מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

מרלו התשבי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''ביין מרלו אסטייט 2005 ניכרת ההשקעה וההקפדה של יקב תשבי על תהליכי היצור של היין. התוצאה הסופית היא מרלו מרשים, בעל גוף מלא ואופי מורכב ומגוון...''. מבקר היין יובל בלנקובסקי ממליץ על מרלו אסטייט 2005 של יקב תשבי

ליקב תשבי שמורה קודם כל זכות ראשונים לגבי אזור הגידול הדרומי שדה בוקר. היקב הוציא בשנת 1999את יין הדגל של היקב, 'ג'ונתן תשבי', מענבים הגדלים בשדה בוקר. זה היין האיכותי הראשון בישראל שיוצר מענבים דרומיים מהאזור. לאחר מכן הוציא היקב גם בשנת 2004 את יין הדגל של היקב 'ג'ונתן תשבי', הפעם היה זה בלנד של מרלו, קברנה סוביניון וקברנה פרנק. ה'ג'ונתן תשבי' של 2004, כמו קודמו מ-99 נחשב ליין נהדר וחריג בנוף היין הישראלי. בתשבי השכילו לייצר יין איכותי בעל גוף בינוני ונוכחות אלגנטית, שתתיישב היטב עם מנות של פסטה, בנוף של שוק מקומי הרגיל בדרך כלל לייצר יינות איכות כבדים ובעלי גוף מלא. בקיצור - עם במקרה נופלת לידכם ההזדמנות לקנות 'ג'ונתן תשבי' משנת 2004 או אפילו 'ג'ונתן תשבי' מ- 99 - לכו על זה.

אלא שהענבים המופלאים מאזור שדה בוקר של יקב תשבי מופיעים לא רק ביינות הגדולים והיקרים של היקב (כ150 שקלים לבקבוק), אלא גם ביינות זולים יותר. כעת משיק יקב תשבי שני יינות חדשים מהסדרה האמצעית שלו, ''אסטייט'': קברנה סוביניון אסטייט 2005, ומרלו אסטייט 2005.

הקברנה סוביניון של תשבי מורכב ב-2005 מ90% קברנה סוביניון ו10% קברנה פרנק. הענבים שמהם נוצר היין הגיעו מכרמים מרמת הגולן ומגוש עציון. היין יושן במשך 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי. אנשי היקב טוענים כי היין נבצר בבציר ידני. המיץ הופק מהמיץ הראשוני והאיכותי של הענבים, ולאחר מכן עברו הענבים סחיטה עדינה בלבד. לטענתם - ליין ארומות של שזיף, פטל מוקה ווניל, הוא בעל מרקם קטיפתי וסיומת מתקתקה. בסך הכל מדובר ביין טוב, אך הוא אינו משתווה לאחיו, המרלו אסטייט 2005.

ביין מרלו אסטייט 2005 ניכרת ההשקעה וההקפדה של יקב תשבי על תהליכי היצור של היין. היין מורכב מבלנד של 95% מרלו ו5% קברנה פרנק. הענבים נבצרו בבציר ידני מחלקות בעלות יבול נמוך, של פחות מ-900 ק''ג ענבים לדונם. היין יושן כ-12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. היין מכל חלקה התיישן קודם כל בנפרד, ורק לאחר מכן החליטו ביקב על התמהיל המדויק של היין, וערבבו בין החביות. התוצאה הסופית היא מרלו מרשים, בעל גוף מלא ואופי מורכב ומגוון. ליין ארומות של פרי בשל מדי, תבלינים, פטל שחור וקסיס. התחושה היא שמדובר ביין מורכב, בעל רבדים שונים, שהולכים ומתגלים במהלך השתייה שלו. גם אנשי היקב מודעים לפוטנציאל של היין, ומעריכים כי היין ילך וישתבח בשש השנים הקרובות.

מעל לכל, אפשר לסכם שמדובר ביין מורכב ומעניין, אך עם זאת טעים ונגיש, שיתקבל בברכה בכל פורום של טועמי יין או ארוחה. המחיר המומלץ לצרכן של שתי היינות הוא 85 שקלים, ואני ממליץ בחום על המרלו אסטייט של תשבי, שלדעתי מפגין איכויות שאינן שכיחות ביינות מרלו מהתוצרת המקומית.