מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > ברים ופאבים> בלסון הירושלמי של קולוני

בסלון הירושלמי של קולוני


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''נתח הפילה היה ללא ספק המלך של הערב. הנתח היה עסיסי ורך, עשוי בדרגת מדיום, צרוב בפסי גריל שחורים, שהעניקו לו ארומת עישון נהדרת...''. דניאל רום התרווח בסלון של בר-מסעדה קולוני, והרגיש שמיצה את החוויה הירושלמית

''נתח הפילה היה ללא ספק המלך של הערב. הנתח היה עסיסי ורך, עשוי בדרגת מדיום, צרוב בפסי גריל שחורים, שהעניקו לו ארומת עישון נהדרת...''. דניאל רום התרווח בסלון של בר-מסעדה קולוני, והרגיש שמיצה את החוויה הירושלמית

את רוב סוף השבוע האחרון ביליתי בירושלים. בשעת בוקר עשינו את דרכינו, חברתי ואני, לעבר כבישיה המפותלים של העיר ירושלים. לציון 40 שנה לאיחוד ירושלים נערכים במוקדיה השונים של העיר אירועי תרבות, מוסיקה ותיאטרון, שווקים ססגוניים ותפריטים מיוחדים במסעדות ובתי הקפה. התוכנית הותוותה מראש: מוזיאון או סיור תרבותי בעיר, גלריה או שתיים, טיול רגלי וביקור בכותל. כמובן שהלו''ז שלי היה אופטימי מדי, ואתרים רבים היו סגורים בשבת. ובכל זאת, הקסם של ירושלים מנתק מהוויית המציאות מבלי להתאמץ מדי. מוזר. הרגשנו לגמרי בחו''ל.

הבוקר השמשי לקח אותנו אל הסמטאות הצרות. נכנסנו דרך שער יפו ועלינו לטיילת החומות המשקיפה על כל העיר. ראינו נוף עוצר נשימה, בניינים ארכיטקטוניים מרהיבים ביופיים, בית חולים איטלקי ישן ושוק עממי. כיפת הזהב נצצה בין המסגדים. צחוק ילדים התערבב בצעקות רמות ממגרש כדורגל קטן. את הדרך לכותל המערבי עשינו הפעם מן הרובע המוסלמי. השעה הייתה שעת בין ערביים. רוכלים ערביים הוציאו את מרכולתם והפצירו בנו לקנות. ריחות תבשילים ותבלינים הציפו את השוק בדרך אל הכותל. אחרי שיחה קצרה עם אלוהים כבר היינו מוכנים להתרפק על מסעדה ירושלמית. עלינו על דרך בית לחם, שמחים לקראת בר-מסעדה קולוני.

מסעדת קולוני היא שילוב מודרני של בר, מסעדה וסלון. עיצוב הפנים, בניצוחם של האדריכל אמיר כהן והמעצבת שלי פרימן מרשים. הסגנון אקלקטי, משלב ז'אנרים שונים, לעיתים מנוגדים, המשתלבים בהרמוניה טוטאלית: בטון אפור קר ומתכתי על הקירות נפגש עם ריהוט עץ חמים ותאורה אדומה. הכניסה למסעדה עוברת דרך מרפסת חיצונית רחבת ידיים. המארחת מובילה אותנו דרך סלון מהודר: ספות וכורסאות עתיקות יומין ולבושות הוד העניקו מימד ישן ואצילי מחד ותחושה חמימה של בית מאידך. הבר העשיר משדר יוקרה חושנית: נברשת אדומה לוהטת צובעת את הצעירים היושבים על הבר. בר עליון נוסף משקיף מעל גרם מדרגות. חדר אירועים אינטימי עם ספות נוחות לבנות מבהיקות נראה מבעד לקירות הזכוכית. ברחבי המסעדה פזורים שולחנות בר מוגבהים, למי שלא אוהב את אופציית הישיבה הסטנדרטית. קירות בר-המסעדה מציגים תערוכה עכשווית. קולוני משתנה כזיקית ונראית בו-זמנית כמקום מפגש עסקי, בר לילי וביסטרו אלגנטי ורומנטי.

מוסיקת ג'אז התנגנה והשרתה עלינו רוח אירופאית. תפריט האלכוהול העשיר, הכולל גם מגוון של קוקטיילים, הרעיף עלינו גם הוא השראה. לראשונות, הזמנו פטריות יער ופורטבלו על פולנטה, ורביולי אספרגוס וריקוטה בקרם כרישה וגבינת עזים. מנת הפטריות הייתה טעימה ומתקתקה, אך פשוטה למדי. מנת הרביולי הייתה מעודנת. המרקם היה מדויק ומילוי הגבינה היה עשיר ודומיננטי. קרם הכרישה וגבינת העזים היה מעולה. התענגנו על מנת הרביולי עד כלות, למרות שהפצרנו זה בזו להשאיר מקום לשאר.

לעיקריות הזמנו פילה בקר ברוטב יין אדום על מצע פירה, וסטייק אנטרקוט ביין. שתי המנות הגיעו בלוויית תוספות חמות של עדשים חומות, ברוקולי מוקפץ וארטישוק ירושלמי. לאחר התלבטויות החלטנו להזמין לצידן גם סלט אנדיב, רוקט וגבינה כחולה. הסלט היה עשיר ומרענן והשתלב לנו היטב עם טעמי הבשר. היו בו פלחי פירות טריים: שזיף ותפוז טרי, פקאן סיני מתקתק וגבינת רוקפור מגורדת גס, מעל הכל הזלפנו רוטב ויניגרט וסילאן והתמוגגנו. נתח הפילה היה ללא ספק המלך של הערב (בתחרות צמודה עם קינוח שאליו מייד אגיע..). הנתח היה עסיסי ורך, עשוי בדרגת מדיום, צרוב בפסי גריל שחורים, שהעניקו לו ארומת עישון נהדרת. בהתחלה, הגנבתי רק מבטי קנאה לזוגתי המקנטרת, בהמשך זה הפך לביסים חטופים מצלחתה ועד מהרה נגמר בהשתלטות גלויה על צלחתה. רק משחוסל הפילה, התפנינו להעניק גם לאנטרקוט את הטיפול הראוי לו. בשלב זה, הודינו שהאושר שלנו בהחלט עובר דרך הקיבה. היינו מרוצים ושלווים והתפנינו להתמסר עוד קצת לאווירה הקולונית המלכותית. התעמקנו בתמונות התערוכה מעוררות המחשבה (ולא אגלה כדי לא להרוס) ונהנינו מהקוקטיילים האלכוהוליים החמצמצים הקפואים שרעננו לנו את החיך.

לבחירת הקינוחים הקדשנו מחשבה מעמיקה. ידענו שארוחות, מצוינות ככל שתהיינה, נזכרות בסופו של דבר, לטוב ולרע, בזכות או בגלל הטעם הסופי שנשאר בפה- קרי הקינוח. מכאן שאין להקל ראש בסוגיה זו. כתמיד, היא התעקשה על שוקולד ואני על קינוח קליל יותר. כיוון שרוחנו הייתה טובה עלינו ולא היינו במוזה של ויכוחים, הלכנו על כל הקופה: גם מרקיז שוקולד וגם גלידת טחינה ביתית. שתי הבחירות התבררו כהצלחה מסחררת: מרקיז השוקולד היה מרוכז ומריר, בעל טעם קפה-וויסקי מודגש ושבבי בוטנים - תענוג שוקולדי מושחת היישר אל הווריד. גלידת הטחינה (כן, כן) הפליאה בטעמה- מעדן אקזוטי סמיך, מתוק וקר מקושט בנטיפי חלבה!

סיכמנו פה אחד שבר-מסעדה קולוני מיצה לנו מטאפורית את החוויה הירושלמית: מיזוג תרבותי של קר וחם, קהל מגוון ואלף פנים, דו קיום אופטימי מנצח של שוקולד וחלבה, ופשטות שהיא בעצם כל התחכום.

קולוני
דרך בית לחם 7, שכונת בקעה, מתחם הרכבת, ירושלים.
02-6729955, 052-2600006 ,054-5999930