"אני לא מתעייף מלהגיד את זה – הריזוטו והצאצא הממזרי שלו, הארנצ'יני, הם מצב הצבירה הנעלה ביותר שאורז יכול לשאוף אליו. בגוסטו יש לארנצ'יני עוקצנות של שום, ומצע הארוגולה מאזן אותו, וזה כיף..." אדם בר, גוסטו, תל אביב
"במנות העיקריות החלטנו בכל זאת לעבור קצת מערבה, והזמנו מנת ביניים של קלמארי עם דפי פסטה, ברוקולי ואפונה ירוקה, ברוטב של סרטנים וחמאה. פה הפוקצ'ה באה לעזרתנו, והצלחת לוקקה עד תום..." גיא סופר, ערב סוער בשילה תל אביב
במהלך חודש המסעדות הקרוב (10 בינואר – 9 בפברואר 2013) מחזיקי כרטיס אשראי של חברת LifeStyle Plus יוכלו ליהנות במבחר מסעדות מתפריט ארוחה מיוחד ב-75 ₪ לסועד, 25 ₪ לילדים. אספנו בשבילכם כמה המלצות
שנת 2013 היא שנת העשור של NG בר & בשר בנווה צדק תל אביב, ולרגל החגיגות היא מתכבדת להזמין את חברי מועדון הלקוחות שלה להטבה חודשית מתחלפת. עדיין לא אכלתם ברווזים, חזירונים וארנבות בידיים? הגיע הזמן!
"הזמנתי את מנת מוסר הים, שהוגשה על צלחת מאורכת, ועליה שני דגים עשויים במידת ההכנה הנכונה, כשהמעטפת החיצונית מתהדרת בפריכות נהדרת, ובפנים רכות נפלאה..." שירלי רחמים בפנינה תל אביבית שעד כה חמקה מעיניה – מסעדת אונו
"הסביצ'ה, נתחים עדינים של דניס, הוגשו עם מצע עלים (ארוגולה), צנוניות, עגבניות שרי, גזר וגולת הכותרת – פלפל שאטה עוקצני, שלקח את המנה למחוזות הרפתקניים..." אדם בר לוקח את ג'וניור למסעדת ל'אנטרקוט בתל אביב
"אויאמה מתמחה בהכנת דים-סאם ואת כל הבצקים מכינים במקום על פי מתכונים סיניים. פירוש המילה בסינית הוא נגיעות קטנות בלב, ואין ספק שהן נגעו בשלי..." בביקור אצל ההורים בפתח תקווה, שירלי רחמים מגלה את אויאמה
כבר הצענו לכם המון רעיונות למסעדות ולמסיבות בסילבסטר, אבל מה אם בא לכם השנה לחגוג אותו בבית? מה תגישו ליד השמפניה? ומה בעניין הקוקטיילים? הנה כמה הצעות מצוינות, שקיבלנו ממסעדות, למתכונים לסילבסטר
"מרכיבי הרוטב המפורסם עטויים מעטה סודיות כבד ביותר. מפרסומים זרים נוכל לציין שהם כוללים פרחי תימין, כבדי עוף, חרדל דיז'ון ושלושה שאנסונים..." מוריס פייבוש מתענג על המטבח הצרפתי של ביסטרו ויין בהרצליה פיתוח
"דג מוסר ים הוגש יחד עם סרדין קטנטן שדאג להמליח את הטעמים, נצרב ונזרק אל מי הים החדשים שבהם יחיה מעתה ועד הרגע שנסיים לסעוד אותו - רוטב לימון שום ושמן זית, שנראה כאילו שחה בו כל חייו..." ענבל גרזון, נויה, ירושלים
זהו סוף השבוע השלישי של פסטיבל חמשושלים, ירושלים עדיין חוגגת את החורף, ובתי הקפה בעיר מציעים לכם ארוחות במחירים מיוחדים. בולט במיוחד הוא "תמול שלשום", שמארח במוצאי שבת את המופע "העולם מצחיק אז צוחקים"
בעבר, האטרקציה העיקרית של רחוב בן שטח בירושלים הייתה הבניין של ביטוח לאומי. אולם כיום מדובר במדרחוב שיקי, שבו לא מן הנמנע שתיתקלו בנגני ג'אז, כששולחנות עטויי מפות וכוסות יין של מסעדות פזורים מכל עבר
חג החנוכה מגיע אל המסעדות, שתופסות את ההזדמנות בשתי ידיים משומנות היטב. אז מה יש לנו השנה? המון שרימפס בבר פירות הים אושן, ספינג' אצל גואטה, לביבות לטיניות בקאסה נובה, גולאב ג'מון באינדירה, וסופגניות תפוז בסופיה
ירושלים לא מפסיקה להפתיע עם חוויות חמשושלים אותנטיות ומיוחדות. הפעם נמליץ לכם על הסיורים המודרכים החווייתיים של "ירושלמית" שיוצאים בשישי ובשבת, על שוק האיכרים והאמנים במושבה הגרמנית, ועל מסעדות, כמובן
אקלקטיקה איטליאנה בסוף רעננה: מוריס פייבוש תוהה על קנקנו של המלצר הארצישראלי לאורכה של סעודה מרחיבת לב במסעדת אלפרדו בעיר
פסטיבל חמשושלים שיוצא הערב לדרך פותח בפני הקהל הרחב בערך את כל מה שיש לירושלים להציע: מוסדות תרבות ואמנות, מוזיאונים, תיאטראות ושאר אטרקציות. אנחנו מצדנו ריכזנו הרבה מסעדות בירושלים שמציעות לכם מחירים מיוחדים
"האנטרקוטים של 206 מגיעים בגרסה "רגילה" של 280 גר' או גדולה של 380 גר'. בעצת הקרדיולוג בחרתי בגודל הצנוע. בעצתן של בלוטות הטעם, התחרטתי בדיעבד שהקשבתי לקרדיולוג..." אדם בר, ארוחת ערב בבשרים 206, תל אביב
שמה של מסעדת קלמה, ממסעדות החוף הטובות והיפות, קשור ברגיעה, וזאת דווקא על רקע מיקומה על חוף ים לידו שבאשדוד. על כל צרה או טובה שלא תבוא, ביקשנו מהמטבח של קלמה לגלות לנו איך מכינים מרק. התוצאות לפניכם
"קדירת פירות ים כללה שילוב ראוי של שרימפס, קלמארי ומולים, ברוטב עשיר של חלב קוקוס, צ'ילי מתוק, שמנת ושמפיניונים. ההפתעה הנעימה של המנה היו קוביות הקריספי-רייס של אורז לבן מטוגן..." אדם בר – פריים רמת החייל תל אביב
שירי שקד מעבירה את שעות הצהריים במסעדת בת יער שבמצפה עמוקה, בגליל העליון. מבני עץ אותנטיים, צהלות סוסים, קרונות רכבת ישנים, נזיד בוקרים מפורסם וסטייק טי-בון על פלטת עץ. בית קטן בערבה
"הצורה שלה, הצבע שלה, הטעם שלה, המינימליזם של התוספות שבאו איתה. יש תחושה כזו, געגועים למשהו שאתה לא מצליח לשים עליו את האצבע – אבל אתה יודע שכשתראה אותו, אתה תזהה. אז זו הסינטה שאכלתי בהדסון..." עופר פרוסנר
"האוסובוקו הלבן, ברוטב תפוחים ודבש, רך ועסיסי, בושל כמובטח בבישול ארוך, והתקלף באופן וולונטרי מהעצם. רק חסר היה שיקפוץ לפה באופן וולונטרי וילעס את עצמו..." אדם בר בפאפא'ס, מתחם שוק הכרמל – תתחילו להתרגל
Halloween, הלאווין, ליל כל הקדושים – איך שלא תקראו לזה, מדובר בסיבה טובה להיזכר בקיומה של הדלעת ולהכין ממנה מטעמים. לפניכם שלושה מתכוני דלעת: מרק דלעת, קיש-ביס-דלעת וקציצות פראסה ברוטב דלעת. שיהיה חורף חם
אורלי פרש-אזולאי במסעדת פסטה פקטורי שבחיפה, שמתבררת כגן עדן לאוהבי האוכל האיטלקי: פותחים עם קרפצ'יו עגל, עוברים דרך רביולי בטטה ברוטב פונגי לפיצה עבה עם גבינה חמה ומבעבעת, ומסיימים בעוגת לימון-שקדים. ככה טוב
"כבד האווז היה כל כך טוב, שהוא פשוט נמס כששמתי אותו על הלשון ומעכתי בעדינות עם החלק העליון של חלל הפה – סה מניפיק..." עופר פרוסנר במסעדת לה רלה ג'פה, כי אין כמו יפו בלילות