מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה על קפה-מסעדה Archibald C. Harte במלון ימק"א בירושלים

Archibald C. Harte


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מי שעניינה אותי יותר הייתה הסידייה, שאתה נפגשתי לראשונה. זוהי מנה השאובה מערי הדיג בלבנון, שילוב בין מקלובה לפאייה ספרדית, המורכבת מאורז, ירקות, בצל מטוגן ודג היום..." יונתן שטרנברג, Archibald C. Harte ירושלים

בשבוע שעבר ביקרתי בקפה-מסעדה המחודש בבניין ימק"א בירושלים. אחרי שהמקום עבר כמה פאזות במהלך השנים, חלקן יותר מוצלחות מאחרות, נראה שהחברים מאחורי הגרסה החדשה של Archibald C. Harte עלו על הנוסחה להצלחה: הם משתמשים בהיסטוריה, בארכיטקטורה המדהימה, ולא שוכחים להגיש אוכל טוב.

המיקום של מלון ימק"א הוא אחד היוקרתיים ביותר שיש לירושלים להציע: ממש מול מלון המלך דוד, מרחק דקות הליכה ספורות מקניון ממילא, שער יפו והעיר העתיקה, כמו גם 5 דקות ממרכז ירושלים – רחוב בן יהודה. הבניין עצמו נפתח בשנת 1933 ועוצב בסגנון ארט-דקו ביזנטי-אסלאמי על ידי ארתור לומיס הרמון, שגם תכנן את האמפייר סטייט בילדינג. מלון הימק"א מארח מגוון גדול של פעילויות תרבותיות - תיאטרון, הופעות מוסיקה, תערוכות אמנות וקורסים, במטרה לגשר על הפער בין מזרח למערב ירושלים - בין ערבים ליהודים.

Archibald C. Harte נאמן גם הוא לנושא הכללי, ומציג תפריטים בעברית, באנגלית ובערבית. צוות העובדים כולל נוצרים, מוסלמים ויהודים ושורשיו של השף נטועים עמוק בסצנה הקולינרית המקומית, מה שמביא אותו להכין מגוון מנות - משניצל קלאסי ועד מקלובה או מוסאחאן. אותו השף חמודה גם מספר סיפור מעולה על היום שבו הכין קבב לחוסיין מלך ירדן לפני כשלושים שנים, ובמתכון משתמשים עד היום במסעדה.

התיישבנו בחצר עם משקה מרווה בטעם חמוץ-מתוק המבוסס על תמר הינדי. "אנחנו מכינים הכול במקום" אומר השף, "מהחומוס ועד לתערובות התבלינים המיוחדות ואפילו הזיתים. אני מאמין בעבודה עם חומרים מקומיים ובהכנת אוכל שמייצג את מה שאנשים אכלו בירושלים מאז שהמלון נפתח בשנות השלושים." כך דגמנו מגוון סלטים. חאסדין הוא סלט עגבניות פיקנטיות, בצל וצ'ילי ירוק, שגרם לנו להתאהב. סלט הפאתוש היה גם הוא טעים מאד –פיסות עגבנייה גדולות בסגנון כפרי, עם בצל, מלפפונים, זיתים שחורים וקרוטונים שהוכנו במקום ותובלו בזעתר ובשמן זית. פשוט ככל שהוא נשמע, כשהרכיבים טריים זה מה שמשנה.

קבב, מקלובה וסידייה היו הבאות בתור. הקבב נאפה בטחינה והוגש על מחבת בסגנון סינייה, היה טעים מאד וחוסל במהירות. אבל מי שעניינה אותי יותר הייתה הסידייה, שאתה נפגשתי בפעם הראשונה. זוהי מנה השאובה מערי הדיג בלבנון, שילוב בין מקלובה לפאייה ספרדית, המורכבת מאורז, ירקות, בצל מטוגן ודג היום – בהחלט שווה לנסות. סיימנו עם בסבוסה, בקלאווה תוצרת בית וקפה שחור שבושל כמו שצריך.

Archibald C. Harte - אווירה ביתית וידידותית, מיקום מעולה, מחירים נוחים ואוכל טוב. אם תגיעו במקרה בחמישי בערב, תוכלו גם ליהנות ממוסיקת ג'אז חיה ומיין טוב.

תיהנו!