מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > שף בשקט > שף בשקט> שף בשקט עם ערן לנקרי ממסעדת וונגס גריל שבאילת

שף בשקט עם ערן לנקרי מוונגס גריל


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

שף ערן לנקרי ממסעדת וונגס גריל באילת מספר על החודש שבילה על היאכטה, עם הבעלים של רשת ישרוטל, איזה אוכל היה מכין לחבריו בגיל 15, ומה היה אם לא היה שף. ויש גם מתכון, לסלמון ברוטב מיסו מייפל על מצע של אורז שום

שף ערן לנקרי ממסעדת וונגס גריל באילת מספר על החודש שבילה על היאכטה, עם הבעלים של רשת ישרוטל, איזה אוכל היה מכין לחבריו בגיל 15, ומה היה אם לא היה שף. ויש גם מתכון, לסלמון ברוטב מיסו מייפל על מצע של אורז שום

שם: ערן לנקרי.

מקום מגורים: אילת.

מסעדה: וונגס גריל.

לימודים: מכללת בן גוריון באילת. אחרי הלימודים נסעתי לחודש לאיטליה עם דייויד לואיס, הבעלים של רשת ישרוטל, ובישלתי על היאכטה שלו. בערבים הייתי עושה סטאז'ים בכל מיני מסעדות.

סגנון בישול: פיוז'ן, אסייאתי.

עבודות קודמות: אני פה, במלון רויאל ביץ', כבר תשע שנים. הייתי השף של האירועים, שף של מסעדת החוף, ''ליד החוף'', ואחרי זה הגעתי לוונגס. אני פה כבר ארבע שנים.

זיכרון ראשון שקשור באוכל: בגיל 15 הייתי עושה אוכל סיני לחבר'ה, אחרי בית ספר. אז עוד לא היה סטנדרטי.

אם לא הייתי שף הייתי: כדורגלן.

מנה אהובה: כבד אווז.

חומרי גלם אהובים: פירות ים, שמנת ועשבי תיבול.

לעולם לא אבשל: אין דבר כזה!

מנת דגל: סלמון ברוטב מיסו מייפל.

מסעדה מוערכת/אהובה: פדרו.

השראה: פיטר הומל, השף של מלון רויאל ביץ', ויועץ קולינארי של אל על.

חלום: לפתוח מסעדה קטנה משלי.


מתכון: סלמון ברוטב מיסו מייפל על מצע של אורז שום

מצרכים:
למשרה:
1 ק''ג מיסו לבן
250 גרם סוכר
300 מ''ל סירופ מייפל
300 מ''ל מירין (ליקר אורז יפני לבישול)
300 מ''ל סאקה
לדג:
220 גרם סלמון
לאורז:
2 כוסות אורז
10 שיני שום, חתוך גס
2 כפיות שמן
4 כפיות סויה
צרור בצל ירוק, קצוץ
4 שיני שום שלמות

אופן ההכנה:
1. לסיר קטן מכניסים מיסו, סוכר, מייפל, מירין וסאקה, מרתיחים תוך כדי בחישה עד שמגיעים לבלנד אחיד.
2. עוטפים את הדג במשרה, ומשרים למשך 24 שעות.
3. בתום ההשריה, מחממים תנור לחום 200 מעלות, מכניסים את הדג עם המשרה, ואופים למשך 10 דקות.
4. לאורז: מבשלים את האורז לפי ההוראות שעל האריזה. כשהוא מוכן, מרתיחים שמן בווק, מוסיפים שום, בצל ירוק וסויה, ומקפיצים את האורז עם המרכיבים.
5. להגשה: מניחים את האורז על הצלחת, ועליו את הדג. מעל הכל יוצקים את המשרה.

וונגס גריל
טיילת ישרוטל רויאל ביץ', אילת
08-6368989