לומיטו קריית עקרון, שעת צהריים. שיר כידן מגיעה ומוצאת הכול – עולם שלם של סלטים, פרגיות, אסאדו, אוסובוקו, עוף צלוי עם תבלינים, פסטלים, קבב פלפל וקבב יווני. והיא אפילו לא צריכה לסחוב את המצרכים עד לאוטו
קובי גוטהלף, השף של מסעדת טל טלה שבנווה דורון, עונה לנו על כמה שאלות ומסביר איך זה להיות שף שאוהב גבינה. למי שרוצה, הוא מוסיף גם מתכון לקיש פטריות וגבינות צאן, מהסוג שרק הוא, בית היוצר של טל טלה, יודע להכין
שירלי רחמים הולכת להטמין פתק בכותל ומיד אחרי לארוחה במסעדת בין הקשתות, ירושלים. פה היא בוצעת חתיכת פוקאצ'ה ומנגבת, עוד חתיכה ומורחת, עוד חתיכה ומלקקת. ועוד לא דיברנו על המנות העיקריות שמציעים לה בין הקשתות
קולומבוס הכשרה שבהרצליה פיתוח, מסעדת ביסטרו שף בליווי השף והיועץ הקולינרי אייל קורנבליט, מציעה לכם ארוחה טובה לצד אווירה נעימה ומסוגננת ממש כמו באמריקה.
אספנו בשבילכם ארבע מסעדות שישמחו להביא את האוכל עד אליכם, בלי שתצטרכו להוציא את האף החוצה אל הקור או אפילו לבשל במטבח. ההצעה מתאימה למי שעסוק, למי שעורך ישיבות או אירועים בבית או למי שהוא סתם עצלן בחורף
כמה הצעות למסעדות ולמעדניות שמציעות לכם הצעות מפתות לכבוד ט"ו בשבט, חג האילנות, שאף על פי שבדרך כלל עובר אצלנו מבלי משים, חבל להתעלם ממנו – גם בגלל הפירות היבשים וגם כי כזו סיבה לחגיגה לא מגיעה כל יום
"ב-8 לינואר 1935 נולד תינוק בשם אלביס אהרון פרסלי, ואני אכלתי את ההמבורגר שהוא הכי אהב. גבירותיי ורבותיי, Elvis has left the building..." אמיר נהרי מבקר בפונדק אלביס שבנווה אילן, המבורגר מעולה רבע שעה מהבית
הבר-מסעדה לינק שבירושלים כבר כבש לו מקום של חשיבות בקרב תושבי ירושלים, ביניהם יובל בלנקובסקי וחבריו, אז לא היה לו אכפת להגיע לכאן שוב. ה-Happy Hour, היצע הוויסקי המשובח ומנת נתח הקצבים גם הם לא הפריעו
אדוה גן סתיו (טעמתי לא מעט סושי בימי חיי) מבקרת בקוי סושי בר ברעננה ומביטה, מעברה השני של ערמת נתחי דג בוהקת מטריות, בעבודה ב-40 אצבעות של לי-אן, יין, וואנג וצ'ין, שמייצרים סושי ש"תסמכו עליי וזהו", הוא מעולה
שף אדר קפלן-מור מסבירה הכול על בישול עם אלכוהול. צמצום, ניקוי, שלהוב וקישוט - כל מה שרציתם לדעת על בישול עם אלכוהול ולא העזתם לשאול
ליאורה חוברה מציעה לכם להכין בחורף דייסה: היא גם טעימה (לא כמו בצבא), והיא גם מזינה, בריאה ומחממת. עוד מתברר שכיף לבשל אותה – ואפשר עם כל מני מרכיבים שלא חשבתם שתראו בדייסה – מה דעתכם על גזר, בטטה ובירה?
"שיראין הוא בית קפה חלבי וכשר ואני, קרניבורית, הזמנתי את הדבר היחיד שפעם חי: סלמון על שיפוד, קריספי מבחוץ ובשרני מבפנים, מלווה חלת בצל פריכה שטעם הבצל שבה משתלב במתיקות החלה ויוצר נפלאות..." שיר כידן בשיראין
בנחלת שבעה, בתוך חצר ירושלמית טיפוסית שאליה מגיעים מתוך סמטה ירושלמית טיפוסית שוכן לו בית קפה לא טיפוסי כלל וכלל. אמיר נהרי שמח לגלות את תמול שלשום, בית הקפה המיתולוגי שמציע תרבות ואוכל לירושלמים ולאורחים
במסעדת מפגשים שברמת גן מוצאת שירלי רחמים מפלט מעומס השבוע בשילוב עם ארוחה טעימה, שמפתיעה אותה: לא מדובר בעוד מסעדה מזרחית-ים-תיכונית עם תפריט צפוי כי אם בהיצע עשיר ולא אופייני, עשוי כהלכה, לטעמה ולטעם אמה
במסעדת סולו החלבית בקריית מוצקין מציעים לכם כמה הצעות עסקיות. מגוון מנות איטלקיות וסושי כשר, מחירים סבירים, מפלט ייחודי בנוף של הקריות, ואווירה נעימה שלא תרצו לפספס. באמצע יום העבודה או סתם כי אתם בסביבה
לחורף מתוק, חמים וטעים – אספנו בשבילכם ארבעה מקומות שמציעים עוגות, עוגיות ושאר מתוקים ששמם הולך לפניהם בכל רחבי הארץ. את הקינוחים תוכלו להכין בעצמכם או לקנות מוכנים ולאכול בתאווה, והעיקר - להסתיר מתחת לסוודר
בבר הברון מתאספים החבר'ה אחד אחד בסוף היום או בסוף השבוע, שותים, אוכלים מהתפריט המגוון וצופים במשחק שמשודר על גבי המסך. שיר כידן (לא באתי בשביל המשחק) נהנית ממשקאות שמכינים במיוחד בשבילה בבר הברון ראשל"צ
חדש במטבח לכבוד ט"ו בשבט: מפצח האגוזים המעוצב של רשת קוק סטור לשימוש בשולחן החג, ואם כבר על השולחן – קחו לכם פירות יבשים מרשת ספייסס כלים וטעמים, טארט פירות יבשים מיוחד, הכול ברוח ט"ו בשבט המתקרב אלינו
"מסעדת אבו גוש היא הראשונה באבו גוש שפתחה את שעריה לישראלים ושהציגה את המטבח הערבי עם סטנדרטים גבוהים של הגשה ושירות. כיום גדוש הכפר מסעדות, כולן נפתחו בזכות החזון של איברהים..." יובל בלנקובסקי לומד על אבו גוש
"הגרסה האסיאתית עולה בהרבה על כל שניצל: הבשר עשוי בגאונות, ציפוי הטמפורה מוסיף למנה מתיקות, וכל הסיפור הזה עטוף במנדרין פנקייק בשילוב ירקות ורוטב הויסין או צ'ילי חריף..." דניאל לוין טועם ממטעמי צ'ויה האסיאתית
יובל בלנקובסקי מספר על יקב תשבי המשפחתי (אך לא קטן), על סדרת רקאנטי של יקב רקאנטי, טועם יינות חדשים וממליץ על מנות שראוי שיהיו לצדם. עוד הוא מבשר על מדריך יין חדש, כולל ומקיף, ספר התנ"ך של היין הישראלי
"כאן לא הלכו על הפתרון הקל והמוכר של עוד חומוסייה-שיפודיה, אלא, הפתעה-הפתעה, מטבח חלבי עם מנות יוצאות דופן וקלילות יותר, המשלבות בין הבישול המסורתי לטעמים עכשוויים..." שפרה צח מפקירה עצמה לשמש בקפה של רוז'ט ביפו
"בקינוחים של די רסטורנט מצאנו את שביל הזהב בין המטבח הקלאסי למקומי. ואם חושבים על זה, לשילוב של הקלאסי עם הפתיחות ל'כאן ועכשיו' בדי רסטורנט יש גם מסר לחיים. בעיקר ביום הולדת..." שפרה צח על די רסטורנט תל אביב
מסעדת כרמלה בנחלה יוצאת במבצע מיוחד במהלך חודש ינואר, שבו היא מציעה במחירים אטרקטיביים את יינות יקב כרמי יוסף ולצדם את האוכל המצוין שמתאים להם. כל מנה תקבל את היין שלה ואתם – את החוויה המהנה של כרמלה בנחלה
במסעדת לוצ'נה האיטלקית הממוקמת בין אשדוד לאשקלון, בתחנת הדלק סונול שבמושב אמונים, תמצאו אוכל איטלקי משובח, עיצוב חם ופשוט, מחירים סבירים, ואפילו הצעה עסקית משתלמת. אם בדרך מפה לשם או אם במכוון, לוצ'נה בשבילכם