זו השנה הרביעית הולכת ירושלים לחגוג בחודש דצמבר עם שלושה סופי שבוע של אמנות, תרבות ואוכל – חמשושליים 2008. לכבוד האירועים, ישערכו בתאריכים 4-6.12, 11-13.12 ו-18-20.12, הנה מדריך והמלצות לכל הפעילויות שיכלול הפסטיבל
''אני מחסלת את קערת האושפלאו, שמצליח להיות עסיסי אך לא שמן, עם גרגרי אורז, המון רצועות גזר נימוחות ומלאות טעם ופיסות גדולות של בשר שוק בקר...''. שפרה צח ובעלה התלבטו בשאלה: מהי גולת הכותרת של הארוחה במסעדת דרך המשי
מטיילים בצפון ומחפשים מקום לארוחה? בנקודה הצפונית ביותר על המפה, במושבה הפסטורלית מטולה, ממוקמת מסעדת בת האיכר, המציעה בשעות הצהריים ארוחה עסקית הכוללת לחם וסלטים, עיקרית לבחירה ושתייה. מחיר הארוחה נע בין 49 ל-69 ₪
בכל הנוגע למסעדות איכות – המבחר לשומרי כשרות בדרך כלל מצומצם יותר, היצע המנות קטן יותר, ולפעמים צריך לנסוע רחוק בכדי לאכול ארוחה חגיגית וכשרה. לכבוד שומרי הכשרות: הנה ארבע מסעדות איכותיות, כשרות ובשריות, ברחבי הארץ
''את סיורנו במדבר עשינו בטיול ג'יפים, שבסופו עצרנו בעיירה ריסאני, בחדר פרטי עמוס בשטיחים צבעוניים, לארוחה מצוינת שכללה פיצה ברברית: בצק פריך ומושחם, ממולא בבשר והמון ירקות שונים...''. המסע למרוקו של נעמה הלוי. פרק שני
''עוד אנו שותות, ועל שולחננו נחתה מנת פירות ים, מורכבת מקלאמרי ושרימפס טריים, שוחים ברוטב שמנת ושום עשיר, שהקנו למנה את טעמה המיוחד...''. קרן ויזנר מודה למסעדת קאראס בבת ים, שהוכיחה לחברתה הצפונבונית שיש חיים מחוץ לבועה
''אנחנו בחרנו להתנסות בבנטו סלמון, וקיבלנו מגש עם פילה סלמון בגריל ברוטב פונזו, אורז עם ירקות, סלט, וארבע אינסייד אאוט של גזר ומלפפון עטופים בסלמון...''. עיינה גל התוודעה במסעדת בנטו אל הגרסה היפנית לקופסאות טייק-אווי
קולפן שלושת הלהבים מיועד לקילוף קליפות עבות, כמו של תפוחי אדמה או בטטות; קליפות דקות, כמו של מנגו, עגבניות או תפוחי עץ; ולקילוף רצועות דקיקות, של גזר למשל, בסגנון ג'וליאני. להשיג ברשת ספייסס כלים וטעמים
אכילת הפרח של הארטישוק נחשבת למעדן, אבל דווקא עליו הם אלו שמעניקים לו את סגולותיו הבריאותיות, ובהם הורדת רמת סוכר וכולסטרול בדם, ניקוי רעלים מהכבד והמרצת זרימת המרה. ליאורה חוברה, דיאטנית ומטפלת בצמחי מרפא, מסבירה
''אבל ההתמחות העיקרית של מאיה הקונדיטורית היא הפטיפורים. פיסות חלום קטנות ויפהפיות בעבודת יד, שכל אחת מהן ממלאת את חלל הפה בשילוב טעמים משכר....''. שפרה צח ביקרה באירוע בו השתתפה קונדיטוריית הבוטיק מאיולה, והתמכרה
''מחבת פטריות שמפיניון ברוטב גבינה לקחה את הכתר. זו המנה היחידה שלא לוותה בשלל צבעים, פשוט משום שלא היה צורך. טעמה דיבר בעדה באופן חד וברור...''. בבית הקפה שיראין שבמזכרת בתיה, גילתה שיר כידן שעם פטריות אפשר לעשות קסמים
מסעדת לחם ארז בהרצליה מציעה בשעות הצהריים ארוחה עסקית מתוך תפריט מגוון במיוחד, הכולל כריכים, סלטים ומנות בשריות, המוגשים לצד לחם, שני ממרחים, וכוס שתייה. גם טווח המחירים מגוון, ונע בין 38 ל-81 ₪, בהתאם למנה העיקרית
''המוניטין של הקבב של ציון מוצדק. קבב אמיתי, מתובל כהלכה, מעט ורדרד בחלקו הפנימי וחרוך היטב מבחוץ, והבהרט והקינמון המתבלים אותו מזכירים מסעדות ערביות משובחות...''. יובל בלנקובסקי אכל במסעדת שיפודי הגפן את הקבב הכי טוב בעיר
לא משנה אם אתם מתכננים אירוע משפחתי גדול, מארגנים כנס בעבודה, מארחים כמה חברים הערב, או סתם לא מתחשק לכם לבשל – אוכל של מעדנייה מספק פתרון מהיר, זול וטעים לכל מצוקה קולינארית. הנה ארבע מעדניות כשרות ומשובחות ברחבי הארץ
''משולש אחרי משולש של שלמות הוציאו מאיתנו קריאות התפעלות ואנחות תענוג. בשם כל הקדושים, אלוהי המוצרלה והפטריות, זה ממש ממש טעים!..''. אדווה גן סתיו חגגה מפגש מחודש עם ידיד ותיק, עם הפיצות האלוהיות של גוסטו – פיצה גורמה
''לאט לאט פירק יפתח את האוכף והצלעות, והראה לי את סטייק הטי-בון, שכולל את נתח הפילה הקטנטן ואת נתח הסינטה (מסתבר שגם לטלה יש)...''. דניאל לוין פירק בשר טלה, הלכה למעשה, בחנות מסבירת הפנים של קצביית הטלה המעולה
''את עינינו צדה מנה שנקראת פוטומאקי קדאיף. פוטומאקי אנחנו יודעות מהו, אבל איך קדאיף מתקשר לכאן? מתברר שכמו כפפה ליד. חברתי שהעזה והזמינה פשוט טיפסה על הקירות המעוצבים מרוב התלהבות...''. שיר כידן מביאה חווית ממסעדת אויאמה
''ביין מרלו אסטייט 2005 ניכרת ההשקעה וההקפדה של יקב תשבי על תהליכי היצור של היין. התוצאה הסופית היא מרלו מרשים, בעל גוף מלא ואופי מורכב ומגוון...''. מבקר היין יובל בלנקובסקי ממליץ על מרלו אסטייט 2005 של יקב תשבי
בשוק האיכרים של נמל תל אביב ניתן למצוא את עירית, אמנית ליפתנים ומיצים טבעיים; אילן משדה אילן, שמוכר תערובת תה ייחודית; ואת הדוכן של לולי, המציע מגוון של ממתקים בריאים, מחומרים טבעיים בלבד. השוקולטייה רואי גרשון עושה שוק
''קיש הבצל המתקתק היה טעים מבפנים ומבחוץ, משמע, הן בצק החמאה הנימוח והן המילוי העשיר, היו נפלאים..''. מיה בר בילתה עם בתה בבית הקפה אוסישקין רסט קפה, וכמו בפרסומת לכרטיס האשראי– תהתה למה מגיע לה כל הטוב הזה
''מאפה הקינמון היה נימוח, מדויק באופן הכנתו, בעל טעם עשיר של קינמון אך ללא טעמי הלוואי הנלווים לעתים למאפה נפלא זה...''. נדב אבידן הפתיע את זוגתו בתופינים ומיני תרגמה, מהקונדיטוריה הכשרה אייל מאפים טובים שבנס ציונה
''פצחנו באכילה של קיורטוש ממולא בשוקולד ומצופה באגוזי קשיו. אכילת קיורטוש היא כמו אכילה של החלק הכי טעים של המאפה, בלי להרוס אותו..''. ביקור בקיורטוש המאפה ההונגרי סייע לשירי טוב להבין מעין צמחה לה הנהנתנות של חברתה
טעם נפלא, מראה צבעוני משובב נפש, וניחוח מעודן של אוכל ופרחים. מסעדת קוקה בראשון לציון, מסעדה חלבית כשרה המשולבת עם חנות פרחים, מציעה בשעות הצהריים של אמצע השבוע שלושה סוגים של ארוחות עסקיות, במחיר 39, 59 או 69 ₪
תחרות היינות הבינלאומית טרה וינו 2008 הגיעה אמש לסיומה, לאחר שבמהלכה נטעמו יותר מ-600 יינות מרחבי העולם, ובהם לא פחות מ-337 יינות ישראליים, מ-75 יקבים. כאן תוכלו לגלות איזה יין נבחר ליין הישראלי הטוב ביותר לשנת 2008
גשם של ממש אמנם מבושש להגיע, אבל הימים המתקצרים, הלילות הקרים והטפטופים המזדמנים, מעידים כולם על כך שהחורף אולי עוד לא הכה במלוא עוזו – אבל הוא ללא ספק כבר כאן. לכבוד החורף – ארבעה מסעדות עם תפריט חורפי במיוחד