מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת בת יער במצפה עמוקה בגליל העליון

צהריים בבת יער


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

שירי שקד מעבירה את שעות הצהריים במסעדת בת יער שבמצפה עמוקה, בגליל העליון. מבני עץ אותנטיים, צהלות סוסים, קרונות רכבת ישנים, נזיד בוקרים מפורסם וסטייק טי-בון על פלטת עץ. בית קטן בערבה

השער הגדול, מבני העץ האותנטיים, קול צהלות הסוסים ושלל עמדות הגריל הפזורות ברחבי השטח עשויים לגרום לכם לשפשף עיניים בבלבול: המקום שנראה כמו חווה מושקעת במערב הפרוע נמצא ממש כאן, בגליל העליון, בלב היער במצפה עמוקה.

כשעולים בשביל המוביל לבת יער פוגשים בקרונות מסע של פעם, כפי שהופיעו בסדרת הטלוויזיה "בית קטן בערבה", ונתנו לכולנו מושג איך נראו החיים פעם, באמריקה הצעירה. מבנה המסעדה, המורכב מקרון רכבת משא ישן, מעורר סקרנות ומזמין להיכנס. וברגע שנכנסת - נתפסת. האווירה החמה והכפרית, החלונות המשקיפים לנוף עוצר נשימה, המוסיקה הנעימה וריחות הבשר על האש מושכים אותך להתיישב בכסא ולהזמין מכל הבא ליד. וכך עשינו.

ניגשה אלינו דנה, בתו המקסימה של איתן לבל, ממקימי בת יער, שנולדה במצפה עמוקה וגדלה בחווה כל חיה. דנה גוללה בפנינו את סיפור הקמת החווה ב-1985, סיפרה על הקשיים ודיברה באהבה על החזון להקים חוות סוסים פעילה, ועל המסעדה שנולדה כתוצאה מהצורך, שהיום עשה חייל בזכות עצמה. התרגשנו מהסיפור, וכשבחנו את התפריט, לא ידענו מה לבחור. על הבשר המשובח המיושן של בת יער שמענו רבות, ושאר המנות נראו מפנקות לא פחות. החלטנו לסמוך עליה ולתת לה לבחור לנו את מנות הארוחה.

ראשית הגיע נזיד בוקרים ששמו הולך לפניו: לקוחות קבועים רבים מגיעים בכל ימי השנה כדי לאכול אותו. גם כשבחוץ קיץ מהביל, הם לא מוותרים על לגימה מהמרק הסמיך, על בסיס עדשים ונתחי בשר איכותי, בארומת כמון וטעמים עמוקים ומגוונים. לצדו הגיעה כיכר לחם טרי, שנאפה במקום והוגש לצד רוטב פסטו טעים ומטבל על בסיס עגבניות. הנזיד, שמגיע במעין דלי (כמו של שמפניה) עם מכסה, ששומר על החום והאדים, היה טעים להפליא ומחמם כראוי ביום גלילי קריר ומעונן. אחרי שסיימנו את הקערות המלאות, בן זוגי מילא את שלו בשנית תוך מלמולים שקשורים בטעם הטוב.

נחנו כמה דקות, בהינו בנוף, נשמנו עמוק ותכננו טיול סוסים ממש בקרוב. או אז הגיעו לשולחננו המנות העיקריות: סטייק טי-בון במשקל 400 גרם, במידת עשייה מושלמת (M) ולצדו סלט ירוק עם חסה, ג'וליינים של גזר וסלק, שכוסו בשלמות ברוטב ויניגרטי טעים. תוספת הצ'יפס התגלתה כמושלמת ומנת האורז עם הפירות היבשים ועשבי התיבול קרצה לנו מהצלחת. הסטייק שהוגש נטול תיבול על פלטת עץ היה מושלם, לא פחות. כל ביס השפריץ עסיסיות וטעם של בשר מיושן ואיכותי להדהים, נחתך בקלות ונלעס בעונג רב. בין אנחות השמחה, הצ'יפס הקראנצ'י הפתיע במדד שומניות נמוך.

המבורגר אלדורדו שזוגי קיבל נראה מעולה – ממש כמו בדיינר אמתי שמגיש בשר מהפרות שרועות ליד בחווה. לצדו נחה מיני חלת בצל טעימה להפליא: פציחה, מלוחה וחמוצה בו בעת. בלחמנייה נחו ירקות, חסה ומלפפון חמוץ, שאפשרו להנדס סנדוויץ' בשר למופת. והטעם? מצוין. חיסלנו את האורז העדין והטעים, כרסמנו את עלי החסה, חיסלנו את הצ'יפס והסטייק והבנו שאין לנו מקום יותר, ואפילו לא לקפה האיכותי שמוגש במקום.

אבל לא מארחת למופת כדנה תוותר. לשולחן הוגש פאי תפוחים תוצרת בית: בצק פריך ומתפרק, תפוחים שבושלו ארוכות עם קינמון וקרמל, מקושט בגלידת וניל ומלווה בחוסר יכולת להתנגד לו. שעה וחצי של ארוחה טעימה ונעימה הגיעו אל קיצן. אחרי כוס קפה (בכל זאת) ומנוחה על הספסל הנוח תוך ליטוף הבטן, התגלגלנו מעדנות לאוטו ששכן בכניסה לחווה.

היה מוצלח. בת יער היא מסעדת בשר מוצלחת וייחודית, לא עוד מסעדה מעוצבת עם תפריט משעמם, אלא מקום עם אופי וקונספט, מבחר מנות מספק, טעים ולא גדול מדי, וחוויה כוללת מופלאה. הבטחנו לבוא שוב, ואנחנו מתכוונים לקיים.