יובל בלנקובסקי מתכונן לשבועות עם המלצות ליינות מארבע ארצות היין המסורתיות: צרפת, איטליה, ספרד וגרמניה. בנוסף, סיורים ואירועים ביקבים מקומיים לקראת חג השבועות – בואו לחגוג עם דלתון וברבדו. חג יין שמח
יובל בלנקובסקי מגיע למסעדת אבו אל עבד שבכפר הערבי אבו גוש, ונהנה ממאכלים ערביים אותנטיים, הרבה יותר מחומוס-צ'יפס-סלט ליד המנות המוכרות. ובעיקר הוא מדבר בשבחה של הקידרה המקומית המבושלת במשך שעות ארוכות
חדשות היין עם יובל בלנקובסקי: זוהי תקופת הדמדומים שבין פסח לשבועות, שבה יוצאים מעט יינות – אדומים ולבנים. הנה כמה המלצות ליינות בתוצרת השוק המקומי – יקב דלתון, יקב המערה, יקב ויתקין ויקב טפרברג. תיהנו
"רול הבשר היה מנה נהדרת שהדגימה בצורה יפה את הקלילות ואת החינניות של פונדק עין כרם. על קערה אובלית הוא הוגש פרוש לפרוסות – כאלה שאפשר לאכול ביד ולחסל בשתי נגיסות..." יובל בלנקובסקי, פונדק עין כרם, ירושלים
מה עוד חסר לנו בחג הפסח הזה? לא שכחנו את ארבע הכוסות. יובל בלנקובסקי חוזר עם כמה המלצות ליינות משובחים במיוחד, כי ליל הסדר יכול להיות ההזדמנות השנתית שלכם לנסות עם הארוחה את כל מה שיש לשוק היינות להציע
יובל בלנקובסקי: לכבוד פסח כולם קונים יין. אבל איך מתאימים יין למצה ולחזרת? בכל זאת יש לסדר כמה יתרונות: לרוב מדובר בשולחן רב משתתפים שבו משתדלים כולם לשתות ארבע כוסות, וזו הזדמנות מצוינת לנסות כמה סוגי יינות
"זו הייתה מנה ים תיכונית נהדרת שאני מתאר לעצמי שכל רוכב אופניים לאחר עלייה תלולה ישמח להחזיר אנרגיה באכילתה..." יובל בלנקובסקי מכיר את קאדנס בר קפה, שילוב ייחודי של מרכז אופניים ובית קפה-מסעדה במבשרת ציון
בטור היין של יובל בלנקובסקי, הוא ממליץ על היינות החדשים בשוק הישראלי לקראת סוף החורף, תחילת האביב ופורים הבא עלינו לטובה. מה אתם מתכננים לשתות במשתה פורים? יין כבד, עשיר וסמיך, קליל ומקסים או שמח וקופצני?
"ברחוב שמאי שוכן מקום מפורסם שכבר הפך למוסד ירושלמי מוכר – החגיגה של בבט..." יובל בלנקובסקי, יחד עם שאר צעירים, מבוגרים וילדים, מגיע לבבט הירושלמית המפורסמת וטועם מני וופלים בלגיים בליווי צ'ייסר שוקו מנצח
"בלאק בר אן בורגר היא הרבה יותר מעוד מסעדת המבורגרים, היא מציעה מגוון גדול של מנות ומתאימה למגוון קהלים ואווירות. אבל בעיקר זאת מסעדה שבמחיר סביר מגישה אוכל טעים, טרי ואיכותי..." יובל בלנקובסקי, המטבח בירושלים
"שיחה קצרה עם השף חשפה אוטודידקט שלא למד בישול באופן מסודר, מה שאכן עובד לטובת אל דנטה, ומרחיק את המנות שלה מהטעמים הרגילים..." קחו לדוגמה את מנת הטאליאטלה ברבוניות שהזמין יובל בלנקובסקי – אל דנטה, ירושלים
"את התפריט של ביסטרו מימי מחלקים לאגף המתוק ולאגף המלוח, ואנחנו הגענו רעבים מספיק כדי להספיק לטעום משניהם..." יובל בלנקובסקי מתרשם עמוקות מהקולינריה הצרפתית במסעדת ביסטרו מימי שבשוק מחנה יהודה, ירושלים
יובל בלנקובסקי: "זוהי אינה תקופה לגימיקים אלא ליינות אייכותיים" – כל מה שרציתם לדעת על היינות האדומים והלבנים החדשים – קברנה סוביניון רזרב 2008 של יקב טוליפ, ירדן רום 2007 של יקבי רמת הגולן ועוד ועוד
"מגוון המנות העיקריות של מסעדת בייג'ינג יכול לבלבל, ישנן כמאה מנות, וכולן משחקות על טווחי האפשרויות של מנות צמחוניות, מנות עוף, בקר וברווז עם מגוון משתנה של ירקות, נודלס ואורז..." יובל בלנקובסקי, ירושלים
1868, אחת ממסעדות העילית של ירושלים, מציעה עסקה חלומית: פעם בחודש, ביום שישי האחרון ליתר דיוק, סיור קולינרי אורך מהבוקר ועד הצהריים ומסתיים בארוחת טעימות חלומית ב-1868. יובל בלנקובסקי לומד משהו על 1868
יובל בלנקובסקי מהרהר בימי החורף ומציג יינות אדומים, כהים, מרוכזים וכבדים שיסתדרו טוב עם תבשילי קדירה ארוכים וגם יתאימו למטבח הישראלי. עוד ביומן החורפי: האלכוהול החזק באמת - ויסקי לייבל 5 וודקה פוליאקוב
"מבנה המסעדה מעוטר בצריח אבן קטן ומחלונותיה נשקף צלע ההר שבו נראות כיפות הזהב המבריקות של המנזר הרוסי הזרועות בין עצי הברוש והחורש הטבעי של ההר..." יובל בלנקובסקי, מסעדת כרמא, עין כרם: קפיצה קטנה לחו"ל
יובל בלנקובסקי משתתף בערב קריאה וגורמה בבית הקפה-מסעדה תמול שלשום. על הקריאה: גיל חובב, מרגש ומצחיק עד דמעות. על הגורמה: השפים מאזן שוויקי וירון וינקלר, שמציגים מטבח ספרדי-ירושלמי מיוחד עם אופי "ספאניולי"
יובל בלנקובסקי מבקר במסעדת מעלות הירושלמית (הידעתם שברחוב מעלות הוקמה המעלית הראשונה בעיר הקודש?) הוא נהנה מארוחת טאפאסים עשירה, מגוונת ובשלל טעמים, והמנות זולגות מן המטבח חמות, טריות ומיד לאחר הכנתן
חגיגות הסילבסטר מתקרבות ויובל בלנקובסקי עושה סדר ביינות המבעבעים השונים. מה ההבדל בין שמפניה צרפתית לבין קאווה ספרדית ולספומנטה איטלקית, איזה בקבוק יהיה הראשון שיפתח את שנת 2011 ועם מי תהיו כשתשתו אותו?
יובל בלנקובסקי אוכל אוכל אסייתי כשר למהדרין במסעדת מקסין בירושלים. הוא מוצא מגוון מנות סושי מרתקות, מבחר מנות קלאסיות של מסעדות אסייתיות כמו גם מנות עוף ובקר – ועדיין לא דיברנו על הקינוחים. בתיאבון באסיה
יובל בלנקובסקי מספר הכול על יינות כרם יחיד איכותיים דוגמת ירדן כרם אלרום 2007 וירדן כרם יונתן 2007. עוד על טיולים בין החלקות של יקבי רמת הגולן, יקב וילה וילהלמה ברמת הגולן וכמה יינות פשוטים אך איכותיים
יובל בלנקובסקי מגיע לארוחת ערב חמימה ואינטימית בערב ירושלמי קר בבית הקפה-מסעדה רשלה. טאבון האבן בחצר מפיק פוקצ'ות טריות וחמות, דג הבורי מגיע שלם ועסיסי, טקס התה מתחיל בקנקן עם חליטות ומסתיים בעוגיות מתוקות
"הסטייק היה עסיסי ומשופע במיצים, נעשה בדיוק במידה הנכונה והפיץ את הריח המשכר של בשר מיושן היטב שאך הרגע ירד מן האש..." יובל בלנקובסקי אוהב בשר במסעדת השף הצרפתית La Marjolaine שבמלון הבוטיק וילה גליליי, צפת
"שני זני הענבים הפופולריים והמצליחים ביותר בשוק היין המקומי: שיראז או בשמו האחר סירה והקברנה סוביניון..." יובל בלנקובסקי ממליץ על יינות חדשים מיקב דלתון, יקב טוליפ, יקב הרי הגליל ויקבי סגל. נעשה לחיים