקפה אלברט, קניון רמת אביב, תל אביב
"בחרנו בקבב המגיע בסגנון ערבי של קציצות עגולות וטעימות. התערובת כללה שומן בדיוק ברמה שבה הוא נותן טעם, אך אינו משתלט על טעמו של הבקר, והתיבלון היה עדין ומחמיא לבשר, והכול בשפע..." גיל ח' עמית מרגיע את הרעב בגריל 443 בצומת שילת, מודיעין
"אורז בר משולב עם אורז לבן, בתוספת נתחי עוף ועשבי תיבול ברוטב קארי. הטעמים השתלבו באופן הרמוני והקארי החמיא לכל חלקי המנה..." גיא סופר זמרני חזר מחודש וחצי בארגנטינה היישר למסעדת תרזה ברחובות ונהנה מכל ביס
"רצועות פילה דג נא עם פלחי אבוקדו עגבניות ושעועית שחורה – כל היופי הזה נח לו בתוך רוטב יוגורט עדין וחמצמץ..." חגית גרוס יצאה לבדוק את קפה סנטרל, בית הקפה המשודרג הצמוד לאגם בפארק רעננה
הדסון היא מסעדה בהשארה אמריקאית המתמחה בבשר איכותי. התפריט העשיר והאווירה הנעימה בלב הפועם של תל-אביב, הופכים אותה למקום אידאלי לפגישות ולאירועים. ועכשיו, עסקית צהריים
"לחם קלוי שמעליו מונחות בשלווה עגבניות בשמן זית, שום, בזילקום ומוצרלה מוקרמת. הפריכות של הלחם הקלוי, החמצמצות של העגבניות והמוצרלה המוקרמת שעטפה את הכל השתלבו בהרמוניה ובעיקר גרמו לנו לרצות עוד..." רונן סולומון, לה לזניה, תל אביב
רונן סולומון מארח חברים בשבת ומחליט בשישי בבוקר לקחת אוכל מוכן וכשר ממסעדת פאשה בתל אביב. המסעדה המוכרת בעיר משנה את פניה בשישי בבוקר ומציעה מבחר גדול של בשרים, דגים, סלטים, לחמים תוספות ועוד. מומלץ מאוד!
"מנה של סלק צלוי עם גבינת פטה על עלי אנדיב ושמן זית הייתה הפתעה צבעונית ומרעננת..." גיא סופר זמרני, מגלה פארק חדש באשדוד, מופע מזרקות מים מוזיקלי ואת ג'י קפה הכשר של השף גיא פרץ
"סרטנים כחולים בתפוזים וציר סרטנים, היא אחת מאותן מנות נדירות של סרטנים שטעמתי, שעליהן ניתן לומר בפה מלא שהמנה שווה את ההתעסקות בפיצוח הזרועות ובכרייה של בשר הסרטן מתוך השריון..." אדם בר, בר דגים ופירות הים, מלגו ומלבר תל אביב
דמיינו לעצמכם ששעה לפני הרגע המדהים בחייכם, טקס החופה, תוקף אתכם רעב עז. יותר מזה, הגעתם כבר למסעדה לאכול אך היא עדיין סגורה? שפרה צח משחזרת יחד עם הזוג, עופר והדס אביסירה, את הארוחה שסעדו בסינית האדומה, לבושי בגדי כלולות.... לפני עשרים ושמונה שנים
"פטריות אפויות ממולאות תערובת גבינות ייחודית מנה מעולה ועל כן מוגדרת גם כמנת הבית, הוגשה בליווי אנטיפסטי ירקות קלויים שהכיל חצילים, בטטות ופלפלים..." ענבל גרזון משוטטת בין שכונות העיר ומגלה את פולי הוותיקה, ירושלים
"הקיש היה טעים מאוד – בצק טוב, מלית מתקתקה ונדיבה ובכלל השילוב של כרישה ובטטה הוא שילוב נכון כאשר כל אחד מהמרכיבים מחמיא ומדגיש אחד את טעמו של השני..." יונתן שטרנברג מבקר בסניף הראשון בארץ של רשת בתי קפה לונדונית, סויו.
"גולת הכותרת המיוחדת של המקום, לדעת כותבת שורות אלו, הגיעה בכוס הרביעית, בירת טריפל, בירה בסגנון בלגי, בעלת אחוזי אלכוהול גבוהים יחסית, עם ניחוח פירותי ומתיקות עדינה..." קרין אביב מעבירה ערב גדוש בבירות משובחות במבשלת הגליל, קיבוץ מורן
"הוגשה לנו מנת-פלאים, טטאקי פילה בקר במשרה מתקתק של סויה וג'ינג'ר, מעוטר בנבטים סגולים וגרידת לימון. מנה משגעת, ריחנית ויפה שאת טעמה לא ניתן לתאר במילים..." דן תורן מגלה את מסעדת אויאמה האסייתית בפתח תקווה