במסעדת ''אל מול הים'' כבר סיימו לערוך את הבופה באינסוף תבשילי חצילים. קובי, שזכה בפי א' לכינוי ''המנכ''ל'', צילם תמונות אחרונות של הדלפק העמוס כל טוב, גאה כמו אב המתעד את צעדיו הראשונים של בכורו. פסטיבל החצילים המסורתי נפתח היום, מה שאומר שלבראנץ' הקבוע והחביב שמתקיים בקיבוץ מדי ששי בבוקר, יצטרפו למשך ארבעה שבועות כעשרים מינים של מאכלי חצילים
איזה קפה שתו בבתי הקפה של תל אביב ב-1920? ואיזה עוגות העדיפו ביאליק, אלתרמן, דיזנגוף ושלונסקי? תערוכה חדשה שנפתחת השבוע במוזיאון ארץ ישראל סוקרת 60 שנות בתי קפה בתל אביב. החל מה-5 בנובמבר 2006
יעל היתה החברה של החבר הכי טוב שלי, וכשהם נפרדו גם אנחנו נפרדנו. לא ראיתי אותה מאז, עד עכשיו, ועכשיו אני מגלה שהיא מלצרית בדיניץ, וככל הנראה המלצרית שלנו להערב. איזה כיף, כי אם יעל היא המלצרית שלנו, אני יכולה להיות בטוחה שהיא תדאג לי יפה-יפה
בלב השוק של שכונת התקווה שוכנת לה מסעדת דוד חביב. המסעדה הכשרה מתמחה באוכל עיראקי וביתי. למסעדה קיים סניף קרוב ( רחוב האצל 68), דאלאס דוד חביב, שהוא בהכשרת בד''צ בית יוסף (עטרה), ובה 100 מקומות ישיבה.
באזור התעשייה קריית אתגרים ברעננה, בין מגדלי ההייטק, ובנייני המשרדים, נמצאת פינה איטלקית חמה – מסעדת לה טוסקנה. המסעדה הכשרה מגישה לכם את מיטב המטבח האיטלקי, מלווה באווירה נינוחה, אינטימית ורומנטית. בלה טוסקנה תוכלו לקחת הפסקת קפה, ליהנות מארוחת צהריים וערב, מבילוי משפחתי או זוגי, וגם מארוחות עסקיות המוגשות בימים א'- ה' בין השעות: 11:00 – 17:00. לבחירתכם 3 ארוחות עסקיות במחירים: 49 – 79 ש''ח.
שיפודי סינטה ברוטב צדפות וצ'ילי ירוק היו מנה מעולה ואילולא השעה המאוחרת עוד שתיים כאלה היו נבלעות בשמחה. אני חותם קבע על שיפודי סינטה כליווי לבירה במקום דג מלוח. טעימה מתפריט הלילה החדש באינגריד
אם חשבתם שכדי לאכול אוכל בריא צריך לוותר על הנאות החיים או רחמנא ליצלן, לסבול, הנה החדשות הטובות: במיטב מאפיות ארצנו לוקחים ברצינות את טרנד הבריאות ששוטף את העולם ואופים יותר ויותר לחמים מקמח חיטה מלא. ארבע המלצות
השף של מסעדת פוג'יאמה הוא סיני שמתמחה במטבח היפני (ובמיוחד בסושי) ומבשל בישראל. השאלון הפעם עם מאסטר לי
בסופו של ערב במסעדת אל באריו חזרה מיקה פורז הביתה עם תחושת חמימות ונעימות לא מוכרת. ''אם במקום השף אלון גונן המגיש במסעדה מנות מעשה ידיו במו ידיו, הייתה מופיעה מהמטבח מאמא ספרדייה עבת מותניים בסינר, לא הייתי נופלת מהכסא'', היא מתוודה ומסכמת בלי להסס ב''אולה אל באריו!''
איזידריי הוא מתקן חשמלי לייבוש פירות וירקות, צמחי תבלין, פרחים, בשר ודגים. הייבוש נעשה בקומות ובאמצעות זרמי אוויר חם. כלי-כלי למי ששוקלים להקים מפעל ביתי לפירות יבשים נטולי חומרים משמרים, צבעי מאכל, סוכר מיותר או שאר חומרי טעם וריח
לשמש הישראלית היוקדת יש גם יתרונות. היא מעודדת את הירקות והפירות הסגולים שלנו לייצר כמויות גדולות של פלבנואידים, נוגדי חימצון חזקים ביותר
אחרי תקופה ארוכה של שמועות, מתנדב מנשה רן מעמותת הוויסקי הישראלית, לעשות סדר בהגדרות הסוגים השונים של הוויסקי הסקוטי. מדובר בהגדרות המעודכנות והסופיות שאושרו לאחרונה על ידי ה- SWA
מסעדת קאזה דו ברזיל האילתית, פותחת את החורף בסדרת מבצעים לוהטים כחלק מהארוחות העסקיות. הקרניבורים שבינינו יוכלו ליהנות משלוש ארוחות עסקיות לבחירה, ולהתפנק על סטייק אנטריקוט עסיסי, אסאדו משובח, לבבות עוף מפתות ועוד שלל מנות מגרות. הארוחות מוגשות בימים א'- ה' עד השעה: 18:00, ובימים ו' – שבת עד השעה: 16:00. מחירי העסקיות: 49 – 84 ש''ח.
שתי המנות מוגשות בתבנית חרס לוהטת, התורמת למיזוג הטעמים, ולשמירת חום המנה לאורך זמן. הטעם של כל אחת מהמנות היה פנטסטי, גם בגלל השימוש ברוטב בשמל...
ההצלחה המסחררת של הערב היתה טרטר הסלמון, אחת המנות הראשונות הטובות ביותר שאכלנו בעיר. חבל לפרט את הטעמים הרבים והמורכבים במנה הקטנה והמקסימה הזו, מפחד להרוס לסועדים הבאים את ההפתעה. המלצרית המשועשעת חדה לנו חידה ושאלה מהו המרכיב הדומיננטי ברוטב המתקתק. לא רק שלא הצלחנו לנחש, אף הופתענו מהתשובה
הגשם עושה להנס ברטלה חשק ל- Beignet, פירות מטוגנים בבלילה המוגשים בתוך כוס מרטיני מלאה ברוטב וניל. הגיג ומתכון בצדו
לא רק החצב פורח בסתיו, גם שירותי הטייק-אווי. ארבע אופציות מומלצות לפיצה בטייק אווי או בישיבה במקום
נכון שגם השוקולד תרם לעניין, אבל הסדנה עברה במתיקות גם בזכות גולי. האיש שופע קסם, בעל ידע עצום ורקורד מרשים במיוחד בתחום המטבח בכלל והמתוקים בפרט. הוא תרם המון ידע וטיפים מניסיונו האישי וענה על כל שאלה
מירי ארזי ממתוקה לא למדה קונדיטוריה אלא אמנות. מי שיציץ על העוגות והעוגיות שלה לא יחמיץ את הזיקה החזקה לאסתטיקה. השאלון הפעם עם שפית שמקבלת השראה למתכונים ממגזיני עיצוב
נערת הכרך ענבל שיקי לקחה את חברתה למסעדת מולדן בפתח תקווה כדי להדגים לצפונית בלב ובנפש, מה זה אומר לכבוש את העיר הגדולה. כל הפרטים לפניכם...
בויה הוא מקום מושלם בשביל לבלות בו בוקר גנוב. כמה מנות טאפאס עם פוקצ'ה וים שגועש עד כך כך שאפילו את הטלפון הנייד לא שומעים. חופש אמיתי
עודד ברנר, מי שהקים את מקס ברנר לפני למעלה מעשור, הוא הראשון שזיהה את הפוטנציאל הבלתי ממומש שבשוק השוקולד הישראלי. בשנים האחרונות מצטרפים אליו עוד ועוד שוקולטיירים ישראלים, בעלי ניסיון בינלאומי, שמסמנים אותנו במקום מכובד על המפה הכי מתוקה בתבל. ארבע המלצות
שני הבלינצ'סים היו ביתיים להפליא והשאירו המון טעם של עוד. לפני שקמנו הגישה לנו המלצרית שני ליקרים תוצרת הבית, האחד שוקולדי והשני בטעם וניל...
בקדירה שלי יש שלושה נתחי בשר גדולים, ירקות כתומים ורוטב בניחוח יין אדום, כמו שקיוויתי. בעוד ממן מתחפר בהמבורגר שלו בהתלהבות וללא ייסורי מצפון, אני מתנהגת עם הקדירה שלי בסבלנות וביסודיות. פיסת בשר בפה תאוזן תמיד בפרוסת ירק נימוח, וכך אני מתקדמת עם המנה, עוצרת מדי פעם רק כדי לבדוק מה שלום המנות הראשונות. טעים בבאגסי
בטמפטיישן הכריזו על חודש אניס איטלקי. כל הפרטים לחובבי הליקר האיטלקי הארומתי