"כך שלא משנה אם אתם באים לקפה, אוכל, חברה, הקראת שירה או סתם בגלל העניין האינטלקטואלי, תמול שלשום מציע לכם את החוויה המלאה..." יונתן שטרנברג שוב מבקר באחד המקומות האהובים עליו בירושלים
"מי שעניינה אותי יותר הייתה הסידייה, שאתה נפגשתי לראשונה. זוהי מנה השאובה מערי הדיג בלבנון, שילוב בין מקלובה לפאייה ספרדית, המורכבת מאורז, ירקות, בצל מטוגן ודג היום..." יונתן שטרנברג, Archibald C. Harte ירושלים
"בעוד 5 שנים ובעוד 10 שנים אנחנו נהיה אותו המקום ונגיש בדיוק את אותו האוכל. דארנא היא מסעדה מרוקאית מסורתית ומטבח לא משתנה סתם כך..." יונתן שטרנברג משוחח עם אילן סיבוני, האבא של מסעדת דארנא בירושלים
"אחרי שטעמתי מגוון גדול מאד של מנות וגם הערכתי את עניין העקביות, אני יכול להגיד בפה מלא שזוהי אחת המסעדות הטובות בעיר..." יונתן שטרנברג חוזר למסעדת החצר של השף מוטי אוחנה בירושלים
"חוול'ה גם מציעה פיתרון מצוין להורים שמקפיצים את הילדים לשיעור רכיבה, שיכולים להירגע כאן על הדק עם קערת מרק, כוס קפה או יין, להביט בהם מרחוק ולצלם..." לרכוב על סוסים ולשבת לארוחה. יונתן שטרנברג, חוול'ה, צור הדסה
"היוקוזונה הקלאסי – 330 גרם של בשר אדום עסיסי שנצלה לרמת עשייה מושלמת – הוגש על לחמנייה טרייה עם ירקות ורטבים בצד..." יונתן שטרנברג אוכל המבורגרים בסניף החדש של רשת בלאק בר אן בורגר בקניון מלחה שבירושלים
"מה שבאמת העלה את המנה הזו רמה אחת למעלה הייתה ביצת עין עם קמצוץ עמבה: למגע המזלג, חלמון הביצה כיסה את שקדי העגל וחלק מהירקות הקלויים, והוסיף צבע, מרקם וטעם..." יונתן שטרנברג, מלה ביסטרו, עין כרם ירושלים
"העברנו הילוך עם שקדי עגל אה-לה-לארא, שנצרבו על מחבת ואחר כך נצלו במידה מדויקת, ועוד לפני שהגיעו לשולחן הוקפצו קלות עם עגבניות שרי, קונפי שום וגרגרי חומוס חמים בסגנון מסבחה..." יונתן שטרנברג, לארא בירושלים
אז מה זה פיצ'ונקה? יונתן שטרנברג מגלה, כשהוא אוכל מנת כבדי עוף ורדרדים, עסיסיים עם זיגוג ערמונים אסייתי מתוק. כל זה קורה במסעדה ששוכנת בנס הרים, מול הנוף מסיח הדעת של הרי יהודה ונחל קטלב
"אחרי שקיבלנו דוגמאות מכל 12 סוגי הבשרים, המלצרים חזרו והציעו תוספת שנייה ושלישית ורביעית – בוואקריו מתייחסים ברצינות רבה להצעה 'אכול כפי יכולתך'..." יונתן שטרנברג חוזר לוואקירו הירושלמית
"הטרטר ים-יבשה היה לא רק מהנה מאד (בשר בקר קצוץ היטב עם אנשובי טחון וחלמון שלו, לצד פוקצ'ה, פלפלים צלויים, דובדבני צלפים ואיולי בזיליקום), אלא גם הוצג בצורה מרשימה..." יונתן שטרנברג והנוף של בראסרי עין כרם
"אליס מציע אווירה מאד נוחה, נעימה, ידידותית ואפילו אמנותית, עם אוכל טוב ומוסיקה טובה. ואל תשכחו את הפיצה ההרסנית..." ליונתן שטרנברג נמאס מהרשתות שהשתלטו על הענף במרכז ירושלים. אז הוא מגיע לאליס ברחוב שמאי
"פורל טרי, ממולא גבינת פטה ובצל ירוק, עטוף בצק פילו ומוגש עם עגבניות צלויות, זוקיני, זיתי קלמטה ורוטב בזיליקום סלסה רוזה..." יונתן שטרנברג אוכל ארוחת ערב משובחת במסעדת גבריאלה שברחוב בן שטח בירושלים
"אל תבינו אותי לא נכון, אני מת על קבבים, אבל רוב המסעדות נוטות לקחת את המנה הזו כמובנת מאליה, ולעתים קרובות היא לא מאד מעניינת או ייחודית. הגרסה של מעלות לא נכנסת לתוך הקטגוריה הזו..." יונתן שטרנברג, מעלות ירושלים
"הבראנץ' מוגשת בכל יום שישי בשעות 10:00-14:00, ובעבור 89 ₪ לאדם, האורחים יכולים ליהנות ממגוון גדול של סלטים, גבינות, מאפים, לחמים איכותיים, סלמון מעושן, ירקות קלויים וגם..." יונתן שטרנברג, סופיה, מלון ענבל ירושלים
"הפעם הגעתי לפסטיבל ההמבורגרים שעורכים כאן למשך חודש - עד סוף אפריל. חוץ מהתפריט הרגיל של המסעדה, השף רקח רשימה של המבורגרים מיוחדים ומעניינים..." יונתן שטרנברג אוכל המבורגרים במסעדת לבן בסינמטק, ירושלים
"תראו, בסך הכול בולינט הוא בר-קפה-מסעדה מגניב ולא מתיימר, ואם ההתפתחויות האחרונות של המקום הן באמת סימן לבאות, הרי שאנחנו נמצאים בפתחו של קיץ כיפי במיוחד..." יונתן שטרנברג מתכונן לקיץ בבולינט ירושלים
"המדובר בכיכר קממבר ממולאת בתרד מוקפץ, בבצלים אדומים ובעגבניות שרי, והכול עטוף בבצק פילו..." יונתן שטרנברג סוף-סוף אוכל אוכל בריא ואפילו אורגני בבית הקפה-מסעדה אלפונסו שבשוק מחנה יהודה ירושלים. חוגגים פתיחה
"זהו טוסט-קרואסון קראנצ'י ממולא בסלמון מעושן, ומעליו שתי ביצים עלומות ורוטב הולנדז קרמי, שהועשר באניס ובפרג..." יונתן שטרנברג כבר היה בבית הקפה קדוש בירושלים כבר עשר פעמים בשנה האחרונה, והוא תמיד יוצא מרוצה
"הטונה, שהוגשה במחבת פליז, נצלתה עם עשבי תיבול והוגשה עם פירה תפוחי אדמה ובצל מטוגן, בתוספת עלי תרד ממולאים בפולנטת הדרים..." יונתן שטרנברג מוצא נחמה חמה בערב קר מאד במסעדת סופיה שבמלון ענבל בירושלים
"הגוג'יר היו טעימות, הבצק מולא בתערובת בשמל, גבינה ועירית ונאפה עד לנקודה שבה היה נעים ואוורירי מבפנים ומעט פריך בחוץ..." יונתן שטרנברג נהנה ממטעמים ברוח המטבח הצרפתי בביסטרו מימי שבשוק מחנה יהודה בירושלים
"אלגרה בעין כרם היא הרבה יותר ממסעדת מלון בוטיק או אחרת, היא סיפור בעל פרטים רבים – אהבה, תשוקה, אוכל טוב, יוקרה והכי חשוב – עונג רב..." יונתן שטרנברג מתרשם ממטבחו של השף ירון וינקלר במלון בוטיק אלגרה שבעין כרם
"היא בושלה במשך חמש שעות, ונתח נדיב ונימוח הונח על צלחת לצד ירקות שורש פריכים – גזר, ארטישוק ירושלמי, שורש סלרי ואפונה ירוקה. זהו אוכל חורפי מנחם באמת..." יונתן שטרנברג חוזר לתפריט של מסעדת החצר בירושלים
לכבוד החורף שמכבד אותנו בנוכחותו, יוצא יונתן שטרנברג לפסטיבל הפטריות שעורכת מסעדת לבן בסינמטק שבירושלים עד סוף חודש נובמבר: מנות פטריות מצוינות מעטרות את התפריט של המסעדה, וארומה מקשטת את חלל המסעדה
"לפני שהתפתיתי להזמין המבורגר או סטייק, החלטנו בכל זאת לגוון והזמנו את מנת דג היום שהוגשה עם פירה תפוחי אדמה ורוטב גורגונזולה..." יונתן שטרנברג מגיע למסעדת אדום בירושלים – מוסד ותיק בסצינה הקולינרית בעיר