מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבה על מסעדת כוכב הגליל בנחף

כוכב הגליל


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"דג דניס בגריל עם רוטב של שום לימון בצד הוגש למרכז השולחן. הדג היה טרי ועסיסי ותובל בטעמים עדינים שהשתלבו באופן הרמוני למנה שהוכתרה כגולת הכותרת של הארוחה..." נורית פורן מבקרת בכוכב הגליל, מסעדה מזרחית אותנטית בכניסה לכפר נחף

שני חברים יצאו לדרך בים בם בום...

פריד וסעיד חברי ילדות מהכפר נחף חברו יחד ופתחו מסעדה מזרחית גלילית שתי דקות מכרמיאל על הכביש הראשי בכניסה לכפר נחף. בהגיעי למקום נזכרתי שפעם סיפרו לי חברים על מסעדה מדהימה בשדרות שאני חייבת ללכת לאכול בה, אז נסעתי אליה והגעתי למבנה ישן בתחנת דלק שלא נראה כמקום שמתאים למסעדה איכותית וגם העיצוב היה די לא שגרתי, אבל יצאתי ממנה מלאת התלהבות. אותו הדבר קרה לי היום במסעדת "כוכב הגליל" הגעתי לאזור של מוסכים ופנצ'ריות ובין כל אלה גיליתי מסעדה מפתיעה, נעימה, נקייה ומעוצבת.

סעיד סארחאן, שף שעבד יותר מ-30 שנה במסעדות במרכז, שאחת מהם היא מסעדת בשרים 206 הידועה והמוכרת, חזר לנוף ילדותו ויחד עם פריד, חבר ילדות, שניהל פרויקטים רבים במפעלים באזור פתחו את "כוכב הגליל". סעיד מנצח על צוות המטבח ופריד על ניהול המסעדה. יחדיו הם מציעים מסעדה מזרחית-גלילית אותנטית המציעה יופי של מנות במחירים הגונים לגמרי.

ניכר שהשקיעו מחשבה רבה בעיצוב ובנראות המקום. שולחנות עץ וכיסאות עור חומים מקדמים את פני האורחים ומשרים אווירה נעימה, מזמינה ואירופאית. הנוף המשתקף מבעד לחלון, הררי ופסטורלי, משכיח לגמרי את הידיעה שאתה נמצא באזור תעשייתי.

הנוסחה הקלאסית של המסעדות המזרחיות, קודם סלטים אח"כ עיקריות, תמיד מצליחה. על השולחן הונחו בצורת כוכב סביב צלחת חומוס, שהוכן במקום כמובן, סלטים טריים וטעימים – טחינה, סלסה פיקנטית, טורקי, מטבוחה, תירס, חציל בטחינה, גזר, כרוב אדום ולבן, חציל פיקנטי, טאבולה לימוני, סלט גרגיר הנחלים ופטוש. בנוסף הוגשה צלחת עם פטריות מוקרמות, פיתות עם שום לצד פיתות שלמות. הסלטים נעו בין הידוע והמוכר, דוגמאת סלט הגזר או התירס שברוב המסעדות המזרחיות מגישים אותם, כנראה בשביל הגיוון והצבע, לאלה שהיו בהחלט טעימים כמו הטחינה, חציל בטחינה, טאבולה, חומוס אותנטי וסלט הפטוש.

התלבטנו בגזרת העיקריות. לבסוף החלטנו ללכת בשיטת גם וגם. גם מנה מהים וגם מנת נתח קצבים. דג דניס בגריל עם רוטב של שום לימון בצד הוגש למרכז השולחן. הדג היה טרי ועסיסי ותובל בטעמים עדינים שהשתלבו באופן הרמוני למנה שהוכתרה כגולת הכותרת של הארוחה. כל ביס היה תענוג כך שברור שלא השארנו אפילו לא פירור אחד בצלחת. המנה הנוספת שדגמנו היתה נתח סטייק אנטריקוט מכובד עם רוטב שמנת ופטריות. זאת הפעם הראשונה שאני שמה רוטב על סטייק, אישית אני מאמינה שבשר טוב צריך לאכול נטול כל תוספת אבל החלטתי לזרום עם המלצת השף ולהפתעתי לא התאכזבתי. המנה הייתה טעימה ונימוחה, הסטייק היה מוכן כמו שביקשתי, מדיום וול, והנדיבות של הנתח הייתה כיד המלך, נתח שנע בין 300-350 גרם.

מה שבהחלט הפתיע זה המחירים הסבירים ואפילו ההוגנים של המנות. כל מנה עיקרית מגיעה עם מבחר נכבד של סלטים, חומוס וצ'יפס. במהלך השבוע יש גם עסקיות נהדרות הכוללות מנה עיקרית, חמישה סוגי סלטים וצ'יפס במחירים הנעים בין 45-65 ₪.

המסעדה מציעה יופי של פתרון לעובדים מהסביבה, אזור התעשייה של כרמיאל, ולמשפחות המטיילות בשבת ומבקשות להשביע את רעבונן אחרי הטיול בחיק הטבע. הגישה למסעדה מהכביש הראשי נוחה מאוד ומהירה וכך גם החזרה אליו.

מסעדת כוכב הגליל בכניסה לכפר נחף יש תמורה בעד המנה ...