בשישי בצהרים, בלב תל אביב, מטופלים בשלושת ילדיהם, הימרו בני הזוג כהן על ארוחת צהריים ב''מלכות הפלאפל'' ולא טעו. הילדות התלהבו מהמנה הכתומה של פלאפל בטטה והבן התביית על הפיתות הטריות שאופים במקום. זמן איכות
את טורו הפעם מקדיש הבריסטה אבנר מירב לקפה נמס, קפה ירוד ומעורר סלידה לטענתו, שמשום מה התחבב מאוד על הישראלים
סקפטי ונרגן יצא גיל בן חרות לסדנת שמן הזית של השף יניב גור אריה ב''לגעת באוכל''. מה כבר יכול להיות מרגש בבישול בשמן זית, הוא מלמל. את מה שקרה לו בארבע שעות אפשר להגדיר במילה אחת - מהפך
בביתה שבשמורת האלונים במרום גולן, מול נוף מרהיב ובחיק צמחייה בסגנון שוויצרי, מארחת שפרה מיכאלוביץ' לארוחות פרטיות. התפריט שמשתנה על בסיס יומי והאווירה האינטימית, הופכים את הביקור אצלה לחוויה קולינרית מקורית ומיוחדת
השף דוויד בולי מגיש גירסה משלו למטבח הצרפתי הקלאסי. מאז שהמסעדה נפתחה מחדש כמעט שאי אפשר להשיג בה מקום אלא בהזמנה של חודשים רבים מראש.
מזג האוויר הסוער בשבוע האחרון מייצר לפחות שני דברים טובים, הוא מעלה ברשתות הדייגים עושר של פירות ים והוא עושה חשק למרק חם. השילוב בין השניים מנצח
התפוזים, התפוזים טובים באלף אחוזים, אבל גם לאשכוליות לא חסר ובטח שלא לפומלות. כל הסיבות לאכול הדרים עד מאה ועשרים
הרוטב של פלטת פירות הים העצומה היה פשוט לכאורה, בסך הכל עגבניות, פלפלים חריפים והמון עשבי תיבול. אבל מישהו במטבח כישף אותו. לא יכולנו להפסיק לאכול ממנו, דומעים מהחריפות ומתענגים על כל ביס. אין מה לומר, פירות הים ליוו אותו באופן מושלם
בניגוד למקובל התפריט בבאנאפה פותח דווקא בקינוחים. בעמוד הראשון מצוטט גיל חובב, אוטוריטה פרנקופילית, שטעם במקום את הקרואסון הטעים ביותר בארץ. דילמה רצינית. נורא רציתי להקשיב לגיל חובב אבל מאז ומתמיד הייתי בחורה של אוכל ולא של קינוחים
הכוסות מתרוקנות באיטיות ובתיאום כמעט מושלם. בזמן שהן מתרוקנות חלל הבר המוארך דווקא מתמלא. זהו ליל שלישי ובו, כפי שמעיד הפוסטר, ''הבנות של הצ'ייסר תופסות פיקוד''
כמו הרבה שפים גם איגור קולטניוק חולם על המסעדה שיפתח פעם. עד שזה יקרה, הוא מתמקצע בפסטה טרייה ובמנות איטלקיות באחת המסעדות המקסימות בתל אביב
בעיקרית התלבטנו בין שלל מנות הבשר והעוף למיניהן. הבעיה נפתרה באחת כאשר המלצר הציע לנו, איך לא – גם וגם. מסתבר שיש להם עכשיו דיל מפתה במיוחד של ''אוצר הבשרים''
מנגד הוזמנה מנת טונה אדומה צרובה. קוביית דג מפולפלת בפלפל שחור וצרובה קלות הונחה על מצע פטריות פורטובלו, צנוברים ועגבניות מיובשות. כשהטונה טרייה אין מקום לפספוסים, זו מנת בינגו. ''אני אוהבת את המקום הזה'', אמרה דינה ונשענה לאחור כשמבט מפויס על פניה הצופים אל הגן
מתחם התיירות ''פלמחים על הים'' יוזם לראשונה פסטיבל חורף, המבוסס על מאכלי החצילים. הפסטיבל יערך מדי שישי החל מיום שישי ה – 30 לדצמבר 2005 ה' חנוכה, ועד יום שישי ה – 27 בינואר 2006.
לפחות ארבעה פסטיבלי אוכל יתקיימו במסעדות שונות ברחבי הארץ בשבועות הקרובים. פסטיבל קובה במסעדת אמא הירושלמית, פסטיבל חצילים ב''אל מול הים'' הפסטורלית, פסטיבל פסטה בפורטובלו ביבנה ופסטיבל מאכלים בולגריים בויטושה היפואית. פרויקט למי שאוכל כדי לחגוג
החלום של אביב רגב, השף הצעיר והחדש של לה סנטרל, הוא לפתוח מסעדה משלו. עד שיגשים אותו הוא מקפיד לעבוד במסעדות טובות, לצבור ידע ומוניטין ולהתנסות בכל סגנונות הבישול. בינתיים מגלה הרזומה שלו, שמדובר בשף שמדלג בקלילות ממנות גורמה לחמין ביתי
בעוד שבועיים תתקיים במשתלות גבעת ברנר תחרות כובשי הזיתים החובבים בישראל. לקראת התחרות מספקת המשתלה כמה טיפים ראשונים למי שרוצים אבל פוחדים להצטרף לקהל ההולך וגדל של כובשים ביתיים. כיצד לכבוש זיתים ביין
כשאנחנו נפגשים, אני שואל אותה: ''נשתה קפה או בירה?'' ומתפלל שהיא לא תבקש קפה, כי עוד קצת קפאין ואני איהפך לתזזיתי מאוד וזה לא הרושם שאני רוצה לעשות בדייט ראשון. למזלי, היא אומרת ''אני אשמח לקוקטייל''
בקנדה, מספר השף אורן רון, יש סירופ מייפל ייחודי לכל מחוז, ממש כמו עם היין אצל הצרפתים או האיטלקים, ויש אפילו גוף ממשלתי שקובע את מידת האיכות של הסירופ. טור לכל מי שחשב שמייפל הוא רק סוכר נמס עם מתכונים מפתיעים בסופו
כמו במסעדות של פעם, יש משהו נהדר בעובדה שבעלי הבית גם מבשלים ומשרתים את הסועדים. הם נותנים מכל הלב כי באמת חשוב להם שתיהנה, יונס היא הבייבי שלהם. מיד כשמגיעים, יונס פותח שולחן עם 15 סוגים של סלטים ותבשילים שונים. המבחר מסחרר וכולל עוד ועוד פינוקים קטנים
לכל עונה היינות שלה ואי אפשר להעביר את חורף 2006 בלי להתעכב על יינותיו. פרויקט מיוחד של טעימות יין בארבעה מוסדות נחשבים בתחום
אחרי שבישל בתפוח זהב ובמסעדת 1873 מאכלי גורמה אנינים ויוקרתיים, ניצן ויקטורוביץ' דווקא לא מתעקש על סגנון בישול כלשהו. איפה שתזרקו אותי אני אתחבר, מסביר השף שאוהב את האוכל ולא את הפוזה
יונתן ישי מעמותת הוויסקי מסכם את אירועי 2005 בזירת הוויסקי ויש כאלה מתברר לא מעט: תאגידים משתלטים זה על זה, מזקקות סקוטיות נרכשות על ידי צרפתים, וזה עוד לפני שהשוק הסיני אמר את דברו. סערה בכוס וויסקי? שפטו בעצמכם
סדרת חוברות צביעה חדשות מציעה פיתרון מצוין לישיבה עם הזאטוטים בבית קפה או במסעדה. אפשר להביא מהבית ועוד יותר טוב לגלות את החוברת בתפריט ולהזמין במקום. רונית בר אילן שהצליחה לסיים את ההפוך מריעה ליצירתיות
שלחו לכם זר של ורדים לכבוד השנה החדשה, יום ההולדת או שבת המלכה? מה דעתכם לגוון קצת ולהכין ממנו ריבה ביתית? טור קצר על הפרח הכי רומנטי בעולם ומתכון מבושם בסופו