מטעמי קוצ'ין, במושב מסילת ציון, מציעה שלושה תפריטים (החל מ- 100 ₪) על טהרת האירוח הקוצ'יני האותנטי. התפריטים משלבים מגוון טעמים מסורתיים, המאופיינים בתיבול פיקנטי, ומאכלים הדורשים המון סבלנות, דיוק והשקעה
האוכל האסיאתי עשיר בטעמים, ניחוחות ומרקמים והוא משלב בתוכו מגוון תבלינים ישנים לצד חדשים. רכזנו עבורכם ארבע מסעדות, ברחבי הארץ, המתמקדות בעיקר במאכל שהוא היום בגדר חובה בכל ארוחת ערב, אירוע או T.A: הסושי
''ארוחת הבוקר כללה שתי ביצי עין מושלמות שנראו כאילו יצאו מציור ילדים, ג'בטה מחיטה מלאה, זיתים, טחינה, ממרח עגבניות מיובשות, גבינת שום שמיר ועוד...'' אדווה גן סתיו, לאחר ביקור בקפה רומא, שוקלת ברצינות לטוס לאיטליה
בכל שנה כשמגיע ל''ג בעמר, עולים הזיכרונות הנוסטלגיים: על המדורות, על החבר'ה, על ריח העשן שלא עוזב את הבגדים. עברו וחלפו השנים וגם היום יש לנו זיכרונות נוסטלגיים, בעיקר על בילוי וחוויה. זיו תפוז מספר חוויות מהבית בגליל
''מרוב שמחה, הזמנו עוד סיבוב של קברנה ושל בני הזוג, סטלה וסטולי. בכוחות אחרונים צירפנו לשולחן גם את בלה דונה – בסיס טורט ועליו שוקולד במגוון צבעים ופקאן סיני...'' אדם בר לקח את אשת העולם הגדול לפיאנו בר בת''א
''אנחנו מחליטים שבפראג התנהג כצ'כי, ומזמינים את תפארת המבשלות הצ'כיות – ''סטרופראמן'' בהיר ומרענן, בשבילו, ובשבילי את ה''קוזל'' בטעם מתקתק-קרמלי...'' שפרה צח ובן זוגה התנהגו כמו שני צ'כים רציניים בפראג הקטנה
''הזמנתי פילה סלמון צלוי ברוטב שמנת וחרדל. פרפר הסלמון שנחתך במיומנות היה מצוין, רך ועסיסי והוגש מעל קוביות רכות של תפוחי אדמה וחצאי עגבניות שרי...'' אדווה גן סתיו, אחרי ביקור בבורוכוב 88, יודעת להמליץ לאן כדאי ללכת''
''ריחות השוקולד והמתיקות אפפו אותי והבנתי שנכנסתי לגן עדן חלומי וממכר. כמו ילדה קטנה ניגשתי ל''ראיות'', חשתי אותן ומדי פעם הגנבתי לפי חתיכות של תאווה...'' קרן ויזנר החזירה את השוקולד לחייה לאחר ביקור ב CHOCA
''הסביצ'ה הייתה אחת ההברקות של הארוחה – היא נעשתה סביב הטעמים החמוצים עם לימון, מעט בצל, זיתים ועוד. הגוון החמוץ הדגיש את טעמו העדין של הדג...'' דניאל לוין, לאחר ביקור באוליב ליף, חושף את המדריך המלא לערב רומנטי
יניב חדד, השף של מסעדת מיטבלים, משלב במטבחו חדשניות ויצירתיות עם טעמים נוסטלגיים מבית אמא. אהבתו לבישול החלה כשהיה מפתח גוף, ומישהו צריך היה להכין לו כמויות של אוכל. וגם, מתכון: צלעות טלה ברוטב קרמל ותפוזים
מליס הנו בית קפה ואספרסו בר, השוכן במרכז ת''א. במקום אווירה נעימה, אוכל טעים, תחושה משפחתית ושירות מכל הלב. מדי יום, בשעות הצהריים, מציעים במליס ארוחה עסקית הכוללת מנה עיקרית + 3 תוספות + שתייה קלה ב-44 ש''ח
איטלקייה, אסיאתית, פרסייה ומרוקאית נפגשות. על מה ידברו? בעיקר על איך מכינים אורז פרסי, כיצד משדרגים פסטה ובאילו תבלינים משתמשים המרוקאים. אספנו עבורכם ארבע מסעדות שישמחו לתת לכם טעימה מהעולם הפרטי שלהן
נשארו לכם צנצנות חרוסת שלא נאכלו עד תומן מחג הפסח? יום העצמאות עבר, אך החשק לפלאפל עדיין קיים? אספנו מספר המלצות ומתכונים שידאגו להעביר לכם את תקופת ''אחר החגים'' של אמצע השנה, קצת יותר בקלות
''אנחנו לוקחות את הזמן. בבשר, כמו ברוב הדברים הטובים בחיים, לא צריך להאיץ. המנגל הפרטי שלנו על השולחן שומר את הכל חם ומבעבע...'' אדווה גן סתיו מבקרת באל גאוצ'ו, השוכנת במלון כרמל, המשקיף אל מרחבי הים הכחול
''לשולחן מגיעה מעין עוגה של אורז בסמטי דחוס, בצבע אדום עמוק, מנוקדת שברי אגוזים, שקדים ופירות יבשים, שבתוכה טמונים נתחי כבש עסיסיים. כל זה יחד מתחבר למעדן שקשה להפסיק לטעום...'' שפרה צח יוצאת למסע הודי באינדירה
''הזמנו למנה עיקרית את המנה הצרפתית ''קוק או וה'', עוף ביין שהיה רך ועסיסי, בצבע סגלגל כהה, כמו יינות היקב של גדי....'' יובל בלנקובסקי ביקר ביקב הנס שטרנבך וזכה ליהנות משלושה דברים: מסעדה טובה, יקב משובח וטיול מהנה
הזמנו ''אנטריקוט כריסטופר'' - מגדל שכבות שתחתיתו פירה, עליו מעין לביבה פריכה עשויה טבעות בצל שטוגנו בבלילת בירה ולמעלה נתח אנטרקוט משובח ועבה, מעוטר בציר עשיר בגוון מתקתק...'' שפרה צח מגלה את אמריקה בקולומבוס
''לשולחננו הגיע שניצל ענקי, בכל מובן המילה. השניצל עשוי דק אבל בהחלט יכול להספיק לשני אנשים המשתוקקים לאכול. טעמו הזכיר טעם של שניצל ביתי וכל ביס העלה חוויה אחרת מתקופת הילדות...'' רונית טל סגרה חובות ישנים בקפה Y
האם ידעתם שאפשר להפיק חשמל באמצעות תפו''א? או שתפו''א היה הירק הראשון שגודל מחוץ לכדור הארץ? לקראת יום העצמאות, אספנו עשר עובדות שבטוח לא ידעתם על תפוח האדמה וגם, היכן ניתן להשיג שמן זית טבעי ואיכותי
''לשולחן הגיעו שני נתחי ענק על מחבת רוחשת, משופדים על שיפודים לשמירת צורתם. אחר כך, הגיע הריב – נתח בשר שהתחייב להיות 500 גר' ולדעתי עבר את ה- 600...'' זיו תפוז עבר את כפר תבור, חרש את העמק, ואז נתפס על ידי אברמסון
מיתוס, מסעדת גריל בר כשרה ומעוצבת בלב ת''א, מציעה תפריט עסקי בשעות הצהריים, הכולל מנה ראשונה, עיקרית וקינוח במחיר 79 ₪. מלבד העסקיות, מיתוס מציעה תפריט בשרים ומנות פתיחה וכמו כן, מבחר עשיר של אלכוהול איכותי
''בחרנו בקציצות אנטרקוט עם עלי מנגולד וגרגרי חומוס, בציר בקר. המנה הוגשה במחבת ברזל עמוקה, והכילה שילוב מוצלח של רכיבים וטעמים, שציר הבקר מחבר ביניהם...'' אדם בר ביקר ב D-Restaurant והרגיש כמו איש העולם הגדול
היום שאחרי חגיגות יום העצמאות הוא תמיד היום הכי עמוס בישראלים המקיימים את מצוות הנפנוף, הספורט הלאומי. עבור כל מי שלא בא לו להשתתף במשחק, אספנו ארבע מסעדות, שהכנת הבשר עבורן היא משחק בליגה אחרת
''באמצע המרק החלה התקפה של מנות, כולן יפות, מוגשות באסתטיות רבה. ממש כמו מצעד דוגמניות על השולחן שלנו. מתברר שיש להן גם שם- אוצומאמי – אוכל קטן'' אורלי פרש אזולאי מגיעה לטאטאמי ועושה את זה פעם ראשונה, ביפנית
הכנה וטיפול בבשר זו אומנות. ובאומנות כמו באומנות צריך לדעת להשקיע, ללמוד ולטפח. השפים שאול בן אדרת ואיציק פיינשטיין מסבירים, כיצד ניתן להוציא מהבשר את המיטב ואיך אפשר להפוך את ''חג המנגל'' לאירוע של אסאדו אמיתי?