מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת אונו בתל אביב

אונו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הזמנתי את מנת מוסר הים, שהוגשה על צלחת מאורכת, ועליה שני דגים עשויים במידת ההכנה הנכונה, כשהמעטפת החיצונית מתהדרת בפריכות נהדרת, ובפנים רכות נפלאה..." שירלי רחמים בפנינה תל אביבית שעד כה חמקה מעיניה – מסעדת אונו

תל אביב תמיד מצליחה להפתיע אותי וזו כנראה אחת הסיבות לכך שאני לגמרי מאוהבת. בכל פעם שנדמה שכבר ראיתי הכול, פתאום מתגלה עוד פינת חמד נפלאה שעד כה חמקה מעיניי. הפעם מדובר בפנינה האיטלקית הכשרה, ששוכנת בלב תל אביב, ממש מתחת לעיניים, בצומת של בתי המשפט והקרייה – מסעדת השף הכשרה אונו.

במוצאי שבת, רגע לפני שהשבוע התחיל, נפגשתי עם יפעת חברתי הטובה לחוויה איטלקית אותנטית. אונו מצדה הייתה כמעט מלאה, ומעוצבת בצורה מרשימה וחמה, כיאה לאופי הלוהט של המטבח. מתוך תפריט עשיר ויצירתי איטלקי - ים תיכוני, שכולל ברוסקטות, סלטים, פסטות, דגים טריים ופיצות, הזמנו את המנות הראשונות, כשהבחירה הייתה קשה. חרף הצהרותיה בגנות דגים, יפעת הזמינה בהמלצת המלצר החביב את הסביצ'ה, שהתברר כמנה עשירה ומרעננת של בורי עם פיסות אבוקדו, עגבניות שרי, צלפים, זיתים ועוד הפתעות שגילינו בדרך, וכל זה על מצע איולי פלפלים נהדר. חרף ההצהרות, המנה התחסלה כלא הייתה.

את טעמה המופלא של המנה שלי אני עדיין נוצרת בלב: האנלוטי דלעת היא רביולי דלעת מקורמלים שנאפים בתנור במילוי גבינת ריקוטה עם יין לבן, חמאת מרווה ופסיפלורה. תוספת הפסיפלורה העניקה לכבודה הזו שילוב מיוחד של חמיצות, מתיקות ופיקנטיות כאחד. זוהי בהחלט אחת המנות הראשונות הטובות שטעמתי מזה זמן רב. לצד המנות הראשונות, כי אי אפשר בלי, פוקצ'ה מהבילה עם חומץ בלסמי, רוטב פסטו ורוטב עגבניות. הפוקצו'ת של אונו כמובן נאפות במקום, כמו גם הפסטות שמוכנות כאן בעבודת יד מחומרי גלם איכותיים, והאהבה שבעשייה מורגשת.

כשכוס היין שהזמנתי מבעוד מועד הראתה סימני גסיסה, הגיע זמנה של המנה העיקרית. בשביל יפעת - ריזוטו פטריות עם פול ירוק וקציפת פורצ'יני, מנה אדירה בגודלה, עשירה וממלאת. אני הזמנתי את מנת מוסר הים, שהוגשה על צלחת מאורכת, ועליה שני דגים עשויים במידת ההכנה הנכונה, כשהמעטפת החיצונית מתהדרת בפריכות נהדרת, ובפנים רכות נפלאה. מוסר הים הוגש על מצע של פירה כמהין ועוד כמה ירוקים לבריאים שבינינו.

האוכל המופלא, האווירה החמה והמזמינה וקולות ההנאה שנשמעו מכל עבר גרמו לי להגיש נהדר. עברנו לקינוח של מקפא ברולה וניל, והפעם מדובר בגנאש שוקולד לבן עם תותים ופיסטוקים. מה עוד כבר אפשר לבקש?

אז כן, עוד דבר קטן: לצד מסעדת אונו נמצאת מעדניית אקספרס, שם תמצאו כל מה שצריך לארוחת צהריים טרייה - סלטים, פסטות, פיצות וכריכים. באונו עורכים גם אירועים פרטיים בהזמנה מראש. זו חוויה קולינרית מרתקת, מעשירה ואפילו כשרה, שכדאי לנסות.