''השרימפס הוקפצו במידה מדויקת ברוטב רוקפור סמיך ועשיר, שזכה גם לביקור פיסות לחם שסירבו לוותר על ניגוב אחרון...''. אדווה גן סתיו אכלה באחוזת שולמית ארוחה משובחת, וגילתה כמה פשוט לפרוץ את גבולות העיגול של הקרם ברולה
''למנה עיקרית הזמנו מנה ספרדית קלאסית, קדרת פאייה פירות ים, שכללה כל טוב ימי, לרבות שרימפס, קלמרי, מולים וחצי סרטן על אורז, והעלתה ארומה משכרת...''. קרן ויזנר מצאה סיבה טובה להגיע לאשדוד: מאטץ' בוקס, טאפאס בר ספרדי חדש
לכל מי שנמנע מאכילת ירקות רק בגלל שהוא מתעצל לחתוך אותם לסלט – הסלייסר הקומפקטי של חברת chef'n פותר את הבעיות. הפורס הנוח לשימוש חותך פירות בארבעה עוביים שונים, לאורך, לרוחב ובאלכסון. כבונוס, הוא גם קל לאחסון
מסיק הזיתים, הנערך במהלך חודש נובמבר, הוא הזדמנות מצוינת לדבר על סגולותיו של שמן הזית. בשביל ארז קומורובסקי, מייסד רשת לחם ארז ובית הספר לבישול גלילי, זו הזדמנות מצוינת לערוך סדנה בנושא איכויות ושימושים בשמן זית
''שוקולד צ'יפס, שהייתה פשוט העוגייה הכי טעימה שאי פעם אכלנו; עוגיות פלורנטין, עוגיות קראנץ' שוקולד בגרסה מיוחדת, שהיו נימוחות ומפתיעות בטעמן המיוחד...''. נדב אבידן יצא למסע קסום בין מדפי הקונדיטוריה לימור מאפים בעבודת יד
''אחר כך הגיעו הטאג'ינים: עוף בשקדים; כבש בשזיפים; קציצות מתובלות ברוטב עגבניות וביצה; קוסקוס 'רויאל', עשיר מאוד בירקות וקישוטים, וטלה בתנור...''. נעמה הלוי חזרה הלומת טעם וריח מהטאג'ינים המרוקניים. המסע למרוקו – פרק ראשון
קפה-בר דה סטריטס התל אביבי מציע עיצוב אירופאי-ישראלי מיוחד, ארבעה אזורי ישיבה מפנקים למגוון מטרות, ואוכל טעים. בשעות הצהריים מציע המקום שלושה סוגים של ארוחה עסקית, שמחירה נע בין 38 ל-45 ₪. ויש גם עסקית לילה מיוחדת
אוהבים להאזין לשאנסונים צרפתיים, בעוד אתם לוגמים שמפניה קרירה, ומתענגים על נפלאות המטבח הצרפתי, כמו כבד אווז, טורנדו רוסיני וקרם ברולה? לפרנקופילים אמיתיים, וגם לחובבים – הנה ארבע מסעדות צרפתיות איכותיות ברחבי הארץ
''הסיזר נודלס, מנה מוצלחת מאד של נודלס, נתחי עוף, נתחי אנטריקוט, פלפלים, נבטים ובצל ירוק, התקבלה בתשואות מכל צידי השולחן...''. אדווה גן סתיו לקחה את בנה למסעדת למון גראס ברעננה, ונהנתה לראות אותו מוקסם מהעיצוב, ומהאוכל
''לעיקריות הוגשו שקשוקה מבעבעת, שהומלצה בחום על ידי המלצרית, והוגשה עם לחם לבן וחמים. השקשוקה התאפיינה בטעמים חזקים של עגבניות, בצל ושום...''. מסעדת MC2 הצליחה לרצות לא רק את דניאל לוין – אלא גם את אמו הביקורתית
הפותחן האולטימטיבי של חברת zyliss מאפשר פתיחת פחיות ללא פגיעה בציפורניים, וכן פתיחה קלה ונוחה של בקבוקי שתייה מזכוכית ומפלסטיק. הוא מגיע בשלל צבעים, ואף פעם לא הולך לאיבוד. להשיג ברשת המרכזים הקולינאריים לגעת באוכל
''בדרך כלל אני זו שבודקת את החידושים, בעוד שהוא נצמד אל המוכר והטוב. הראשונה שהוא בוחר היא זו שהתענג עליה גם בביקורנו הקודם: פטריית פורטבלו עסיסית, ממולאת בבשר בקר..''. שפרה צח ובעלה הגיעו להרמוניה זוגית במסעדת ביסטרו 56
הקינמון ידוע כתבלין מחמם, המסוגל לאלחש כאב, לנטרל חיידקים, להילחם בפטרת ובאלרגיות, ולסייע בכיווץ כלי דם. בנוסף, הוא יכול לשמש כתרופת פלא בזמן הצגת בית שמסרב להימכר. ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית, על סגולות הקינמון
''עוד הזמנו אצבעות פריכות - אצבעות של בצק פילו במילוי תרד וגבינת עיזים, המוגשות עם סלט ירוק וצנוברים בוויניגרט. מנה עדינה ומיוחדת עד מאד...''. אורלי פרש אזולאי נסעה לזיכרון לחפש לחמותה חתן – ומצאה שם את קפה מסעדה הדובים
מעל 500 רכיבי טעם שונים, ארומה חזקה, וחומרים הגורמים להפרשת כימיקלים, האחראים על העלאת האנרגיה, תחושה נעימה ושיפור מצב הרוח. השוקולטייה רואי גרשון מסביר מה יש בו, בשוקולד, שמשפיע בצורה כה חזקה על כל כך הרבה אנשים
''חזה העוף הטעים הגיע מתובל היטב, וכך גם נקניקיות הצ'וריסוס, שהיו פיקנטיות עם נטייה לחריפות קלה. הקבב המזרחי היה פריך ונעם לחיך...''. קרן ויזנר סיימה מסע קניות מענג בארוחה מענגת לא פחות בפאפאגאיו אקספרס שבקניון סביונים
פסטיבל המולים של מסעדת פורלין מציע לאורך כל חודש נובמבר תפריט מיוחד של מולים טריים, צ'יפס מעולים ובירה צוננת. המחיר: 115 ש''ח לסועד, לארוחה הכוללת מנה ראשונה לבחירה, מנה עיקרית לבחירה (על טהרת המולים כמובן), וכוס בירה
יציאה לבר או לפאב היא צורת בילוי מועדפת על רוב צעירי ארצנו, ועל חלק נכבד מהמבוגרים, ולא בכדי: האווירה צעירה ותוססת, השיכר זורם ובשפע, והתפריט בד''כ מציע מנות ייחודיות המתאימות לאלכוהול. הנה ארבעה ברים מומלצים ברחבי הארץ
''מיד לאחר מכן הגיעה בג'ה בצל- בצל, פטרוזיליה ותבלינים הודיים, מטוגנים בקמח חומוס. הבג'ה היא מאכל נפוץ ופופולארי בהודו, והיינו בהחלט מוכנים לאמץ אותו, על חשבון הבמבה...''. נדב אבידן אימץ כמה רעיונות במסעדת ג'איפור שברמלה
''הסטייק הגיע ברמת העשייה שביקשנו - מדיום-וול, והיה פשוט מעולה. הוא הוגש עם רוטב צ'ילי-שום, שהדגיש את הטאצ' של המטבח האסייתי..''. ערב גיוסו, לפני שהוא מתרגל לטעם הלוף, לקח דניאל לוין את אחיו למסעדת טריאקי הכשרה שבפתח תקווה
איזה יין מביאים לארוחת ערב רבת משתתפים? האם קונים סוגים שונים, או מקפידים על יין זהה? מבקר היין יובל בלנקובסקי ממליץ על בקבוקי מאגנום – בקבוקי יין של ליטר וחצי. זה גם מה שהוא המליץ לארוחת הערב של נשיא צרפת ורעייתו
למרות שמו המיליטנטי, פניו של אקדח התבלינים לשלום: הוא מקל על החיים של כל הבשלנים והאופים, היות והוא מפריש כמות מדויקת ומדודה של חצי כפית מהתבלין הנבחר, ויעיל אפילו לסוכר ולקפה. להשיג ברשת ספייסס כלים וטעמים
איך מכניסים בריאות לוופל? מה המילוי הכי פופולארי לוופלים בארה''ב? ולמה הפסיקו לשווק בארץ גלילי וופלים במילוי מנטה? גלי בן נון ביקרה במפעל מנעמים הוותיק שבמפרץ חיפה, ומביאה איתה את הבשורה: במנעמים מכינים לנו חורף חם
''הקיש הבלקני כה ערב לחיכה של חברתי, עד שהזמינה גם קיש בצל וכרישה קטן. כה קטן הוא היה עד שקראה לו בחיבה 'קישון'. כשראיתי את המבט המצועף בעיניה כשטעמה מהקישון ידעתי שזו אהבת אמת..''. שיר כידן התמוגגה מלחמים, מאפייה ובית קפה
''מול תומר הונחה צלחת מהבילה של צלעות כבש בתוספת פירה. המנה הייתה לא פחות ממעולה - גדולה, במידת עשייה מדויקת, נימוחה בפה, ובעיקר מהנה בחוויה הכוללת שהיא סיפקה....''. נדב אבידן השאיר את לבו במסעדת סימה התל אביבית