הכורכום, אותו תבלין צהוב המהווה מרכיב בחרדל, בקארי ובעמבה, הוא גם צמח מרפא היעיל בנטרול רעלים בכבד, הקלה על כאבי פרקים ומניעת סרטן השד, הערמונית והעור. הדיאטנית ליאורה חוברה מספרת על יתרונותיו. כתבה רביעית בסדרה
מהדגנים, שיבולת השועל אמנם נפוצה פחות בארץ, אולם במדינות רבות היא משמשת כמזון בסיסי. היא עשירה בפחמימות מורכבות ובסיבים תזונתיים, וסגולותיה הבריאותיות הופכות אותה לצמח מרפא לכל דבר ועניין. הדיאטנית ליאורה חוברה מסבירה
מעבר להיותו פריט חובה במאכלים מסוימים –הבצל תורם לבריאות הלב, משפיע לטובה על יתר לחץ דם, יעיל כנגד כל צינוני החורף, וניתן לחבוש איתו פצעים. ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית, מספרת על יתרונות הבצל כצמח מרפא. כתבה שלישית בסדרה
השום טוב לא רק לתיבול. הוא יעיל גם בהורדת לחץ דם וכולסטרול, דילול הדם, חיזוק מערכת החיסון ועוד. הדיאטנית ליאורה חוברה מסבירה מה יש בו, בשום, ומספקת שתי תרופות סבתא: לסירופ נגד שיעול ולשמן לדלקות אוזניים
כל מי שסובל ממערכת עיכול רגישה יודע שהמכה ה-11 של פסח, זו שלא כתובה בתורה, היא כאבי בטן הנגרמים מעודף המצות. ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית, ממליצה על תפריט כשר לפסח, לסובלים מגזים, עצירות וכאבים. ויש גם מתכון
תפוחים נחשבים למזון בריא, מזין ודל בקלוריות, המכיל ויטמינים וסיבים תזונתיים, ויעיל כטיפול במצבי שלשול, חום, דלקות עיניים, שריטות ועקיצות. ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית, מסבירה למה כדאי לאכול תפוחים, מעבר לטעם
קפאין, בקפה או קולה, נחשב לסם הנפוץ ביותר. הוא ממריץ ומעורר– אבל בכמויות גדולות עלול לגרום להתמכרות, הרעלה ואף מוות. הדיאטנית ליאורה חוברה מסבירה מה עושה הקפאין בגופנו, כמה מומלץ לשתות וממה כדאי להיזהר
הסינים טוענים שהאורז, הנחשב מאוזן מבחינת אנרגטיקה (לא מחמם ולא מקרר), מתאים לכל תפריט ולכל ארוחה. ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית, מסבירה מה כל כך טוב באורז, סופרת קלוריות, וגם מספקת מתכון טעים ובריא
וגם פרי חמאת בוטנים, דלעת ערמוני חורף, פסיפלורה ענקית, קקטוס שאוכלים בסלט, ירקות שמגדלים לבד במקרר, דלעת אישית ומיני-אבטיח. ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית, ביקרה בתערוכה החקלאית ארגומשוב, וחזרה נפעמת
''לביבות הפרסה היו בטעם של בית, והממולאים הקטנים שהוגשו לידן הכילו אורז מלא ועוד הרבה הפתעות טעימות ובריאות...''. ליאורה חוברה נהנתה מהאוכל הייחודי של קפה-מסעדה מקום לב, ואף חילצה מתכון לממולאים צימחוניים
התה התגלה במקרה כשעלים שלו עפו לכוס המים של הקיסר הסיני, העלים המשמשים להכנת התה נקטפים ביד, וחליטות צמחים אפשר לעשות גם בבית. ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית, מביאה עובדות שכדאי לדעת על תה וחליטות צמחים
כמו בכל פעם שהיא בפריז, גם הפעם מצאה ליאורה חוברה שוק קטן ומגניב – השוק של רוב מופטאר, בו ניתן למצוא מגוון של דוכני מזון, ירקות, בשרים, גבינות משובחות, מאכלי ים, שוקולדים, שמן זית, מסעדות איכותיות ועוד.
בחופש לא טוב להיות בדיאטה. הדיאטנית ליאורה חוברה הפסיקה לספור קלוריות, ונסעה לעיירת הסטודנטים הבריטית קיימברידג', לבחון האם זה נכון שהבריטים לא יודעים לאכול. היא דווקא גילתה שם כמה הפתעות קולינאריות משובחות
למרות שבשנים האחרונות הן הפכו לנפוצות יותר, הסתיו הוא העונה האידיאלית לבישול עם פטריות. ליאורה חוברה מספרת למה כדאי לאכול אותן, מפרטת את סוגי הפטריות השונים, ומביאה טיפים לבישול עם פטריות, טריות ומיובשות
זוהי תופעה מוכרת: הדיאטה הולכת טוב, אנו יורדים במשקל, ואז מגיע החג, ופתאום אנחנו עם שלושה קילו עודפים. במקום להתייאש מראש ולדחות את הדיאטה לאוקטובר – הנה כמה טיפים שיעזרו לשמור על המשקל בתקופת החגים
בטור הקודם ציינו פה את חמשת המזונות הטובים ביותר, ובהם יוגורט, סיבים תזונתיים, פיגמנטים, עשבי תיבול ומים, מהם כדי להרבות באכילה. עכשיו, אחרי שהבנו מה הכי כדאי לאכול, רצוי שנדע גם ממה רצוי להתרחק כמו מאש
בעומדנו מול מדפי הסופר, אנו תוהים לא פעם - מה הכי כדאי לאכול? איזה מזונות הכי בריאים, הכי מזינים, הכי ייטיבו עם הגוף? ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית, מונה את חמשת המזונות הטובים ביותר, שמומלץ לצרוך מדי יום
כולנו אוהבים לנשנש מפעם לפעם עוגיות, ממתקים, חטיפים, פיצוחים או פירות. לא בטוח שכדאי לנו. הדיאטנית ליאורה חוברה מסבירה למה לא, וממליצה על תחליפים
הרזיה אמיתית, מגלה הדיאטנית ליאורה חוברה, לא מודדים בשקילה. טור מנומק על כל שיטות המדידה שיתנו לכם את תוצאות האמת של הדיאטה שלכם
''שוקוהולים'' ברחבי העולם אימצו אל ליבם בשמחה את ממצאי המחקרים החדשים שהגיעו למסקנה כי השוקולד מועיל לבריאות. אבל כמו כל דבר בחיים אליה וקוץ בה ולפני שאנחנו מתנפלים עליו כדאי שנדע כמה דברים על השוקולד
איך מצליחים לשמור על משקל קבוע תוך כדי שגרה של ימי עבודה לחוצים? הדיאטנית ליאורה חוברה, ששומעת את השאלה הזאת על בסיס יומי, ביקרה בעסקית של מסעדת דיטה וחוזרת עם הסברים מפורטים.מסתבר שאפשר לאכול טוב, ליהנות וגם לשמור על משקל, תוך כדי שבוע עבודה לחוץ. עשה ואל תעשה בארוחת הצהריים העסקית.
דווקא עכשיו, כשהתשוקה אליו עוד בוערת, זו הזדמנות מצוינת לבדוק מה הפך את הלחם למזון בסיסי עבור אוכלוסיות רבות בכל העולם. ליאורה חוברה בטור שכולו פחמימות
איך לעבור את פסח בשלום? ליאורה חוברה עם עצות למי שרוצה למצוא את עצמו אחרי החג באותה מידת מכנסיים
כמה עולה לנו משלוח המנות בקלוריות? אולי יותר טוב לא לדעת, כי הוא יקר להחריד. מי שרוצה לחייך גם אחרי החג, מוזמן להציץ ב''מחירון'' של הדיאטנית ליאורה חוברה
אוהבים אותם בכל מקום על פני הגלובוס, הסועדים אבל לא פחות מהם המבשלים. סוד הקסם של תבשילי הקדירה, ארוחות בסיר אחד ובבישול ארוך