"בסינטה עם בייקון על ציר יין אדום הצליח השף לאזן בין מליחות הבייקון ומתיקות היין כך שבפה היתה חגיגה של טעמים מדויקים..." קרין אביב והאיש שאיתה נהנים מארוחת טאפאסים זוגית באדלינה - שילוב בין מטבח גלילי לים-תיכוני עם השפעות בולטות מספרד
בלב שיכון נווה דן בתל אביב, מסביב לפקקים, ההמולה והריצה האינסופית שוכנת לה מסעדת מטודלה, ביסטרו קפה מושקע בו כל אחד יכול לנוח, להירגע או סתם לאגור כוחות ולהמשיך את שגרת היום המטורפת. ועכשיו - עסקית צהריים
אם אתם מתגלגלים לכם, ככה סתם, לטיול בחוף המזרחי של ארה"ב, אתם מוזמנים לקפוץ לביקור קצר באיתקה, עיירה קטנה בדרך למפלי הניאגרה. מחפשים לאכול בריא בטיול, יש לדיאטנית הקלינית, ליאור חוברה, כמה המלצות בשבילכם
"והנה היא, בכבודה ובעצמה, פלטת קצבים "קטנה" של קילו אחד, בחלוקה שווה לאנטרקוט, סינטה ופילה. הנתחים, מבשר משובח, הורדו מהגריל כשהם עדיין בדרגת מדיום-רייר וממשיכים להיעשות עוד קצת בפלטה הלוהטת עצמה..." שפרה צח, רובינשטיין, נתניה
"את הכבוד נתן שרון לנתח פריים ריב במשקל של 400 גרם שיצא לקראת סוף הטעימות. הנתח היה עסיסי ורך, מאוד מאוד טעים ועשוי להפליא..." מסעדת רוסו ברמת ישי שינתה לאחרונה קונספט קולינרי ועיצובי. קרין אביב יצאה לבדוק מה מחכה לנו שם
מול חומות העיר העתיקה, במרכז שכונת משכנות שאננים היפהפייה, מסעדת מונטיפיורי חושפת את נוף ירושלים במלוא עוצמתו, וגם מציעה תפריט איטלקי חלבי וכשר. ועכשיו – ארוחה עסקית בשעת הצהריים
"נתחי סינטה וחזה אווז מעושן בחמאה, שמנת, יין לבן ופלפל טורקי על מצע של פירה מצוין. שילוב טעמים עשיר, בשרים מדויקים להפליא ומנה שמחממת את הלב..." גיא סופר-זמרני, כרמים, מושב סגולה
מסעדת שושקה, מבית היוצר של מסעדת חזן המיתולוגית, ממוקמת בסמוך לקניון רחובות ומציעה מנות כשרות של נתחי בשר, דגים טריים, סלטי בריאות ותבשילים בניחוח "אוכל של אמא". בשעות הלילה הופכת המסעדה לבר עם מבחר רחב של יינות ובירה מהחבית. ועכשיו - עסקית צהריים
"מהים טעמנו שרימפס ענק תנובת ים התיכון שלנו, הוא נצרב קלות על הגריל עם טיפה של צ'ילי ולימון. מנה רעננה מאוד וקריספית..." קרין אביב התמוגגה מהאוכל האיטלקי המוגש בלה רפובליקה די רונימוטי, תל אביב
"הסטארטאפיסט שלי בוחר תבשיל של כתף טלה במילוי בשר טלה, אורז, פיסטוקים, צימוקים שבושלו יחד שש שעות בליווי קוסקוס סגול. רק מהתיאור של המנה בלוטות הרוק מתחילות לעבוד..." ליאור נובו לוקחת את האיש שלה לאתניקה, הכשרה בהרצליה פיתוח
"ארוחת הבריאות ניצחה - חביתת חלבונים עשירה הוגשה לשולחני עם פטריות מטוגנות, סלט ירקות קצוץ, לחם דגנים חם וטרי ומנת מוזלי נהדרת שחוסלה כלא הייתה..." שירלי בלונדי מתחילה את סוף השבוע בחמדה עוגות סניף אבן גבירול תל אביב
"אטריות קדאיף מתפצפצות במילוי עדין של פרגיות ואגוזים, וסביבה פסי צבע של טחינה שחורה, קרם סלק ארגמני וקרם איולי זהוב..." שפרה צח, תפריט האביב של מודרן, מוזיאון ישראל בירושלים
אווירת פורים כבר מורגשת בכל פינה וזה הזמן לבדוק אילו יינות חדשים ומקומיים מתאימים לחגיגות שבפתח. יובל בלנקובסקי עם המלצות יין מקומיות לפורים – סדרת "כרמל וינייארדס" של יקב כרמל והחדשים של יקב דלתון: רוזה, זינפנדל ומרלו. מצטרפים אליו לכוס יין?
דן תורן יצא לדגום מסעדות בעיר הדרומית ביותר בארצנו, אילת. ומה במשימה הפעם? פסטורי, האיטלקית הוותיקה מציעה מוזיקה שקטה, אורות רכים ומזמינים ועיצוב חדש שכולו משדר טוסקנה שבאיטליה. ומה עם האוכל?
קפה סנטרל ברעננה, בית קפה-מסעדה, מציע פסטות, דגים, סלטים, כריכים, קינוחים ואלכוהול. מי שמעוניין לצפות בברבורים השטים באגם, מדשאות ירוקות רחבות ידיים ומופע מזרקות מים, מוזמן לארוחה עסקית בלב הפארק הירוק ברעננה
"בכלי אידוי שנפתח לשניים מונחים בחלקו האחד נתח נדיב של סלמון מאודה על מצע עלי כרוב וגזר קצוץ, ובחלק השני כרובית, ברוקולי וקישוא ששמרו על מרקמם הנגיס..." שפרה צח מבלה ערב בחברת האוכל היפני של קיוטו, הרצליה
"הפטריות הגיעו כשהן מסודרות בשורה על מצע של רוטב שמנת וכורכום צהבהב וחם כשסביבן עגבניות שרי חתוכות. ביס אחד והתמכרנו..." גיל ח' עמית מגלה את הקסם שריסטרטו, בית קפה שכונתי וכשר במודיעין
שפרה צח: מה יהיה השנה בפסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה, שייערך בתאריכים 7-29.3.14? נוף אביבי עם פריחה מלבלבת, בשלנים ביתיים המציעים מאכלי עדות מסרותיים, פעילויות לילדים וסדנאות בישול. רעיון לבילוי לסופ"ש הקרוב עם המשפחה
"כיסונים עסיסיים עשויים בצק זהוב ממולאים בפטריות טריות ומלווים ברוטב עדין ונעים, כזה שלא משתלט על כל המנה..." חגית גרוס מגלה את הטעמים האותנטיים והממכרים של ארץ המגף ממש כאן בלוקה, במרינה של הרצליה פיתוח
"אני, שמעדיפה את הדג בצורתו הטבעית, נהנית מדניס בשלמותו בשיטת "חצי-חצי". ראשית הדג נאפה בתנור בלווית עשבי תיבול עד ריכוך ואז מקבל צלייה מהירה בגריל, שמעניקה לו ציפוי פריך ושומרת על עסיסיותו" שפרה צח שוברת את הרגלי צריכת הבשר של בן הזוג ולוקחת אותו לדרבי בר דגים בהרצליה
"סלט חסה עם ירקות, רצועות לימון וצלפים המסתתרים מתחת לפרוסות ורדרדות ושמנמנות של סלמון מעושן..." החום הפוקד אותנו בתקופה זו של השנה, הביא את חגית גרוס ללכת לשחות בחוף ימה של נתניה ולהנות מארוחת בשרים ודגים כשרה בלה ביפטק
טור היין של יובל בלנקובסקי דן הפעם ביינות המתאימים למזג האוויר השורר בחוץ, לא חורף עם גשמים אך גם לא קיץ עם רוח חמה. לפניכם כמה יינות נהדרים שיצאו לאחרונה, שיתאימו מאוד לכל מזג אוויר שתתקלו בו
"שלישיית פלפלונים צבעוניים במילוי גבינת עזים, פטריות פורטבלו שמולאו בגבינת עיזים עם פפריקה מעושנת ופטריות ונאפו בתנור..." שפרה צח לוקחת את החברה הטובה למסעדה החדשה שנפתחה לאחרונה בגבעתיים - טאפאס 43. אז איך עבר הערב?
"המבורגר עסיסי ואימתני, עשוי בעיקרו מנתח אנטריקוט איכותי ומעליו, כבד אווז יחד עם חזה אווז שנתנו לו עוד נופח ייחודי, ירקות טריים עם מספר מלפפונים חמוצים ושלושה מטבלים נהדרים..." ענבל גרזון מגלה שכיף להעביר ערב באווירה ספורטיבית בספורט בורגר, המקום החדש בשכונת עין כרם, ירושלים
בין סמטאותיה של נווה צדק הציורית תמצאו את מתחם דלאל הכולל מסעדה ובית קפה-קונדיטוריה, והכל באווירה דלאלית ייחודית מאוד. הטעמים הם ים-תיכוניים מובהקים שעיקרם בשר, דגים ופירות ים, פסטה, ושפע של ירקות טריים. לא תקפצו לארוחת צהריים נינוחה?