מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה על בית הקפה תמול שלשום בירושלים

תמול שלשום


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"כך שלא משנה אם אתם באים לקפה, אוכל, חברה, הקראת שירה או סתם בגלל העניין האינטלקטואלי, תמול שלשום מציע לכם את החוויה המלאה..." יונתן שטרנברג שוב מבקר באחד המקומות האהובים עליו בירושלים

ארוחה או קפה הם תמיד הרבה יותר מהאוכל או המשקה שאנחנו צורכים. שהרי מדובר באווירה, באנשים, באופי, בשירות ובחוויה כוללת. לא מזמן באתי שוב לאחד המקומות האהובים עליי בירושלים - היחיד במינו בעיר, אם לא בסצנה הקולינרית המקומית כולה, שמחבר בין מועדון ספרות ושירה לחנות ספרים, בית קפה, מסעדה ומרכז אמתי לאמנות הכתיבה (כן, זו שהולכת ונעשית נדירה בעידן המסרונים והטוויטר). תמול שלשום נוסד לראשונה ב-1994, ונקרא על שמו של הרומן של זוכה פרס הנובל שמואל יוסף עגנון.

המיקום: בניין מגורים וחצר עתיקים, שהוקמו לפני יותר מ-130 שנים. לא משאירים כאן דבר ליד המקרה, ובכל הפריטים עד אחרון הספלים והצלחות נשזר מוטיב ספרותי. התפריטים מעוצבים כרומנים קלאסיים, והמפות האישיות מעוטרות בפרק מתוך ספר או בסיפור קצר של הסופר דוד ארליך, שהוא גם המייסד ואחד הבעלים של תמול שלשום. הקטגוריות השונות בתפריט גם הן נאמנות לנושא: "פתח דבר" כולל מגוון סלטים, מרקים ומנות ראשונות נוספות, "העלילה" היא ריכוז פסטות ומאפים, "העלילה מתפתחת" מוסיפה כמה מנות דגים, וב"סוף דבר" מוצעים מגוון קינוחים ומעדנים מתוקים שמכינים במקום. אחד הפריטים האהובים עליי בתפריט של תמול שלשום מופיע דווקא בקטגוריית המשקאות, וזהו "סחלב סיני" המעולה, שכולל פרוסות בננה, קוקוס ואגוזים. דמיינו לכם אחר צהריים קריר, עם ספר ביד אחת וסחלב בשנייה – זה המקום להיות בו.

שתי המנות הראשונות שלנו היו הפעם שקשוקה בלאדי וטריו מרק. הבלאדי הטעימה הוכנה עם חצילים קלויים וגבינת עזים, והטריו מרק כלל שלושה סוגים שהוגשו בכוסות, האהוב עליי מתוכם היה מרק קרם ארטישוק עם מרקם חלק ומעולה. הבאים בתור היו פילה סלמון ברוטב יין לבן ותאנים, שהוגש לצד פטריות ותרד מוקפצים וגם רביולי אגסים-רוקפור. אותו הרביולי מורכב מכיסונים אחידים של בצק פסטה טרי שמולא בפירה אגסים מתוק ובגבינה כחולה, וצופה במעט ציפוי חמאה ומרווה ובזיגוג חומץ בלסמי. אמנם הייתה לבלסמי נטיית השתלטות קלה, אבל בסך הכול מדובר במנת פסטה מאד מעניינת וייחודית. הסלמון, שרבים מחשיבים אותו כמומחיות הבית, הוא בהחלט מצוין. נתח הפילה הנדיב היה נעים ולח, ורוטב התאנים המתוק מסתדר אתו מעולה באופן מפתיע. התרד והפטריות המוקפצים היו תוספת מרעננת וקלילה שנהנתה מהרוטב בעצמה.

את הקינוחים של תמול שלשום מכינים במקום (למעט גלידת בן & ג'ריס, כמובן) ואם אתם בעניין, אני ממליץ בחום על עוגת הגבינה העשירה וגם על טארט השוקולד "נבו ועפרי" עם אגוזי לוז וקרם נוגט.

תמול שלשום מארח ערבים קבועים של הקראת שירה והרצאות, בנוסף לאירועים פרטיים - מידע נוסף תמצאו בעמוד הבית של המסעדה. השמועות מספרות שבקרוב יוסיפו לתפריט מנות חדשות ומלהיבות. כך שלא משנה אם אתם באים לקפה, אוכל, חברה, הקראת שירה או סתם בגלל העניין האינטלקטואלי, תמול שלשום מציע לכם את החוויה המלאה. תיהנו.