Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת אויאמה בפתח תקווה

אויאמה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"אויאמה מתמחה בהכנת דים-סאם ואת כל הבצקים מכינים במקום על פי מתכונים סיניים. פירוש המילה בסינית הוא נגיעות קטנות בלב, ואין ספק שהן נגעו בשלי..." בביקור אצל ההורים בפתח תקווה, שירלי רחמים מגלה את אויאמה

מה שהתחיל מ"בוא נקפוץ להורים בפתח תקווה" הסתיים בארוחת ערב חלומית במסעדת אויאמה שבמתחם יכין סנטר. כמי ששורשיה בפתח תקווה, עדיין מפתיעה אותי ואפילו מרגשת העובדה שהעיר היום היא לא זו שעזבתי פעם. היא גדלה, התפתחה, יפתה, ובשבע השנים האחרונות מסעדת אויאמה הצטרפה אליה. מה שהתחיל משני אחים שחזרו משליחות במזרח הגיע לכדי מסעדת אוכל אסייתי עם מטבח שמשלב מזרח ומערב עם דיוק וטעם מושלם.

החוויה הייתה מרגשת ומסעירה מהשנייה הראשונה שנכנסנו. המקום היה עמוס ושקט באותה נשימה. באותו ערב קריר בחרנו לשבת בפנים ולספוג עוד טיפת אווירה חמימה. הפתיח שלי הבטיח ערב מושלם – סנגריית שזיפים חמה, מתוקה עם הרבה פירות והפתעות. בן זוגי התחיל עם בקבוק של הבירה היפנית אסאיי.

למנות ראשונות בחרנו לחלוק מהמגוון הרחב של אויאמה - האחת היא טבעות קלמארי ברוטב מנצח של שום, חמאה ועגבניות, ולצדה מנת טטאקי פילה בקר. המנה העשירה הזו הוגשה על צלחת שקופה וארוכה, שעליה הונחו פרוסות פילה בקר דקות במעטפת פיסטוק עם רוטב סויה, ג’ינג’ר, שום ולימון – וכך נעלמה כלא הייתה.

אויאמה מתמחה בהכנת דים-סאם ואת כל הבצקים מכינים במקום על פי מתכונים סיניים. פירוש המילה בסינית הוא נגיעות קטנות בלב, ואין ספק שהן נגעו בשלי. עולם הדים-סאם עשיר ומגוון, והם בריאים, נטולי שמן וכולסטרול, לחלוטין מתבשלים על אדים. מבין כל המבחר של אויאמה בחרנו בצ'ה שיו, שהן לחמניות סיניות שנאפות בתנור וממולאות בהצלחה רבה בעוף וירקות ברוטב דבש מתוק-חריף. טעמנו גם וריאציה אחרת – באו בקר, שהן לחמניות סיניות מאודות וצרובות עם בשר בקר קצוץ וירקות. הטריות, הדיוק וההקפדה נרשמו בשני הסוגים.

אחרי שלב הראשונות, שאמנם טעמן היה נפלא ולא תשמעו ממני שום תלונה, הרגשתי קצת מלאה. בן זוגי היה שבע קצת פחות, וכך אחרי מנוחה לא ארוכה הצטרפו אלינו שתי מנות עיקריות. את הראשונה אני בחרתי: ג’נרל צ’ו ביף, שנקראת על שם אחד הטבחים, והיא למעשה קדירת בשר בקר אסייתית בבישול ארוך עם ירקות שורש, קארי ירוק וחלב קוקוס. טעם חלב הקוקוס דומיננטי, הקדירה עשירה בטעמים מופלאים, והבשר - רך ומענג, מוגש עם אורז לבן. המנה השנייה, שהוא בחר ובצדק, הייתה פאד תאי פירות ים: אטריות אורז רחבות שהוקפצו עם שרימפס, קלמארי, מולים, המון ירקות, נבטים ובוטנים קלויים בניחוח תאילנדי.

הקינוח ריגש כמו כל המנות שקדמו לו. התחלנו בצנצנת הפתעות מדהימה, שהפרזנטציה שלה מפתיעה לא פחות, על מגש ייחודי שהוכן בדיוק עבורה עם חללים ייעודיים למכסה ולכפית, כשהצנצנת עצמה מלאה בכל טוב עם קרם גבינה ובראוניז. הקינוח השני נבחר בזכות עיניה הבורקות של נועה המלצרית, שכל כך התרגשה לספר עליו: מאקי שוקולד שנראה לחלוטין כמו סושי, עשוי קרפ שוקולד מגולגל, במילוי קרם מסקרפונה עם גלידת וניל, והטעם אכן מבריק כמעט כמו העיניים של נועה.

הערב הסתיים נפלא עם המון טעם של עוד, מי היה מאמין שהכול התחיל מ"בוא נקפוץ להורים". מסעדת אויאמה פתוחה בכל ימות השבוע כולל שישי-שבת, בשעות 12:00-00:00 וגם מציעה משלוחים לכל האזור. שימו לב שחגיגות הסילבסטר בפתח, כדאי להזמין מקום מראש.

צילום: אלמוג דביר