Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה על מסעדות במדרחוב בן שטח בירושלים

מסעדות במדרחוב בן שטח


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

בעבר, האטרקציה העיקרית של רחוב בן שטח בירושלים הייתה הבניין של ביטוח לאומי. אולם כיום מדובר במדרחוב שיקי, שבו לא מן הנמנע שתיתקלו בנגני ג'אז, כששולחנות עטויי מפות וכוסות יין של מסעדות פזורים מכל עבר

את מדרחוב בן שטח, שממוקם בסמוך לעיר העתיקה, מצפות אבני דרך חלקלקות והוא מעוטר עמודי תאורה. ברחוב, שבעבר האטרקציה העיקרית שהציע התמצתה בבניין של המוסד לביטוח לאומי, חלו הרבה שינויים לטובה, חלקם כנראה נזקפים לזכותם של בעלי המסעדות המקומיים ואחרים לטובת מדיניות החייאת מרכז העיר של העירייה. בכל מקרה התוצאה היא שכיום הוא שופע בתי קפה, פאבים ומסעדות, חלק מהן גם מוציאות החוצה כיסאות, שולחנות ערוכים, ועליהם כוסות יין. מדי פעם בפעם אתם עשויים להיתקל במדרחוב השיקי בהרכבי ג'אז או בצלילי מוסיקה אחרים, וכל אלו יחד עוטפים את החלק הזה בירושלים בארשת אירופית. אבל הנה המלצות לארבע מסעדות בסביבה:

גבריאלה במדרחוב בן שטח 5


מבין המסעדות במדרחוב בן שטח, גבריאלה מביאה אליו רעננות ויצירתיות עם תפריט כשר למהדרין ברוח איטלקית. השף ז'אק דיין מציע כאן ארוחות בוקר כפריות המכונות "בון ג'ורנו", פוקצ'ות, פסטות, מנות מן הים וגם אלכוהול, שתייה חמה וקינוחים. בין המנות בתפריט של גבריאלה תמצאו סלט דולצ'ה די פאטאטה, שכולל עלי בייבי, עגבניות שרי, מלפפון, פטריות מוקפצות ועשרות בטטה מטוגנות, מתובל בוויניגרט חרדל ודבש, גבינת פטה מגורדת וגרעיני חמנייה; פפרדלה ברוטב רוקפור, תרד, בצלי שאלוט ואגוזי פקאן; ופיצה קוואטרו פרומז'ו ברוטב עגבניות, גבינת מוצרלה, צהובה, עזים, רוקפור וזיתי קלמטה. לא רק המנות, גם המבנה של גבריאלה, שמתפרש על שתי קומות ומרפסת פאטיו, עם רצפה מחופה פרקט עץ, כיסאות עור לבנים ותאומה אינטימית, יזמין אתכם פנימה.

לארא במדרחוב בן שטח 3


החלל האותנטי והחם של מסעדת לארא כולל מטבח פתוח שמאפשר לכם הסועדים לצפות בשף ליאור חפצדי ובשאר צוות המטבח בזמן שהם מכינים לכם מנות ים-תיכוניות עם נגיעות אירופיות. כך תמצאו כאן קרפצ'יו סלמון עם צנוניות, בצלצלי שאלוט, שמן זית, לימון, וסאבי וויניגרט סויה; שקדי עגל מוקפצים עם שרי צלוי, שום קונפי, עלי מנגולד ומסבחה ישראלית; חריימה פיקנטי; כבדי עוף עם אפרסקים ובצלצלי שאלוט מקורמלים בסילאן, המוגשים עם פירה תפוחי אדמה.

דולפין ים במדרחוב בן שטח 9


בשנים האחרונות כבר נעשה קל יותר למצוא בירושלים מסעדות לא כשרות, שפותחות בשבת וגם מציעות פירות ים. דולפין ים היא אחת הוותיקות בעיר בכלל ובמדרחוב בן שטח בפרט שמציעות את כלו אלו, ובמקצועיות רבה. מתוך התפריט אולי תתעניינו בפטריות ממולאות בבייבי שרימפס, המוגשות ברוטב שמנת; קלמארי שלמים שנצלים על הגריל ומוגשים ברוטב שום, לימון, זיתים ונגיעות עגבנייה ואפילו סרטנים כחולים שנאפים בתנור ברוטב יין לבן וגבינת רוקפור.

גבריאל במדרחוב בן שטח 5


בעברן עבדו המסעדות גבריאל וגבריאלה תחת אותה הנהלה וצוות, אולם היום הן פועלות בנפרד זו מזו, תוך שמירה על יחסי שכנות טובים. הפעם מדובר במסעדה שמקדשת את המטבח הצרפתי בגרסתו הכשרה למהדרין, כשגם היא, כמו הרבה ממסעדות המדרחוב, מתהדרת בעיצוב אלגנטי ורומנטי. בין המנות אצל גבריאל תמצאו טרטר פילה עגל עם עשבי תיבול, ירקות גינה קצוצים, לימון כבוש ופטרוזיליה; תבשיל אסאדו טלה המבושל בבירה גינס עם קונפי בצלי שאלוט ומוגש על פירה תפוחי אדמה; ושאטובריאן זוגי במשקל 500 גרם, המלווה בפירה תפוחי אדמה וירקות מוקפצים.