לחם בשר הרצליה

השקת 'יראון סירה 2003' בכתית החדשה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

למנה העיקרית שידכו לנו מארחינו את חתן האירוע, ה- 'יראון סירה 2003' ונראה שלא ניתן היה למצוא שילוב מתאים יותר בין יין למנת פילה הטלה בגריל הפחמים שהוגשה בשילוב עם ארטישוק ירושלמי, זיתים ומנגולד בציר טרגון ושמנת

ימים לא קלים עברו על יקב 'הרי גליל' במלחמה האחרונה. היקב וכרמיו ממוקמים על גבול לבנון והלחימה הגבילה מאוד את הפעילות באזור. למרות זאת, מספרת רונית בדלר המנכ''לית, קיימו אנשי היקב את הפעילות הדרושה על מנת להתכונן לבציר ההולך וקרב.
''מיכה היינן יצא בעצמו מדי פעם לכרמים, תוך סיכון עצמי, כדי לבצע בדיקות של לפני בציר'', היא אומרת.
עוד מספרת רונית שלמרבה המזל המלחמה הסתיימה לפני הבציר שהחל במועד המתוכנן. השנה נבצרו לראשונה ביקב 'הרי גליל' שני זנים חדשים: ברברה וויונייה. זאת, בנוסף לזנים הוותיקים, מרלו, קברנה סוביניון, פינו-נואר, סנג'ובזה, שרדונה, סוביניון בלאן, סירה ופטיט ורדו. ''הפעילות העסקית, לעומת זאת, נמצאת בתנופה. המכירות עלו והיקב בצמיחה'', מציינת בדלר.

מסעדת 'כתית' החלה את דרכה בכפר רות. שם, באזור התעשייה, בין מוסכים וחממות הקימו בשנת 2002 שני שפים צעירים, מאיר אדוני ואלי מזרחי, את המסעדה ''מתוך חלום ותשוקה לבישול''. שמעם של שני השפים המוכשרים אשר שילבו בישול איכותי מודרני עם סגנון ביתי מרוקאי יצא בכל הארץ, ורבים פקדו את המקום. בפברואר 2005 עברה המסעדה לנצר סירני שם פעלה כשנה וחצי. לאחרונה נפרדו השותפים ומאיר אדוני המשיך לנהל את המסעדה לבדו. לאחרונה עברה המסעדה לתל אביב למבנה הקרוי 'המלון הירושלמי' ברח' היכל התלמוד בו שכנו בעבר המסעדות 'טרה טוסקנה' ו'דודה'. המטבח של מאיר אדוני מתואר על ידיו כמאחד את המטבח האירופאי ים תיכוני והמטבח הישראלי הספוג בהשפעות צפון אפריקאיות, ''מבית אמא''.

יקב הרי גליל ומסעדת כתית חברו יחדיו לערב מיוחד שבו הושק היין חדש של יקב הרי גליל, ה- ''יראון סירה 2003''. אל מסעדת כתית החדשה הגיע צוות נמרץ מהיקב שכלל את רונית בדלר המנכ''לית, כרמית אהרנרייך מנהלת השיווק, מיכה ועדיה היינן החדש של יקב 'הרי גליל', אשר מונה לתפקידו לפני כמה חודשים לאחר פעילות של כשבע שנים כיינן בצוות הייננים של יקבי רמת הגולן ועודד, מדריך היין של היקב.

היה זה ערב קריר של סוף אוקטובר. התאספנו בחצר של המסעדה שם מזגה לנו כרמית יין סמוק, 'רוזה' בלעז, ושמו 'הרי גליל רוזה 2005'. זהו יין לבן יבש באופיו שצבעו הסמוק בא לו ממגע קצר ביותר עם קליפות הענבים האדומים שמהם הוכן: 65% ענבי סנג'ובזה; 22% ענבי קברנה סוביניון ו- 13% ענבי סירה. ליין ארומות פירותיות נעימות אך היובש שלו (מתיקות מועטה) הפכו למלווה מושלם לכל אחד ואחד מן המתאבנים הנהדרים שהוגשו לנו על ידי צוות המסעדה. היו שם: קליפת ביצה במילוי של ראגו פטריות כבד אווז ומוח עגל, קציפת חציל עם סביצ'ה לוקוס וגבינת עיזים, סביצ'ה פלמידה על מצע חציל מעושן וקרם מיסו ירוק, טרטר אנטריקוט עם חרדל דיז'ון וגלדי בצל במילוי בורי ותבלינים על מצע תפוחי עץ עדשים שחורים וירקות שורש עם נגיעת יוגורט וורדים.

התכנסנו במסעדה לטעימה מודרכת של יינות סירה מכרמים שונים ומשנות בציר חדשות, יינות הנמצאים כעת בחביות. אלו למעשה היינות שבעתיד ירכיבו את המוצרים המוגמרים והם ה- 'יראון סירה 2005' וה- 'יראון סירה 2006'. לא קל לטעום יינות בתהליך כיוון שאנו רגילים לטעום בדרך כלל יינות מוכנים לשתייה. אלא, שדבר אחד היה ברור, והוא, שיש שוני בין יינות מכרמים שונים אפילו אם מדובר באותו זן, במקרה זה סירה. היינות שטעמנו היו סירה 2005 מכרם יראון לעומת סירה 2005 מכרם מירון וסירה 2006 מכרם יראון לעומת סירה 2006 מכרם מירון. באופן כללי, טען מיכה היינן, שהיין מכרם יראון מעט נוקשה ואילו היין מכרם מירון רך יותר. מסיבה זו מתוכנן שהבלנד העתידי יכיל 70% יין מכרם יראון ו- 30% מכרם מירון על מנת ל'רכך' את היין הסופי ולעדן אותו במעט.

לאחר מכן הגיע תורו של יין ההשקה והוא ה- 'יראון סירה 2003'. להלן נתונים על היין כפי שמופיעים בפרסום של היקב. את חוות דעתי האישית אביע מאוחר יותר כאשר אתאר את המנה שהוגשה עם היין הזה בארוחה שהתקיימה לאחר הטעימה. ובכן, זהו יין שהורכב מ- 100% ענבי סירה מהכרמים ביראון ומירון. צבע היין סגול כהה ועוצמתי, אף עשיר ארומתי ומרוכז, עם ניחוחות של פטל שחור, פלפל לבן ומעט מנטה. היין עשיר ומאוזן, בעל גוף מלא וסיומת ארוכה. היין יושן 16 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי והיקב ממליץ לצרוך את היין הזה כליווי לרצועות סינטה צלויה, קדירת טלה בירקות שורש ואפילו מנות קינוח על בסיס שוקולד מריר. כאמור, אנו נחזור ליין הזה יותר מאוחר.

את הארוחה פתחנו ב-'הרי גליל שרדונה 2005' שהוגש לצד מנה של נתחי דג ים נא, על מצע של קרפצ'יו סלק אדום, קרם בצלי שאלוט כבושים עם עלי בזיליקום וג'לי תפוחי עץ. השרדונה של הרי גליל הוא שרדונה זהוב בהיר, פירותי מינרלי עם מעט עץ ברקע וחומציות מרעננת ונעימה. בתור שכזה הוא היווה בן לוויה מושלם למנת הדג הנא המצוינת. נעים היה ללעוס את הדג עם עלי הבזיליקום ולהרגיש את היין ברקע.

למנה הבאה, היא מנת הביניים, הוצע לנו יין ותיק שהובא ממרתפי היקב והוא ה- 'יראון 2000' . היראון היה מאז ומתמיד יין הדגל של יקב הרי גליל. היין הופק לראשונה בבציר 2000 והיינן דאז, גבי סדן, החליט להכין את היין מתערובת של 60% קברנה סוביניון ו- 40% מרלו. היין כבש את קהל הצרכנים, וההצלחה שוחזרה גם בבצירים הבאים: 2001, 2002 ו- 2003. היראון 2000 מתגלה גם כיום במלוא כוחו: צבעו אדום עז והוא עשיר בטעמים ומורכב. היין התאים מאוד לתבשיל הטלה בליווי ניוקי תפוחי אדמה, שקדי טלה, פטריות בר – כל זה בציר טלה וקציפת כמהין שחורות. מנה מדהימה.

למנה העיקרית שידכו לנו מארחינו את חתן האירוע, ה- 'יראון סירה 2003'. נראה שלא ניתן היה למצוא שילוב מתאים יותר בין יין למנת פילה הטלה בגריל הפחמים שהוגשה בשילוב עם ארטישוק ירושלמי, זיתים ומנגולד וכל זה בציר טרגון ושמנת. היראון סירה 2003 הוא יין בצבע אדום כהה יפה ומבריק. הוא שופע ריחות של פרי אדום שחור מתובלן וגורם לדגדוג קל באף כאילו מריחים פלפל שחור. היין בעל גוף בינוני מלא ומשאיר 'דמעות' נאות על דופן הכוס. טעמו של היין מהווה המשך ישיר לריחות הבוקעים ממנו: פרי אדום-אדום שחור, תבלינים ופלפל. חגיגה של טעמים המשתלבת היטב עם פילה הטלה. תענוג.

מבין הקינוחים אהבתי את הקדאיף במילוי סופלה גבינת עיזים, מי וורדים, גלידת דבש ומרווה. אוהבי השוקולד יכולים היו ליהנות מקומבינציית שוקולד מריר בהדרים, נוגט ושקדים, וופל פולי קקאו, מקרון שוקולד וסורבה קקאו. ללקק את האצבעות.

אהבתי מאוד את השילוב בין היינות של יקב הרי גליל עם המאכלים של כתית, וזאת, בעיקר עקב הישראליות המאפיינת כל כך הן את היינות של היקב ואת הבישול של השף מאיר אדוני. היינות, במיוחד היראון, מביאים אתם את ניחוח הגליל ואילו המנות של כתית הן בהחלט ישראליות, ים-תיכוניות באיכות מעולה.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש