Skip Navigation Linksראשי > סדנאות בישול > סדנאות בישול> שירי לי כנרת פסטיבל טעם כנרת
לחם בשר הרצליה

שירי לי כנרת


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

במהלך שלושת סופי השבוע הקרובים, בין התאריכים 30 בנובמבר ועד 15 בדצמבר 2007, יערך פסטיבל טעם כנרת, הכולל מגוון סיורים חוויתיים ואירועים קולינאריים, ובהם גם סדנאות בישול ייחודיות. הנה פירוט על כמה מהן

במהלך שלושת סופי השבוע הקרובים, בין התאריכים 30 בנובמבר ועד 15 בדצמבר 2007, יערך פסטיבל טעם כנרת, הכולל מגוון סיורים חוויתיים ואירועים קולינאריים, ובהם גם סדנאות בישול ייחודיות. הנה פירוט על כמה מהן

אזור הכנרת נראה כרקע לציור פסטורלי במיוחד: אגם כחול מול הרים נישאים, ספינות דיג מותחות רשתות, מטעי תמרים, בננות, חורשות ירוקות וסבך צמחיית הנהר על גדת הירדן. באזור יפהפה זה הוקמו בשנים האחרונות מסעדות, בתי קפה ומרכזי מבקרים חקלאיים וחוות, בהם יתקיים זו השנה השלישית פסטיבל טעם כנרת, ביוזמת עמותת התיירות סובב כנרת. פסטיבל טעם כנרת מספר את סיפורם של הגברים והנשים, שהכנרת, נופיה וגידוליה הם ההשראה למטבח הייחודי להם, למקום וליצירת חייהם. בני דור שני ושלישי לראשוני המתיישבים, חוזרים עם בשורת המקומיות ומזרימים אנרגיה וחיוניות בבתי הקפה, המסעדות והביסטרו-בכל שעות היום והלילה. מקצוענות ועבודה קשה ויצירתית הם שם המשחק, והרצון לשמח אנשים-זה סוד ההצלחה שתוגש במבחר היצירות הקולינאריות למטיילים ולסועדים באזור, במהלך שלושה סופי שבוע חורפיים, מה-30 בנובמבר ועד ה-15 בדצמבר, 2007.

לכל אורכו של הפסטיבל, בשעות היום והלילה, ישולבו סיורים רבים המתאימים לכל בני המשפחה: בחצר כנרת המושבה, בקבוצת כנרת, בחצר ראשונים, בבוסתן לבונה, בסיורי נ.פ.ש באשדות יעקב איחוד, בפארק הירדן, בחירבת צידא, בגשרי הירדן בחצר גשר הישנה. הסיורים חווייתיים ובהם תולדות העמק והכנרת, חיי הכפר, היסטוריה רחוקה וקרובה, כאשר היבטיה הקולינאריים מודגשים בשיר, סיפור, עשייה וטעימה. בחלק מהאתרים המשתתפים בפסטיבל, ניתן לקחת חלק גם בסדנאות אוכל ייחודיות:

אגדת לחם – סדנאות אפייה בתנור לבנים
אגדת לחם היא מאפייה קטנה וקסומה, האפופה בניחוחות מאפים ושפע טעמים של עוגיות, עוגות ולחמים מיוחדים. המאפיה ממוקמת בגשר השינה, ומשתמשת למאפיה בתנור לבנים, הנמצא במקום זה שנות דור. בימי הפסטיבל מתקיימות סדנאות אפייה מהנות וטעימות לכל המשפחה, הכוללות הסבר והדגמה על התנור העתיק הפועל במקום. ניתן לרכוש מהלחמים המיוחדים של מאיה האופה: לחם בטטה, לחם שושנים עם עשבי תיבול, לחם תמרים ומגוון לחמים מחיטה מלאה, לצד מוצרים ממשקי הסביבה: דבש, שמן זית, תמרים, קונפיטורות ועוד.
סדנאות האפייה מתקיימות בסופי השבוע של הפסטיבל, בשעות: 11:00, 12:00, 13:00. לפרטים והזמנות: 04-6753336; 04-675268.

גליתא - סדנאות ציור בשוקולד
כשבחוץ מחשיך מוקדם וטיפות הגשם מלטפות את האדמה, בסירים של גליתא מתבשל שוקולד חם שעושה מתוק בלב ומתוק בפה. במפעל של חוות השוקולד, הממוקמת בקיבוץ דגניה, תיערך במהלך הפסטיבל סדנת ''מתוק בלב'' - סדנת ציורים בשוקולד והכנת ממתקי שוקולד. בסדנא יקבל כל משתתף ערכה הכוללת מבחר הפתעות קטנות לטבילה בקדרת שוקולד חם ועיטור במגוון תוספות. בהמשך יוגשו לשולחן בקבוקי שוקולד נוזלי לציור חופשי כיד הדמיון. כל משתתף יארוז את יצירותיו וייקח אותם עימו לשמח את אוהביו. במקום מוצע גם תפריט חורף הכולל הפתעות מתוקות, ובהן טראפל'ס גלידה, ''חיבוק מתוק'', ''משקה האלים'', ''משקה האלות'' (משקה שוקולד חם וסמיך עם קרם פרלינה, כדורים קרנצ'ים ונגיעת קצפת), ובמיוחד לפסטיבל - ''חגיגה במטע'', גלידת תמרים וגלידת בננות, מהמטע המקומי, ערוכות בין פלחי תפוח, ברוטב שוקולד חם ושברי אגוזי פקאן. המקום פתוח בימים א'-ה' ובשבת בשעות 10:00-18:00, וביום שישי בשעות 9:00-17:00. הסדנאות מתקיימות בכל ימי הפעילות, עד שעה לפני הסגירה. לפרטים והזמנות: 04-6755608.

תמר בכפר – סדנאות בישול חורפיות
בתמר בכפר, הממוקמת במושבה כנרת, יעביר השף איתן פרי, ''השף המשתף'', מספר סדנאות בישול חורפיות, עם מגוון קטניות ותבלינים חורפיים, וידריך כיצד לשלב אלמנטים בריאותיים ואנרגטיים שיעטרו את תבשיל המטפונה אשר ימתין עמוק בין דקלי התמר.
סדנת מטפונה - טמון באדמה: אירוע של לימוד ואכילה במשותף. במהלך הסדנה יכינו המשתתפים מנות שונות ומיוחדות המעטרות את המטפונה, תבשיל עוף, בשר ותפוחי אדמה בבישול איטי בחום. אחר כך יטיילו למטע התמרים של משפחת שניידמן, לטקס הוצאת האוכל הטמון בין הדקלים, המלווה בארוחה נפלאה. הסדנאות, בנות 3-4 שעות, מתקיימות בימי שישי אחר הצהריים, בתשלום ובתיאום מראש.
סדנת בישול חורפי: סדנאות בהשתתפות הקהל, בהן מדגים השף אילן טכניקות בישול והגשה, תוך שימוש יעיל בתבלינים, ירקות וקטניות. מתכוני הסדנה יחולקו למשתתפים. הסדנאות מתקיימות בכל יום שבת, בשעות 12:00 ו-14:00. בסיום כל סדנא, ילווה השף את המשתתפים לסיור התמצאות בחנות של תמר בכפר, בה ניתן לטעום חלבות בטעמים, רחת לקום וקפה שחור מבושל – אירוח מתוצרת הגליל.
לפרטים והזמנות: 04-6709954.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש