ברשת מרבד הקסמים הירושלמית אפשר ליהנות מהצעה עסקית הכוללת את מיטב תבשילי המטבח התימני, לא רק בחמשושליים, אלא בכל ימות השנה. בכל יום, עד השעה 17:00, ניתן ליהנות במסעדות הרשת מארוחה עסקית, הכוללת פתיחים, מנה ראשונה, מנה עיקרית ושתייה טבעית, ב-49 ₪ בלבד
''בין שירת הזמרת לצלילי הגיטרה החשמלית נהניתי ממשקה המרטיני האהוב עלי, בחיזוק קל של סאוור, שהפך אותו לכייפי בעליל...''. קרן ויזנר ביקרה בקרסון בר ביפו, על הופעותיו החיות ואווירתו המיוחדת, והרגישה כמו במערב הפרוע
''זה לא היה מעין קסם מיוחד, או אגדת דיסני קטנה וחמודה. כל מה שהיה צריך זה מישהו שיהיה סבלן, ולא ידבר אליי כאילו אני זן נחות בגלל חששי מהמטבח...'' נדב אבידן התגבר על פוביית הבישול שלו אצל השף סטפן, מביסטרו בר קרוסל
''הטחינה, סמיכה ומתקתקה מעט, הייתה מאוזנת בול, לא חמוצה או מלוחה מדי, והתיבול בעשבים טריים, אולי הייתה זו הכוסברה מלכת העשבים, השאיר טעם של עוד...'' מיקה פורז נהנתה מנשנוש טעים ובריא במזה, בית קפה חינני וצמחוני
''והנה זה התחיל: חציל בלאדי, לחם שום, אמפנדס פטריות וגבינת קממבר, קונפי ארטישוק עם טרטר טונה אדומה.... יש צורך לעצור כאן לרגע, ולהסביר איך זה הולך. מגיעות כ-2 מנות לשולחן, אנחנו אוכלים, מחליטים שזו המנה הכי טעימה שאכלנו מעודנו, וחוזר חלילה...''. נדב אבידן ניסה לשכנע את קובי מקציאנו, השף של מסעדת סול הירושלמית, לעבור לגור איתו ולבשל לו כל יום. הוא לא הצליח. ירושלמים - הרווחתם
צמחי תבלין כלימון ולואיזה לא רק מריחים נפלא וטעימים במשקה. יש להם גם סגולות בריאותיות. בלואיזה, למשל, יש חומרים המסייעים לבעיות עיכול ולמניעת סרטן, ולימון יעיל כנגד שיעול, עקיצות ודלקות גרון. עוד כמה סיבות לצרוך אותם
נוסעים לבלות בחמשושליים? לפעמים, דווקא במסעדות הפועלים של השוק תמצאו את האוכל הפשוט, הטעים והזול ביותר. הנה ארבע מסעדות פועלים משוק מחנה יהודה, המשתתפות בפסטיבל חמשושליים, ומציעות אוכל של בית, במבצעים מיוחדים
אבשלום נואמה, שותף ושף במסעדת agua הירושלמית, מספר מה הכין לחבר'ה לאכול בתור ילד (ספגטי ברוטב שמנת), באיזה גיל נכנס לתחום המסעדנות (15), מתי ואיפה פגש את אשתו, ולמה כל כך חשוב לו שיהיה שמח במטבח
''מבלי להתמהמה יתר על המידה, המשכנו למנות הראשונות: לַחְמָה ג'וּן קלאסי, וקוּבֵּה חַמוּסְטָה בייתי וטעים''. אמיר בן נעים נסע לטיול אוריינטלי קטן במסעדת פאשה הירושלמית, המגישה אוכל תורכי אותנטי וכשר. גם בחמשושליים
אי-אה, אי-אה, או. ובחווה מסעדה משובחת, עם תפריט מענג. מיכל זמרני חזרה מחוות התבלינים, שם אכלה בין השאר ''צלחת ממולאים המהווה חגיגה של טעמים. מחד – חציל ממולא בתערובת מופלאה של גבינות מלוחות, צימוקים מתוקים וצנוברים, ברוטב גבינת לבנה. מאידך - משולשי פילו לוהטים, ממולאים בגבינה, עם טעם זעתר דומיננטי וחריפות קלה. מעולה, מעולה, מעולה...''.
במסעדת יקינטון נודלס בר ניתן ליהנות מכל העולמות: היא ממוקמת ממש על הדרך, בצומת בית השיטה, במיקום נוח להפליא למטיילים בצפון. מגוון המנות, בסגנון אסייתי, גדול, המחירים לא יקרים, וכיף ונעים לאכול בה, גם עם ילדים
בחורף, אין כמו להכין מרקים בבלנדר. הבלנדרים של חברת BLENDTEC ארה''ב, שמשווקת בארץ חברת קיטשן ליין, הם חזקים ורבי עוצמה, אך שקטים, ועובדים בשיטת Touch and Go- בלחיצת כפתור, הבלנדר מסיים לבד את הפעולה
''האסאדו היה נתח בשר למתקדמים, כל ביס צרך הרבה השקעה, אך בסיומו - סיפוק עילאי''. שי וקנין מבקש להודות לסוכנות היהודית, שבזכותה הגיע מרסלו מורגנפלד לארץ, ופתח בלימן את מסעדת מורגנפלד סטייק האוס המעולה
''לשולחננו הגיעה פרוסה עבה, שהורכבה מבסיס עוגת ספוג, עליו מוס עשיר, מצופה בקרם שוקולד מריר ועוגית נשיקה קטנה. עוגה מוצלחת מאוד...''. מיה בר פתחה את סוף השבוע בקפה קונדיטוריה הדובים, בזכרון יעקב. היה עמוס, וטעים
רוצים להפוך הובי למקצוע, ולשלב לימודים עם טיול ארוך בחו''ל? קמפוס לימודים והנספחות המסחרית של שגרירות אוסטרליה עורכים ב-15-16/11 כנס לימודים באוסטרליה, עם דגש על לימודי קונדיטוריה ובישול. ללמוד בארץ הקנגורו
''לאחר טעימה מהוססת מהסשימי, אנחנו מתנפלים עליו במלוא הכוח: נתחי דג הטונה צרובים מבחוץ ומבפנים נאים ורכים. טעמם מופלא והם טבולים ברוטב יפני מתקתק המשביח את טעמם. נגיעת התבלינים הפיקנטים צורבת, מענגת את החיך ומדגישה כל טעימה...'' דניאל רום הפקיר את עצמו לחווית המטבח האסייתי בפנדה'ס, והתאהב
''הברמן החביב החליט להסתכן ולהפכני לשפן ניסיונות, ומזג לכוסי קוקטייל משוגע שכלל ג'ין, פסיפלורה טרייה וטובורג...''. קרן ויזנר גילתה חווית קניות מסוג אחר בקובי'ס, בר עם מגוון של אלכוהול והופעות, בלב מתחם טיב טעם בראשל''צ
הימים המתקצרים, הלילות ההופכים קרירים והטפטוף המזדמן מצביעים כולם על כך שהחורף אולי מתעכב, אבל הוא כבר תיכף כאן. בעוד זמן קצר כבר נוכל להתעטף במעילים, לנעול מגפיים, לשלוף את הפוך מהארון ולאכול מאכלים של חורף. הנה מקומות שבהם תוכלו, את האחרון, לעשות כבר עכשיו
מסעדת הים הסיני, המגישה אוכל סיני מסורתי איכותי, המותאם לחיך הישראלי, מציעה שני דילים עסקיים לצהריים, ואחד לערב. הסועדים יכולים לבחור בין ארוחה קלה, הכוללת בר סלטים, סושי ואורז, לארוחה מלאה הכוללת מנה ראשונהלבחירה, מנה עיקרית לבחירה, תוספות, קינוח ושתייה. והמחירים - נוחים לכל כיס
זיו שחורי, הקונדיטור והבעלים שמאחורי המתוקים של זיו, קונדיטוריה מתוקה ברעננה, מספר מתי פתח את העסק שלו, מה לעולם לא יבשל, ולמה, ואיך השפיעו עליו עוגות השמרים של אמא שלו. ויש גם מתכון מנצח, לעוגיות קרם לימון
''עוד טעמנו שרימפס במרטיני. אולי תחשבו אותי לפרובינציאלית, אבל בסופו של יום, לטעמי, מבין פירות הים המקובלים במקומותינו, השרימפס לוקח כל תחרות בידיים קשורות. הפעם הזו לא הייתה יוצאת דופן, הנ''ל שייטו בברכת חמאה ומרטיני, וניחוח תפוז ריחף מעל פני תהום. מעולה''. מיקה פורז מצאה את פסטה מיאה שברחוב יהודה הלוי, המתמחה בפסטות עם פירות ים, כמסעדה המושלמת לפתיחת מושב הסתיו
ב-8-4 בנובמבר תתקיים באילת תחרות היין הבינלאומית טרה-וינו, הנערכת בחסות ארגון היין המוביל בעולם, OIV. באתר 2eat תוכלו למצוא את כל הפרטים והעדכונים החמים ביותר מהתחרות, ומהסופ''ש הנלווה לה, פסטיבל חווית היין
הרצאות על גבינות ומוזיקת ג'ז. טיול ג'יפים וטעימת יינות קינוח. סדנה להכנת גבינה ביתית והרצאה על יינות מבעבעים. בסוף השבוע הקרוב יתקיים בפונדק רמון שבנגב סופשבוע גורמה של גבינות ויין. הפינוק המושלם לתחילת החורף
בחופש לא טוב להיות בדיאטה. הדיאטנית ליאורה חוברה הפסיקה לספור קלוריות, ונסעה לעיירת הסטודנטים הבריטית קיימברידג', לבחון האם זה נכון שהבריטים לא יודעים לאכול. היא דווקא גילתה שם כמה הפתעות קולינאריות משובחות
דינו רוקח עבד בכלל במסעדה סינית כשנקרא לדגל למסעדה המשפחתית. אז הוא שחזר מתכונים של סבתא, נועץ בדודות, נעזר בדמיון, והיום מחמיאים לו על התבשילים הטריפוליטאיים שלו. ללקוחות הוא אומר שזו בשלנית מבוגרת במטבח